Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Въпреки че е физически отделен от останалата част на САЩ, Аляска е една от най -живописните и завладяващи части на страната. Уединението му само допринася за красотата и мистерията на 49 -ия щат, което го прави привлекателно място за бягство за безстрашни пътешественици и любители на природата.

Наред с големите градове като Анкоридж, важно е да излезете и да изпитате природните забележителности и атракции, които правят Аляска толкова обичана. Докато планирате маршрута на следващото си пътуване, не забравяйте да включите възможно най -много от следните най -добри места за посещение в Аляска.

10. Национален парк Wrangell St. Elias

https://maps.google.com/?ll=61.000000,-142.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Три планински вериги, наречени Чугач, Врангел и Свети Илия, се сливат в област, известна като Планинското кралство Северна Америка. В сърцето на това царство ще се натъкнете на огромния национален парк Wrangell St. Elias, най -големия национален парк в САЩ.

Паркът е дом на редица информативни посетителски центрове и рейнджър станции, но можете също така да слезете с лекота по утъпканата пътека и да разгледате ледникови пешеходни пътеки или приключения за къмпинг за една нощ. Лов, риболов, планинско колоездене и каяк са други популярни занимания в националния парк Wrangell St. Elias.

9. Закрепване

https://maps.google.com/?ll=61.216667,-149.899994&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че не е столица, Анкъридж е най -големият град в щата Аляска. Почти половината жители на щата живеят в или около града, тъй като Анкоридж служи като икономическо сърце на Аляска. Той предлага удобствата на голям град в САЩ, но е само на 30 минути път с кола от пустинята на Аляска.

Може да искате да започнете времето си в Анкъридж, като посетите Музея за история и изкуство в Анкъридж, Центъра за опазване на дивата природа на Аляска или Центъра за местно наследство на Аляска. След това карайте по магистралата Seward до Potter's Marsh за невероятно наблюдение на птици или тръгнете на поход по крайбрежната пътека на Tony Knowles.

8. Кечикан

https://maps.google.com/?ll=55.349998,-131.673340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -южният град в Аляска е Кетчикан, живописна дестинация, известна с това, че е първата спирка за много круизни кораби, които се насочват на север по крайбрежието. Разположен в подножието на Елен планина, Ketchikan е дом на широк спектър от атракции.

Посетителите може да искат да се отбият в Центъра за наследство на Тотем, Историческия музей в Тонгас или Центъра за откриване на Югоизточна Аляска. Най -живописният участък в центъра е историческата улица Creek Street, която е само на кратко разстояние от доковете за круизни кораби. Някога буен квартал на червени фенери, тези дни Creek Street е дом на по-тих клас на заведение, но все още запазва своя възхитителен исторически чар.

Ketchikan е център за приключения на открито и няма недостиг на еднодневни обиколки с екскурзовод, за да правите неща като риболов на сьомга, пешеходен туризъм през националната гора Tongass или разходка по цилиндъра през сенниците на дърветата.

7. Национален парк Glacier Bay

https://maps.google.com/?ll=58.500000,-137.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В това, което е известно като Panhandle на Аляска, е Националният парк Glacier Bay, световноизвестно място, където да се любувате на ледници, да се активирате на открито и да видите дивата природа. Каякът е невероятен начин да обиколите парка и да видите много по едно и също време, а каяците се предлагат под наем или чрез обиколки с екскурзовод.

В залива Бартлет, пешеходни пътеки се извиват в и около ледниците. Две от най -посещаваните и най -фотографираните места в парка са Muir Inlet, който е забранен за моторни лодки, и ледникът Джон Хопкинс.

6. Омир

https://maps.google.com/?ll=59.643055,-151.525833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако се интересувате от изследване на природата или риболов, тогава Омир трябва да е на вашия маршрут на Аляска. Разположен на полуостров Кенай, Омир е известен като риболовната столица на Аляска и служи като портал към редица национални паркове.

Докато сте в Омир, можете да се разходите по плажа до емблематичната Омирова коса, да се качите по Skyline Drive за фантастични гледки или да забележите дивата природа в държавния парк Качемак Бей, където ще намерите планински кози, плешиви орли, морски лъвове, гърбав китове и черни мечки.

Еднодневните риболовни екскурзии с камбала са невероятно популярни и вие гарантирате впечатляващо извличане, което местните ресторанти с удоволствие ще приготвят за вашата вечеря.

5. Джуно

https://maps.google.com/?ll=58.299999,-134.416672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата на Аляска е Джуно, което служи като голямо пристанище за круизни кораби през района. Той също е дом на големи атракции като Държавния музей на Аляска, Капитолия на щата Аляска и невероятно спокойния храм на Света Тереза.

За отлична гледка към Джуно, возете се по трамвайната планина Mount Roberts, а от върха тръгнете по една от многото туристически пътеки с изглед към града. Джуно също е дом на редица пивоварни и има множество компании, предлагащи пивоварни обиколки, за да ви затоплят в студен ден.

Насочете се към Front Street за много отлични магазини за сувенири и местни ресторанти, където можете да опитате регионална кухня.

4. Ледник Менденхол

https://maps.google.com/?ll=58.495834,-134.532227&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на кратко шофиране от град Джуно е ледникът Менденхол, огромен ледник, който се отелва или отделя в собственото си съседно езеро. Има няколко различни начина да изпитате ледника, вариращи от обикновена екскурзия с совалка, за да я видите отблизо, или от хеликоптер, за да оцените истински големината на ледника.

Най -силните посетители може да искат да изпробват западната ледникова пътека Mendenhall Glacier, която е много предизвикателна, но предоставя невероятни възможности за фотография. Струва си да посетите и Центъра за посетители на ледника Mendenhall, който включва експонати за ледника, както и няколко огледални платформи.

3. Национален парк Кенайски фиорди

https://maps.google.com/?ll=59.917778,-149.987503&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Посещението на националния парк Кенайски фиорди е като връщане назад във времето към ледниковия период. Ледниците и ледените шапки все още съществуват и докосват ръба на океана, създавайки драматични и незабравими гледки.

Половината от парка е покрит с лед целогодишно и има дълбоки фиорди, които са възникнали там, където се образуват водните долини. Тези фиорди са идеалният дом за много водни животни и лесно ще забележите мигриращи китове, както и птици, които се спускат, за да се хранят с рибите във водата.

Поради ледените условия много посетители избират да посетят Националния парк Кенай Фиорди на еднодневна обиколка с екскурзовод, въпреки че има ограничен избор за настаняване в самия парк.

2. Национален парк Катмай

https://maps.google.com/?ll=58.500000,-155.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В югозападната част на Аляска се намира Националният парк Катмай, живописно убежище близо до Омир и остров Кодиак. В сърцето на парка е Долината на десетте хиляди дима, огромен поток от пепел, останал след изригването на вулкана Новарупта през 1912 г.

Също така в националния парк Катмай има невероятни възможности да се запознаете отблизо с местната дива природа. По -специално, можете да забележите кафяви мечки, които се хранят с местната сьомга. Риболовът също е популярно занимание благодарение на изобилието от дъгова пъстърва и сьомга.

1. Национален парк Денали

https://maps.google.com/?ll=63.333332,-150.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от известните и най -популярни места за посещение в Аляска е Националният парк Денали. Дом на емблематичния и извисяващ се връх Денали (известен също като връх Маккинли), който е най -високата планина в страната, Националният парк Денали е защитена пустинна зона, където могат да се видят всякакви диви животни. Вижте мечки, лосове, вълци и други, докато се разхождате по река Савидж, любувате се на тишината на езерото Уондър или се разхождате през Полихромния проход.

Пешеходен туризъм, рафтинг на бяла вода и къмпинг в провинцията са популярни начини за разглеждане на националния парк, но има и автобусни обиколки за контролиран от климата и по-безопасен начин за придвижване. Кратки пътеки, водени от рейнджър, са на разположение от Посетителския център на Денали, където ще намерите и информативни и образователни експонати.

Карта на Аляска

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: