Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Историята оживява в Германия по начин, който никога няма да стане в учебниците. История, от Свещената Римска империя до Третия райх, може да се намери във всеки ъгъл на Германия. Това е земя на замъци, които сега изглеждат романтични, но вероятно не са били такива за първоначалните им обитатели. Слушайте музика на някои от най -добрите класически композитори в света от Вагнер до Бетовен. Две седмици в Германия ви дава достатъчно време да опитате сладки бири, изискани вина и колбасите, с които този окръг е толкова известен.

1. Берлин (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=52.516666,13.383333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Берлин съществува от 13 -ти век, придавайки му историческа аура. Берлин беше силно бомбардиран по време на Втората световна война, но се възстанови, превръщайки се отново в столица на обединена Германия и дом на изключителни културни събития, включително концерти (опитайте се да получите билети за Берлинската филхармония). Райхстагът е може би най -важната сграда, която ще видите в Берлин; там се събира германският парламент. Друго, което трябва да се види, е внушителната Бранденбургска врата от 18-ти век, която е символ на Берлин. Важен съвременен паметник е Берлинската стена, обграждаща Западен Берлин през годините на Студената война. По -голямата част от стената се срути през 1989 г., но мемориал все още съдържа част от нея.

Настаняване: Къде да отседнете в Берлин

Вижте също: Най -добрите атракции в Берлин

2. Дрезден (1 нощувка)

https://maps.google.com/?ll=51.033298,13.733300&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дрезден, бившият дом на саксонските крале, е може би най -новият „стар“ град, който някога ще посетите. Този вековен красив град е силно бомбардиран по време на Втората световна война. Разположени на река Елба, много от историческите сгради в Дрезден са възстановени. Днес това е един от най -зелените градове в Европа, с 63 процента от земята в паркове и зелени пътища. Той е възобновил статута си на културен център, дом на много колекции от изящни произведения на изкуството, с 12 музея, съставляващи Дрезденските колекции на изкуството. Ако предпочитате да се разходите из града, Дрезден има 13 000 паметници, които просто чакат да бъдат снимани.

Настаняване: Къде да отседнете в Дрезден

Вижте също: Най -добрите атракции в Дрезден

3. Нюрнберг (1 нощувка)

https://maps.google.com/?ll=49.450001,11.083333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нюрнберг започва като императорски замък през 11 век, но днес е по -известен със своя зрелищен коледен пазар и делата на нацистки военни престъпници след Втората световна война. Разположен в Бавария, старият град е важен за науката за астрономията. Една от атракциите на града включва къщата на Албрехт Дюрер, който е направил една от първите карти на звездите. Със силна основа в културата, Нюрнберг е дом на Germanisches Nationalmuseum, със своите 1,2 милиона обекта, което го прави най -големият музей на културната история в Германия. Ако средновековните укрепления са вашата чанта, посещението на замъка Нюрнберг е задължително; това е една от най -големите крепости в Европа.

4. Вюрцбург (спирка)

https://maps.google.com/?ll=49.783333,9.933333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Северна Бавария, Вюрцбург прави добра спирка при пътуване между Нюрнберг и Ротенбург. Ако имате само достатъчно време да видите едно нещо, направете го Wurzburger Residenz, внушителен комплекс от 18 -ти век, който е местна забележителност. Бившият кралски дворец съдържа църква, изпълнена с изкуство, включително забележителна фреска, за която се казва, че е най -голямата в света, от Джовани Батиста Тиеполо. В центъра на двореца обаче е императорската зала, която подчертава връзките на града със Свещената Римска империя.

5. Ротенбург об дер Таубер (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=49.376945,10.178889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Направете крачка назад във времето, докато посещавате Ротенбург об дер Таубер, част от Романтичния път в Южна Германия. Разположен в Бавария, Ротенбург об дер Таубер е известен със своя изключително добре запазен стар град. Името на града, датиращо от 10 век, се превежда като „крепост на река Таубер“. Стената все още обгражда града; западната порта е много живописна. Не забравяйте да посетите Rathaus, седалището на градското управление от Средновековието. Изкачете се по стъпалата на кулата на залата за невероятна гледка към града. Градът е известен и със своя Престъпен музей, описващ подробно наказанията през последните хиляда години.

6. Мюнхен (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=48.133331,11.566667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мюнхен е известен с редица неща, включително бирата и Glockenspiel. Възможно е да вземете и двете с посещение на Мариенплац, главния площад на града. Туристическата атракция №1 на Мюнхен, Glockenspiel тръгва всеки ден в 11 часа (по -често през лятото) от новата кула на кметството. След това представление се разходете из площада за известно време, след което намерете бирария за чаша най -доброто от Мюнхен. Други забележителности в Мюнхен включват Музея на науката Deutches, градината Englisher, Олимпийския парк и музеите на изкуството Pinakothek. Отделете време да си спомните миналото с тържествено посещение в Дахау, първия концентрационен лагер в Германия, който се намира в тихо предградие на Мюнхен.

Настаняване: Къде да отседнете в Мюнхен

Вижте също: Най -добрите атракции в Мюнхен

7. Фюсен (еднодневна екскурзия от Мюнхен)

https://maps.google.com/?ll=47.566666,10.700000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Популярното еднодневно пътуване от Мюнхен, Фюсен е замък, като едно от най -известните е Нойшванщайн. Считан за майка на всички германски замъци, Нойшванщайн е вдъхновението за замъка в „Спящата красавица“ на Дисни. Баварският крал Лудвиг II построи романския възрожденски замък върху руините на два по -стари замъка, за да бъде неговото лично убежище. Гледките към югозападна Бавария са зашеметяващи, така че не забравяйте да отидете в слънчев ден. Посетителите трябва да бъдат подготвени да ходят, за да стигнат до замъка. Отнема около половин час пеша от селото (вземете билетите си преди да се изкачите). Автобусите с конски превози и совалки също са опции, но не отиват чак до замъка.

8. Хайделберг (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=49.412224,8.710000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хайделберг е живописен град, част от германския романтичен път, на река Некар. Световно известен с Хайделбергския университет, градът може да предложи много на туристите. Има замък Хайделберг с неговите готически и ренесансови архитектурни стилове и дълъг тесен стар град с пешеходна улица, облицована с барокови сгради. Добро място за разглеждане на замъка и стария град е от разходката на философите от северната страна на реката. Църквата на Светия Дух е сграда в Хайделберг, която е оцеляла в много войни през вековете и е била използвана както от протестанти, така и от католици.

Настаняване: Къде да отседнете в Хайделберг

Вижте също: Хайделберг Атракции

9. Франкфурт (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=50.116669,8.683333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият финансов център в континентална Европа, Франкфурт е дом на много търговски панаири и е един от най -важните транспортни центрове в страната. Следователно това е едно от най -добрите места за влизане или излизане от Германия. Всички големи авиокомпании летят често до Франкфурт и го свързват с всеки континент и голям град в света. Той също така може да се похвали с няколко неща, които туристите могат да видят и направят. Той е домът на Кайзердом, историческата сграда, където германските крале и императори са били короновани от 14 -ти век нататък. Императорската катедрала, известна официално като катедралата Свети Вартоломей, е построена през 14 век. Ромерберг, или сърцето на града, трябва да се види; той е смятан за един от най -красивите площади в Свещената Римска империя. Ромер, забележителност във Франкфурт, е дом на градското правителство повече от шест века.

10. Круиз по долината на Рейн (еднодневна екскурзия от Франкфурт)

https://maps.google.com/?ll=50.173599,7.694170&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Круиз по река Рейн е идеалният начин да завършите 2 седмици в Германия. Време е за почивка на крака, които са се изморили след ходене по калдъръмени улички и през музеи. Отпуснете се, докато вашата круизна лодка се плъзга покрай замъци, които седят на хълмове над реката. Опитайте някои изискани немски вина, докато параходът минава покрай лозя и странни села. Напълнете очите си със зашеметяваща природа, докато си спомняте за тази страхотна страна.

Вижте също: Страхотни еднодневни екскурзии от Франкфурт

Резюме

Ден 1: Пристигане в Берлин, сън в Берлин

Ден 2: Разгледайте Берлин, спите в Берлин

Ден 3: Разгледайте Берлин, спите в Берлин

Ден 4: Влак за Дрезден, сън в Дрезден

Ден 5: Влак за Нюрнберг, сън в Нюрнберг

Ден 6: Влак до Ротенбург през Вюрцбург, сън в Ротенбург

Ден 7: Разгледайте Ротенбург, спите в Ротенбург

Ден 8: Влак до Мюнхен, сън в Мюнхен

Ден 9: Разгледайте Мюнхен, спите в Мюнхен

Ден 10: Еднодневна екскурзия Фюсен/Нойшванщайн, сън в Мюнхен

Ден 11 Влак до Хайделберг, сън в Хайделберг

Ден 12: Влак до Франкфурт в късния следобед/вечер, сън във Франкфурт

Ден 13: Еднодневна екскурзия по долината на Рейн, сън във Франкфурт

14 ден: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: