Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Веднъж известен като Британски Хондурас, Белиз е красива нация в Централна Америка. С дълга брегова линия на Карибско море, Белиз е добре известен със своите зашеметяващи плажове. Има острови като Ambergris Caye, както и крайбрежни курорти с много привлекателност, така че ще имате много възможности за избор за следващото си пътуване.

Най -хубавото е, че плажовете на Белиз предлагат редица дейности, на които можете да се насладите. От релаксация на пясъчните брегове с коктейл до гмуркане на големи дълбочини, наистина има по нещо за всеки. Разгледайте по -отблизо най -добрите плажове в Белиз, за да намерите най -добрите за вас.

10. Хопкинс Вилидж Бийч

https://maps.google.com/?ll=16.866667,-88.283333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

На брега на Южен Белиз, с изглед към водите на Commerce Bight, се намира Hopkins Village Beach. Плажът е в културно интересното селище Гарифуна Хопкинс и може да се похвали с пет мили бял пясъчен бряг.

По плажа можете да се разходите по пясъка и да забележите цветни местни домове или да спрете под палма за малко сянка. Можете също така да гледате местни жители да играят домино край водата или да участвате в традиционен клас по барабани. Има и много вкусна кухня от Garífuna, включително вкусната риба, сервирана в кокосова яхния, известна като худут.

9. Разделянето

https://maps.google.com/?ll=17.750151,-88.024376&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Caye Caulker е малък бариерен остров само на миля от бариерен риф на Белиз. Островът е известен със своята достъпност и спокойна атмосфера и е дом на много завладяващи и забавни атракции.

Един от най -добрите е известен като The Split. Ураганът през 1961 г. създаде това разделяне, разлом, който сега предлага невероятно чиста вода и идеалното място за плуване. Най -хубавото е, че The Split е облицован с барове и ресторанти, което го прави едно от най -популярните места за излизане на остров Caye Caulker.

8. Goff's Caye

https://maps.google.com/?ll=17.348888,-88.037224&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Недалеч от брега на град Белиз е Goff’s Caye, малък, но пясъчен остров, който може да предложи много. На пръв поглед е лесно да се види обжалването. Goff’s Caye се гордее с чиста синя и зелена вода и перфектни плажове с бял пясък. В морето кораловите рифове са дом на изобилие от цветни риби и изобилие от морски костенурки.

Въпреки че можете да наемете оборудване за гмуркане с шнорхел или гмуркане в Goff’s Caye, е по -евтино да вземете със себе си или да ги наемете в Белиз Сити. На острова няма места за настаняване, но има няколко места, където можете да си купите закуски и напитки за еднодневното си пътуване.

7. South Water Caye

https://maps.google.com/?ll=16.815746,-88.082245&z=18

(ВИЖ КАРТА)

South Water Caye е остров в рамките на най -големия морски резерват в Белиз. Той също така се намира точно над бариерния риф, което го прави още едно отлично място за гмуркане с шнорхел или гмуркане. През последните години плажовете на South Water Caye бяха гласувани като едни от най -добрите в целия свят.

На острова има два големи курорта, но можете да посетите и еднодневна екскурзия от континента. South Water Caye също е морско изследователско съоръжение благодарение на изобилието от видове, които могат да бъдат намерени точно до брега.

6. Ambergris Caye

https://maps.google.com/?ll=18.013947,-87.931038&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ambergris Caye е най -големият бариерен остров в Белиз, както и най -популярният. Повечето посетители се отправят към северната част на острова, където ще намерите най -хубавите коралови пясъчни плажове. Повечето плажове на Ambergris са тесни и морето непосредствено до брега има много морска трева, така че обикновено ще трябва да ходите до края на дока, ако искате да плувате.

Град Сан Педро е оживено и колоритно място, но истинското забавление се случва на брега. Можете да направите обиколка с лодка, да се гмуркате с шнорхел или дори да опитате риболов на муха. Ако търсите възможно най -много подводен живот, тръгнете на три мили, за да стигнете до зашеметяващия морски резерват Хол Чан, който е дом на невероятно разнообразие от морски видове.

5. Плажове Плацензия

https://maps.google.com/?ll=16.513889,-88.366669&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Полуостров Пласенсия е дом на най -дългия участък от обществен плаж в цял Белиз. Самият плаж се простира на цели три села: Seine Bight, Maya Beach и Placencia Village. Ако търсите нещо по -тихо и малко по -уединено, се отправете към Seine Bight.

Ако искате достъп до страхотни ресторанти, барове и магазини, тогава плажовете в Placencia Village винаги са оживени и вълнуващи. Гмуркането и гмуркането с шнорхел в близките заливи са изключително популярни, което ви позволява да видите рифови акули и делфини. Можете също така да опитате каяк или да отидете на риболов, за да навиете някаква група, тарпон или костилка.

4. Tobacco Caye

https://maps.google.com/?ll=16.898333,-88.061943&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на 16 км (10 мили) от брега на Дангрига се намира малкият остров Tobacco Caye. Въпреки че е с размери само три декара, можете да избирате от 6 различни малки и скромни хижи, в които да се отпуснете на хамак и да наблюдавате как фериботите влизат и излизат.

Популярно забавление е да плувате около целия остров, определена тренировка, но не и непреодолимо предизвикателство за повечето силни плувци. Прекарайте деня си в четене, гмуркане с шнорхел, каяк, риболов или просто да се насладите на малкото, но фантастични местни ресторанти на острова.

3. Half Moon Caye

https://maps.google.com/?ll=17.200001,-87.533333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -визуално зашеметяващите плажове в Белиз е Half Moon Caye. Точно както подсказва името, този остров е оформен като полумесец. Това е практически недокоснат остров, който ви освобождава от туристическите атракции на континента. Half Moon Caye е частично бял пясъчен плаж с шепа палмови дървета.

Това е и защитено място за гнездене на костенурки. Другата половина на острова е крайбрежна гора и можете свободно да изследвате буйната зеленина, когато приключите с плуването или релаксацията на пясъка. Не пропускайте грандиозната наблюдателна кула, която ви поставя над горския балдахин и предлага невероятна гледка към целия остров.

2. Смейна птица Кей

https://maps.google.com/?ll=16.462999,-88.194000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Laughingbird Caye е друг остров край бреговете на Пласенсия, който прави едно незабравимо еднодневно пътуване. Без хотели и инфраструктура островът е истински тропически рай. Ако търсите пясъчни плажове, красива вода, много палми и естествена, неразвита атмосфера, това е идеалната дестинация. Освен това Laughingbird Caye е идеалното място за достъп до богатия подводен живот в региона.

Повечето обиколки с лодка с екскурзовод, насочени към Laughingbird Caye, предлагат гмуркане с шнорхел или гмуркане по пътя. Островът е също популярно място за наблюдение на птици в Белиз.

1. Копринен кей

https://maps.google.com/?ll=16.509998,-88.303230&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Край бреговете на Пласенсия се намира мъничък копринен кей. Този национален парк е защитена зона, която е най -добрият избор за гмуркане с шнорхел и гмуркане. Точно до брега на Silk Caye можете да забележите широк спектър от видове корали, група, костенурки и акули чук. Насочете се малко по -далеч към бариерния риф и дори може да забележите прочутата нежна китова акула.

Обратно на сушата можете да се отпуснете на плажове със захарен пясък или да забележите скатове, докато плуват в чистата синя вода. Най -добрият начин да видите Silk Caye е на обиколка с лодка с екскурзовод от Placencia за деня.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: