Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Флоренция, в Тоскана, е един от онези градове по света, които трябва да посетите веднъж в живота си и независимо колко часове и дни прекарвате в разглеждане на това архитектурно чудо на един град, Флоренция винаги ще ви остави да жадувате за още - особено ако сте голям фен на прекрасната архитектура, чудесното време, някои от най -добрите кухни и разбира се, виното и сладоледа!

Въпреки че 2 дни във Флоренция може да не са достатъчни, за да посетите изцяло града, достатъчно е да изпитате няколко от най -важните забележителности в града, които почти винаги са във всеки списък с кофи.

Преди да започнете пътуването си до Флоренция, за предпочитане е предварително да резервирате билетите си за Уфици и Галерия дел’Академия - заставането на опашка за билетите за гише до двете места може лесно да ви струва няколко часа.

Ден 1: Катедралата Санта Мария ди Фиоре, Галерия дели Уфици и др

Първият ви ден в прекрасния град Флоренция задължително трябва да бъде изпълнен с много история и архитектура и много разходки. Така че, започнете с голяма закуска, обуйте се и се отправете към един невероятен ден, изследвайки кътчетата на града.

Сутрин в катедралата

Безспорно най -значимият архитектурен връх във Флоренция, вероятно дори Тоскана, е Катедралата Санта Мария ди Фиоре, или просто Duomo. Започнете първата си сутрин в града, като се разходите до Дуомо и се вдъхновете от страхотните произведения на изкуството, които интериорът и екстериорът на сградата притежават. В рамките на комплекса има три структури - основната структура с великолепната Купол (купол), огромната камбанария и възхитителния баптистерий.

Повечето посетители биха предпочели да се изкачат по Купола, но това ще отнеме много време и може да изисква много предварително планиране. Вместо това просто се изкачете до камбанарията и се насладете на неразредена гледка към Купола от тук.

Следобед с известните италианци

Посещението на катедралата най -вероятно ще отнеме първата половина на деня ви, така че след като излезете, вземете бърз обяд в някое от заведенията за хранене, които заобикалят сградата, и се отправете към следващата си дестинация, т.е. Piazza Della Signoria.

На няколко пресечки от Дуомо, Пиаца Дела Синьория е забележителният площад на град Флоренция и портата към Galleria degli Uffizi. Прекрасно открито пространство, кишащо с извисяващи се сгради, най -значимото от които е Палацо Векио - кметството на Флоренция и се смята за едно от най -впечатляващите по рода си в цяла Тоскана.

Освен копието на Статуята на Давид на Микеланджело и Персея на Челини, в откритото пространство се помещава и Loggia dei Lanzi, изложба на открито на някои от най-изящните произведения на изкуството от 14-ти до 16-ти век.

Може да ви липсва време, но няма начин да напуснете Флоренция, без да посетите често пренебрегваните Базилика Санта Кроче. Наречен като „храм на италианската слава“, небесно изглеждащата структура е последното място за почивка на много видни италианци, включително Микеланджело, Росини, Галилео Галилей и Гиберти.

След като оцените впечатляващата фасада на Базиликата и отдадете почитта си на хората като Микеланджело, върнете се обратно към Пиаца дела Синьория и продължете пеша до река Арно. Погледнете надясно и ще забележите историческото Понте Векио, буквално означаващ „Старият мост“. Мостът се характеризира с няколко магазина за бижута и предлага най-доброто пазаруване на прозорци. Но не се отвличайте.

Вечер с изглед към града

Завийте наляво от моста и вървете на юг от река Арно, докато забележите първата табела, която сочи нагоре към Пиацале Микеланджело.

Това е кратка, но стръмна разходка нагоре по хълма и след като прекарахте преобладаващ ден сред многото архитектурни чудеса на Флоренция, може да си помислите, че това място няма какво да ви предложи, но изчакайте! Вземете коктейл или бира и след това седнете, за да се насладите на най -добрия флорентински залез.

С наближаването на деня раздухайте притесненията си и протегнете краката си. Насладете се на Тоскана в едно от многото фантастични автентични заведения за хранене в града и си лягайте усмихнати, докато мечтаете за това, което следващият ден ви очаква.

Ден 2: Galleria dell’Accademia и Galleria degli Uffizi

Досега почти сте овладели улиците на Флоренция и сте се насладили на голяма част от архитектурния блясък, който градът може да предложи. Но вашият Ден 2 ще бъде изпълнен с различен вид блясък - историята на изкуството на „люлката на Ренесанса“.

Утро с Дейвид

Съвет: Ако искате да изпитате Galleria dell 'Accademia в най-добрия случай предварително резервирайте билетите си (спестява ви поне един час престой на опашката) и пристигнете още когато галерията се отвори (8:15 ч.).

Вторият най -посещаван музей във Флоренция (след Уфици) през 2016 г., Академия е дом на може би едно от най -известните произведения на изкуството не само в града, но и в света - Давид на Микеланджело. Бъдете готови да застанете на опашка, но определено си заслужава чакането.

Открит през 1504 г., оригиналният Давид е бил на площад „Синьория“ (видяхте репликата на Давид там вчера), но беше преместен на сегашното си място през 1873 г. Музеят разполага и с огромна колекция от произведения на изкуството от различни други забележителни флорентински художници. , главно от 1300 -те до 1600 -те години. В музея се съхраняват и четири недовършени колекции на Микеланджело.

Следобед в най -посещавания музей във Флоренция

След като прекарате завладяваща сутрин с Дейвид, седнете на приятен флорентински обяд с чаша хубаво вино в един от многото ресторанти в Тоскана. И след това отидете отново до брега на река Арно, за да посетите най -посещавания музей във Флоренция - Галерия Уфици.

Разположен в непосредствена близост до Пиаца дела Синьория, Уфици е един от най -значимите музеи в Италия и в света, тъй като в него се помещава грандиозна експозиция на незаменими произведения на изкуството, особено през италианския Ренесанс. Официално отворен за обществеността през 1765 г. и официално определен за музей през 1865 г., Уфици е дом на частната колекция на семейство Медичи, както и на Светото семейство на Микеланджело и Благовещение на Да Винчи.

Ако вече се чувствате доста „музеизирани“, преминете през река Арно покрай Понте Векио. Освен това, направете своя път към Palazzo Pitti и ще попаднете на освежаващата, историческа Градините Боболи и Бардини, осеян с топиарий и други красиви функции.

Вечер с най -доброто гелато в града

Не можете да дойдете във Флоренция и да не опитате най -доброто Gelato в Италия. Всъщност Gelato във Флоренция се смята от мнозина за най -добрия сладолед в света! Най -доброто място във Флоренция да се насладите на най -добрия сладолед в света е Gelateria Vivoli.

Облизвайки конуса си от сладолед, вървете към Олатарно - районът буквално кипи от страхотни, автентични ресторанти, където можете да седнете, да хапнете обилно и да препечете двата си дни във Флоренция и да се зарежете, че ще се върнете отново.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: