Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Сгушен между Калифорния и Юта е щата Невада. Наричан щат на градински чай и сребърен щат, Невада е щат, който може да предложи много. Докато ярките светлини и хазартните игри в Лас Вегас са огромна тежест, има още много неща, които си струва да бъдат проучени. Епични пейзажи, приключения на открито и исторически забележителности приканват, докато пътувате през Невада. Преглед на най -добрите места за посещение в Невада:

10. Пустинята Black Rock

https://maps.google.com/?ll=40.883057,-119.063889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В далечния североизточен ъгъл на Невада се намира пустинята Black Rock. За една седмица в годината тази полусуха природозащитна зона се превръща в едно от най-оживените, оживени и диви места в Невада. Това е така, защото пустинята Black Rock е домакин на Burning Man, фестивал за музика и изкуства.

След края на фестивала временният град, който побира повече от 60 000 души, се изгаря и демонтира, като не оставя нищо освен земята. Дори и да не сте в града заради Burning Man, пустинята Black Rock се гордее с невероятни гледки. От пустинята можете да видите повече от дузина различни планински вериги, които граничат с региона.

9. Карсън Сити

https://maps.google.com/?ll=39.160831,-119.753891&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На брега на езерото Тахо е Карсън Сити, столицата на Невада. Заобиколен от езерото, река Карсън и планината Сиера Невада прави Карсън Сити особено живописна дестинация. Като столица на щата, Карсън Сити също може да се похвали с редица важни исторически забележителности. При вашето посещение отделете време за обиколка на Капитолийския комплекс на щата Невада.

През нощта вземете представление в популярния Център за изкуства на пивоварната. Когато времето е приятно, две голф игрища са идеалният начин да се отпуснете и да се насладите на слънцето, а семействата ще се насладят на игра и каране на влака в Mills Park.

8. Национален парк Great Basin

https://maps.google.com/?ll=39.005810,-114.219688&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -живописните дестинации в Невада и най -доброто място за тези, които обичат прекрасното открито, е Националният парк Great Basin. Паркът се намира в източната част на щата близо до границата с Юта. Пещерите Lehman са една от най -добрите атракции в Националния парк Great Basin и обиколка ще ви преведе през секции като Готическия дворец и Стаята за ложи.

Друго популярно занимание е туризъм по пътеката Bristlecone Pine, където можете да видите Bristlecone Pines. Тези дървета се считат за най -старите организми на планетата! Продължете по пътеката и дори можете да забележите ледника в основата на извисяващия се връх Уилър.

7. Вирджиния Сити

https://maps.google.com/?ll=39.310280,-119.649445&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Южно от Рино се намира Вирджиния Сити, малък град с невероятна атмосфера. Това е една от малкото дестинации в страната, където можете да изпитате Стария Запад в цялата му слава от 19 -ти век. По време на златната треска през 1860-те, Вирджиния Сити е високопоставен бумтаун на Дивия Запад.

Марк Твен, прекара известно време на това коварно място по време на разцвета му и ярко засне сцената от Дивия Запад в книга, наречена „Roughing It“. Не се изненадвайте да видите хора по улиците, облечени с дрехи направо от онази епоха, и не забравяйте да се разхождате до един от шестте различни салона, облицовани с C Street, главната пътна артерия на Вирджиния Сити.

6. Каньонът на Червената скала

https://maps.google.com/?ll=36.135574,-115.427238&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На запад от Лас Вегас се намира Red Rock Canyon, зашеметяваща природна атракция от червени скали в интересни образувания. Посетителският център Red Rock е чудесно място за начало и водачите могат да ви насочат към най -добрите места за гледане и да предложат всякакви съвети, свързани с времето или блокираните пътеки.

Живописно шофиране ще ви отведе през Red Rock Canyon за около 30 минути и има възможност да спрете и да направите снимки, ако желаете. Ако се чувствате особено във форма, можете също да отидете на скално катерене от няколко места в Red Rock Canyon. Повечето катерене се случва извън лятото, когато може да стане твърде горещо за напрегнати дейности на открито.

5. Рено

https://maps.google.com/?ll=39.527222,-119.821945&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С прякор като Най -големия малък град в света, Рино очевидно е дестинация, която си струва да се опознае. В подножието на планината Сиера Невада и само на 45 минути от езерото Тахо, Рино е място, където всички посетители могат да намерят нещо, на което да се насладят.

Рено може да се похвали с няколко казина, където има изобилие от хазартни игри, нощен живот и всичко, което можете да хапнете. South Wells Avenue е оживен латиноамерикански квартал, където можете да се насладите на автентична кухня или музика на живо. Ако сте почитател на модерната архитектура, отбийте се в Централната библиотека на Рено, за да разгледате парка, който беше внесен в сградата на библиотеката за наистина грандиозна структура.

4. Национална зона за отдих на езерото Мийд

https://maps.google.com/?ll=36.009724,-114.796669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

При топло време Националната зона за отдих на езерото Мийд е популярно място за посещение в Невада. При такъв горещ климат не е изненадващо, че хладните води на езерото Мийд примамват. Създадено от строителството на язовир Хувър преди 80 години, езерото Мийд е едно от най -големите изкуствени езера в САЩ. Марините на езерото Мийд наемат всякакви съоръжения за водни спортове или можете да наемете лодка за деня и да видите езерото сами.

Един от най -добрите начини да разгледате Националната зона за отдих на езерото Мийд е да сложите каяк на плажа Уилоу и да гребнете по река Колорадо, която се влива точно в езерото Мийд. Посетителите могат да обиколят и язовир Хувър, включително кратко видео за историята на язовира и интерактивни дисплеи.

3. Държавен парк Valley of Fire

https://maps.google.com/?ll=36.438889,-114.532501&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на 80 мили (80 км) североизточно от Лас Вегас е държавният парк Valley of Fire. Този парк може да се похвали с наистина феноменален терен и много хора го сравняват с повърхността на Марс, а не със земна дестинация. Въпреки че голяма част от пейзажа е достоен за снимки, има някои места, до които ще искате да шофирате специално при посещението си. В Rainbow Vista панорамните гледки го правят популярно място за фотосесии. В White Domes има кратка пешеходна пътека, която ще ви отведе до великолепни образувания от пясъчник с ярко контрастни цветове.

2. Езеро Тахо

https://maps.google.com/?ll=39.072151,-119.993675&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Тахо е огромно водно тяло, което се простира на държавната линия между Калифорния и Невада. Много посетители, които искат да проверят красотата на езерото Тахо, се отправят право към границата, където градовете Южно езеро Тахо и Стателин се сливат заедно.

Тук можете да видите най -голямото алпийско езеро в Америка и да се отпуснете на мили от плажове. Ако търсите най-добрите гледки и снимки, тогава яздете в небесната гондола, която работи целогодишно. Има и лодки като Tahoe Queen, които ви отвеждат точно до езерото, предлагайки великолепна гледка към величествените планини и околните пейзажи.

1. Лас Вегас

https://maps.google.com/?ll=36.174999,-115.136391&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако прекарвате време в Невада, има голям шанс да сте в Лас Вегас. Известен като световната столица на развлеченията, Лас Вегас наистина има по нещо за всеки. Огромни казино хотели са разположени по главния път, наречен The Strip, и предлагат безкрайни хазартни игри, ресторанти от световна класа и известни концерти всяка вечер от седмицата.

Ще откриете атракция на вулкан, която изригва почасово в „Мираж“, огромен резервоар за акули в Златното джагче, емблематични фонтани извън Беладжио и закрит тематичен парк в Circus Circus. Лас Вегас също е неоспорима столица за пазаруване, а места като Town Square и Fashion Show Mall са идеални за престижно пазаруване на сувенири.

Настаняване: Къде да отседнете в Лас Вегас

Вижте също: Най -добрите атракции в Лас Вегас

Карта на Невада

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: