Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Независимо дали са направени от Майката Природа или от човек, във Франция има някои прекрасно красиви езера. Някои са малки, с аура на спокойствие, която ви кара да искате да ги гледате часове наред. Други са големи и се молят да сърфират или да плават. Независимо дали са заобиколени от планини или хълмове, един ден (или два), прекаран на френско езеро, ще презареди сетивата ви и ще създаде спомени за години напред.

10. Lac du Salagou

https://maps.google.com/?ll=43.641701,3.420200&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Майката природа не е решила кога, къде и как Lac du Salagou ще бъде създаден в региона Лангедок в Южна Франция. Човекът го направи. Езерото е резервоар, създаден, когато река Салагу е била затворена през 60 -те години. Езерото представя красива картина за посетителите, тъй като синята вода контрастира добре с червеникаво оранжевата почва, която го заобикаля. Можете да шофирате около езерото, но ако имате време, печелите по -добре красотата му, като се разхождате или карате колело около него. Езерото е заобиколено от хълмове, подредени полета зад него. Езерото е популярно сред посетителите, които обичат да се слънчеви бани в природата.

9. Езерото Гаубе

https://maps.google.com/?ll=42.831139,-0.139732&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Гаубе е езерото толкова хубаво, че го кръстиха два пъти. Gaube се превежда като „езеро“ на Гаскон, така че това красиво езеро всъщност е наречено Lake Lake. Разположено във френските Пиренеи, езерото Гаубе е заобиколено от най -високите планини на веригата, които висят над ледниковата синя вода. Повечето хора идват тук за панорамни гледки, особено на Винемале, най -високият връх във френските Пиренеи. Пътуването до това малко алпийско езеро отнема около час, но можете да го направите по -бързо, ако вземете кабинков лифт от Испанския мост.

8. Lac de Capitello

https://maps.google.com/?ll=42.212502,9.011944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Lac de Capitello е приносът на Корсика към списъка на Франция с красиви езера. Това е малко кръгово алпийско езеро, заобиколено от скалисти планини в долината Рестоника. Това е най -дълбокото езеро на Корсика и добро място да се насладите на живописната дълбоко синя вода. Посещението в Lac de Capitello обикновено се комбинира с посещение в Lac de Melo. Lac de Capitello е на около час разходка извън Мело; този маршрут е по -предизвикателен от прехода до Мело. Веднъж в Капитело, ще имате почти езерото за себе си, тъй като само около 1200 души пътуват през лятото.

7. Lac du Mont Cenis

https://maps.google.com/?ll=45.260277,6.900833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Lac du Mont Cenis е алпийско езеро, разположено в сянката на Mont Cenis. Той се намира изцяло във Франция, но е близо до границата с Италия. Въпреки че тогава не беше езеро, Lac du Mont Cenis се намира на маршрут, който е бил основен път между Западна Европа и Италия през Средновековието. Езерото с красивите сини води е изкуствено, създадено при изграждането на язовир за водноелектрически централи в Мон Сенис. Това е един от най -големите резервоари във Франция. Езерото е известно със своята растителност, като някои растителни видове се срещат само тук.

6. Lac d'Aiguebelette

https://maps.google.com/?ll=45.552776,5.797222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Lac d’Aiguebelette е описан като „смарагдова перла“, която е подходяща, тъй като името се превежда като „красиви малки води“. Синьо-зеленото езеро излъчва спокойствие, но не позволявайте външността да ви заблуди. Тук се провеждат състезания по гребане. Lac d’Aiguebelette е едно от най -големите естествени езера във Франция, с два острова и няколко горещи извора. Подобно на много езера, това е свързано с легенда. Един ден Исус Христос, маскиран като просяк, се появи и поиска помощ. Никой нямаше да му помогне, освен една жена. На следващия ден Исус заля селото с езерна вода, оставяйки невредими само къщите на жената и дъщеря й.

5. Lac du Bourget

https://maps.google.com/?ll=45.733334,5.866667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Lac du Bourget е удължено езеро, което се счита за най -дълбокото езеро във френските граници. Образуван от ледникови действия преди 19 000 години, Lac du Bourget е заобиколен от планини (в района на Савоя Монблан) от едната страна и градове от другата. Добро място за разглеждане на езерото е от Dent du Chat, до което се стига с шофиране до Relais и пеша до гледката. Колоезденето и туризмът около езерото са популярни занимания. Или вие и вашите деца можете да карате ролка по източното крайбрежие. Lac du Bourget има хубав плаж с изглед към Алпите.

4. Lac de Sainte Croix

https://maps.google.com/?ll=43.763611,6.183889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Третото по големина езеро във Франция не е съществувало от векове като много други френски езера. Всъщност той датира едва от 1973 г., когато язовир Sainte Croix е построен през река Verdun. В това езеро обаче няма нищо изкуствено. Толкова е красиво, колкото и малките му сестри. Lac de Sainte Croix, заобиколен от хълмове и гори, има пясъчни плажове с зона за плуване; спасители също дежурят. Езерото е популярно място за каяк, плаване или уиндсърф. Освен ако не са платна или водни плавателни съдове, задвижвани от хора, на езерото се допускат само лодки с електрически двигатели.

3. Женевското езеро

https://maps.google.com/?ll=46.433334,6.550000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Женевското езеро, което разделя Франция и Швейцария, е зашеметяващо. Наситено синята му вода се вълнува на някои места, докато на други е гладка като стъкло. И винаги е заобиколен от Алпите. Най -голямото езеро на река Рона и едно от най -големите в Западна Европа, Женевското езеро е популярно сред гребци и състезатели на яхти. Круиз по езерото, за да видите средновековния замък Шато де Шалон, странни градове, лозя и френски вили по бреговете му. Бъдете нащрек за известни личности, тъй като много от тях имат празнични скривалища тук.

2. Lac de Serre-Poncon

https://maps.google.com/?ll=44.516666,6.350000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато шофирате по Lac de Serre-Ponçon в югоизточна Франция, ще видите скалисти планини, стръмно падащи във водата. На други места ще видите нежни хълмове, които се търкалят в това езеро, създадено от човека. Едно от най-големите изкуствени езера в Европа, Lac de Serre-Ponçon е създадено през 60-те години като част от проект за борба с наводненията. Уви, някои села бяха наводнени, за да направят място на езерото. Къмпингът е разрешен по езерото, което е популярно сред плувците, уиндсърфистите и любителите на ветроходството. Миналите посетители препоръчват да се избягва това прекрасно езеро през септември, защото времето е толкова непредсказуемо.

1. Езеро Анси

https://maps.google.com/?ll=45.849998,6.166667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С атмосфера на веселие, езерото Анси в региона Савойя е създадено само за почиващите. Можете да се разходите или да карате с велосипед по павирана пътека по езерото, да се насладите на хранене в кафене край езерото или да се качите във водата с лодка под наем. Можете също да плувате в езерото без страх от замърсена вода. Благодарение на строгите екологични разпоредби езерото Анси е известно като най -чистото езеро в Европа; посетителите му дават високи оценки за чистотата на водата. Езерото Анси, едно от най -големите езера във Франция, е доста живописно. Заобиколен е от планини и села, включително красивата Анси, известна още като „Венецията на Алпите“.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: