Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Тъй като се намира на Тихоокеанския огнен пръстен, регион със значителна сеизмична активност, индонезийският архипелаг е дом на най -много вулкани в света. Разположени на около 17 000 острова в страната са зашеметяващите 150 вулкана, като много от тях все още са активни и до днес.

Със своите пушещи калдери, блестящи кратерни езера и високи върхове, тези вулкани със сигурност създават зашеметяващи природни гледки. Такова е тяхното величие, че много от тях са почитани и почитани от местните жители от векове. Сега популярните туристически дестинации, тези великолепни планини и тяхната славна природна обстановка правят фантастично туризъм и приключения на открито - при условие, разбира се, че не изригват …

12. Келуд

https://maps.google.com/?ll=-7.930000,112.307999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в източната част на Ява, най -населеният остров в света, Келуд е действащ стратовулкан, известен с честите си и насилствени изригвания. Последният от тях се случи през 2014 г., когато камъни и пепел бяха задвижвани на разстояние до 500 километра. Когато не е покрит с разтопена лава, Келуд прави фантастично туризъм, като върхът му се извисява на 1731 метра.

От ръба му посетителите могат да се насладят на прекрасна гледка към прекрасната природа, която изглежда особено зашеметяваща през дъждовния сезон, когато кратерът е пълен с вода.

11. Иджен

https://maps.google.com/?ll=-8.058000,114.241997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че Иджен и различните конуси, кратери и вулкани, които лежат около него, със сигурност създават невероятна гледка, несъмнен акцент е великолепното му тюркоазено кратерно езеро. Смята се, че е едно от само две такива сярни езера в света, киселите води на Ижен сега са популярна туристическа атракция.

Езерото изглежда особено задържащо, когато димът и серните пламъци се издигат от водата рано сутринта. Сгушен в източния край на Ява, Иджен е очарователен за изследване. Най -високата точка на вулкана се намира на 2769 метра над морското равнище.

10. Връх Батур

https://maps.google.com/?ll=-8.242000,115.375000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като може да се похвали с някои от най -добрите гледки в Бали, планината Батур е един от най -популярните вулкани за изкачване в цяла Индонезия. Макар че това означава, че пътеките му могат да станат доста претъпкани, гледането на изгрева от върха му с височина 1717 метра със сигурност е незабравимо преживяване.

Това е така, защото се намира в средата на две концентрични калдери, с блестящо кратерно езеро отдолу и властващата планина Агунг, надвиснала в далечината. С буйна джунгла, покриваща долните й склонове и много девствена природа, планината Батур ще зарадва както любителите на природата, така и любителите на открито.

9. Връх Тамбора

https://maps.google.com/?ll=-8.250000,118.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Някога един от най -високите върхове в Индонезия, планината Тамбора сега е на 2850 метра, след като колосалното й изригване през 1815 г. намали размера си. Това беше най -голямото изригване в човешката история; изливането на вулканична пепел не само доведе до голям брой жертви, но и промени температурата на Земята за години напред.

Сега, спокоен, безопасен и наблюдаван непрекъснато, могъщият хълм има огромна калдера, която посетителите могат да разгледат, с много страхотни гледки, от които да се наслаждавате от високо. Тъй като се намира на отдалечен полуостров на остров Сумбава, заобиколен от изгаряща тропическа гора, планината Тамбора отнема известно време, но си заслужава усилията заради нейната фантастична дива природа и природа.

8. Връх Семеру

https://maps.google.com/?ll=-8.108000,112.919998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Наречена на митичната планина, която се намира в центъра на света в индуизма, планината Семеру със сигурност създава впечатляваща гледка и често е наричана „голямата планина“ от местните жители. Извисявайки се на 3 676 метра, той е най -високият връх на Ява и доминира в крайбрежните равнини, които го заобикалят.

Грандиозният стратовулкан е благословен по отношение на своите екосистеми: савани и полета, пълни с цветя, лежат до безплодни, осеяни със скали пейзажи. Това го прави много популярна туристическа дестинация, като великолепното езеро Рану Кумболо е само един от многото му акценти.

Освен вече привличащите си характеристики, конусовидната планина Семеру е известна и с впечатляващите струйки дим и пара, които редовно излъчва от своя кратер.

7. Планината Синабунг

https://maps.google.com/?ll=3.170000,98.391998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След като лежеше в покой в продължение на векове, планината Синабунг в Северна Суматра избухна бурно през 2010 г. и оттогава е непрекъснато активна. Издигайки се драматично над околностите си, склоновете на колосалната планина с белези от лава се издигат до 2460 метра, като в близост до върха са открити четири вулканични кратера.

Докато огромни колони от дим и пепел твърде редовно са били шпионирани да излизат от вулкана, планината Синабунг наистина прави чудесен туризъм - при условие, разбира се, че не изригва.

6. Кракатао

https://maps.google.com/?ll=-6.107500,105.417503&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен между огромните острови Ява и Суматра е малкият остров Кракатао, един от най -известните вулкани в света. Славата му датира от 1883 г., когато взривното му изригване създава сеизмични удари и цунами, убива безброй хора и охлажда климата на Земята. Освен това, той също така намали Кракатау и околния вулканичен архипелаг в калдерата, която виждаме днес.

Въпреки че е значително по -малък от преди, Krakatoa все още създава епична гледка с искрящите води на пролива Сундра около него. Сега популярна туристическа дестинация, много хора, които посещават вулкана, ходят на туризъм по долните му склонове или гмуркане с шнорхел в околните води, които изобилстват от морски живот и са дом на цветни коралови градини.

5. Планината Ринджани

https://maps.google.com/?ll=-8.414414,116.459770&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вторият по височина вулкан в цяла Индонезия, планината Ринджани доминира в прекрасния национален парк със същото име и може да бъде намерен на остров Ломбок. Докато върхът му с височина 3 726 метра изглежда величествено очертан на фона на небето, гледките от върха му са просто изумителни.

Разходките из националния парк са удоволствие: много хълмове и долини обграждат планината, с буйни гори и пенливи водопади. От многото си забележителности, тюркоазеното кратерно езеро на Segara Anak е несъмнен акцент, тъй като е заобиколено от живописния и уединен ръб на калдерата на вулкана.

4. Връх Мерапи

https://maps.google.com/?ll=-7.540831,110.444817&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Означавайки „Огнена планина“ както на индонезийски, така и на явански език, планината Мерапи е една от най -активните планини в страната. Поради редовните си изригвания и потоците от лава и димните колони, които извират, вулканът може да бъде доста опасен за изкачване. Избирането на пътя през овъглените и белези от лава пейзажи е незабравимо преживяване.

От върха на планината с височина 2910 метра можете да видите още пет вулкана в далечината. Много митове и легенди се въртят около тази мистериозна планина и много местни жители все още носят приношения на духовете и боговете, които според тях се намират в планината Мерапи.

3. Връх Агунг

https://maps.google.com/?ll=-8.340833,115.503334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -известните туристически атракции на Бали, планината Агунг изпълва хоризонта на острова с надвисналото си присъствие. Достигайки 3031 метра, стратовулканът с конична форма отдавна е почитан от местните жители, които вярват, че техните древни предци и самите богове обитават неговите висши сфери. Като такива, многобройни храмове и светилища са построени по склоновете му, като Пура Бесаких е най -важният от тях.

Докато величествената планина изглежда великолепно отдолу, мнозина избират да изкачат вулкана през нощта, за да наблюдават изгрева от върха му. Гледането на изгрева над Бали след изморителен, но възнаграждаващ поход е незабравимо преживяване, със спиращи дъха панорами, където и да погледнете.

Освен, че е известен с красотата си, планината Агунг е известна и с многобройните изригвания, които са се случили между 2022 и 2022 г., нарушавайки и заземявайки полетите и запълвайки небето с облаци дим и пепел. Към днешна дата туризмът на този вулкан е забранен поради продължаваща дейност, но можете да го погледнете от съседния връх Батур.

2. Келимуту

https://maps.google.com/?ll=-8.770000,121.820000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като може да се похвали с не едно, не две, а три цветни кратерни езера, не би трябвало да е изненада да научим, че Келимуту е все по -популярна туристическа дестинация. Разположен в невероятния едноименен национален парк, 1639-метровият вулкан е дом на много скалисти скали и здрави скали, които обграждат блестящите му езера-определящата черта на парка.

Искрящи на слънце, тези три езера, които редовно променят цвета си, се открояват магически на фона на пустите пейзажи около тях и много хора идват да гледат изгрева над водите си. Разположен на остров Флорес, Келимуту и прекрасните му езера си заслужават да бъдат посетени, ако имате възможност.

1. Планината Бромо

https://maps.google.com/?ll=-7.940000,112.949997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Благословен с една от най -впечатляващите и емблематични гледки в Индонезия, връх Бромо е разположен на абсолютно божествено място, с величествени скали и изпъкнали вулкани, осеяни около него. Наречен на името на Брахма, индуисткия бог на сътворението, височината на 2329 метра връх се издига драматично от низинна равнина, която е славно известна като „Море от пясък“.

Най -добрият изглед към планината Бромо и нейния впечатляващ фон на планината Семеру и други вулканични върхове е от гледната точка на планината Пананджакан, която се намира през пясъчна равнина от нея. Гледането на изгрева бавно над невероятната сцена е незабравимо преживяване и е основната причина връх Бромо да е една от най -популярните туристически дестинации в Източна Ява.

В допълнение към това, националният парк, в който се намира, също има възхитителна пустиня, която можете да разгледате заедно с великолепния кратер на връх Бромо, който също може да се похвали с фантастични панорами.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: