Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Извисяващите се планини на Перу улавят облаци, които се носят над Тихия океан, принуждавайки ги да валят крака дъжд от ноември до април. Цялата тази дъждовна вода подхранва паяжина от грандиозни реки, които се спускат от планините през тропическите гори. Провинцията на Перу е осеяна с красиви водопади, а някои са достъпни за туристи. След като изпитате величието на Мачу Пичу, не забравяйте да видите някои водопади от световна класа в Перу.

7. Катарата Байос

https://maps.google.com/?ll=-10.856367,-75.113396&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен над 520 метра (1700 фута) над морското равнище, водопадът Catarata Bayoz може да се намери между градовете La Merced и Satipo. Най -лесният начин да стигнете до тази отдалечена част на Перу е с автобус от Лима. Нощните автобуси са удобни, тръгват от Лима в 8 и 22 часа. и те се отбиват в Сатипо рано сутринта. Catarata Bayoz е поредица от водопади, всеки от които прави басейн, за да създаде стълбище от дупки за плуване. Обикновено е горещо в джунглата и може да вали дъжд между ноември и април, но целогодишната влажност може да направи малко валежи добре дошли. Внимавайте за големи мравки в джунглата в района, ако планирате пикник.

6. Catarata de Pucayaquillo

https://maps.google.com/?ll=-6.556826,-76.178146&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този уникален водопад се каскади над скалисти издатини надолу по склона в освежаваща дупка за плуване и служи като вход към Амазонка. Седнали на около 23 км (14 мили) от град Тарапото, любителите на водопадите правят сравнително лесното изкачване до водопада, само за да плуват в основата на своята слава. По -авантюристичният се регистрирайте, за да отблъснете скалистото лице на водопада. Авантюристите никога не забравят адреналина от падането по хлъзгавите скали с пълната сила на водопада, който ги притиска. Вашият хотел в района на Тарапото трябва да може да организира отблъскваща обиколка за вас.

5. Катарата дел Тирол

https://maps.google.com/?ll=-11.137114,-75.331818&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Можете да намерите Catarata del Tirol само на 10 минути с такси от град Сан Рамон. Влизането в зоната на водопада струва 2 подметки. Ще слезете в речна долина за 45 минути разходка по бреговете. Не се страхувайте да спрете и да се потопите в многото плувни дупки по пътя. Ако сте авантюристи, запазете плуването си за басейна в основата на огромните водопади, където ще бъдете масажирани от убождащия спрей. Има съблекални и тоалетни в основата на водопада, докато продавачите продават напитки и леки закуски на входа. Въпреки че в Катарата дел Тирол има страхотна туристическа инфраструктура, няма да намерите водопадите твърде претъпкани.

4. Catarata de Chinata

https://maps.google.com/?ll=-5.952128,-77.919495&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този 580-метров (1900 фута) водопад се каскади на три нива и след това изчезва в джунглата. Може да искате да наемете водач в село Cuispes, който да ви изведе по кратката, но стръмна пътека до наблюдателя на водопада. Паданията се виждат и от военен пост близо до основата на водопада, но няма да ви бъде разрешен достъп до кампуса. Паданията могат лесно да бъдат скрити от облаци по време на дъждовния сезон, но има и други грандиозни места в рамките на мястото на водопада. Cuispes представя руините на Kuelap в сянката на Catarata de Chinata, известна още като миниатюрната Chachas версия на Мачу Пикчу.

3. Водопад Ахуашияку

https://maps.google.com/?ll=-6.455654,-76.308441&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Водопадът Ахуашияку се превежда като „смееща се вода“ или „пееща вода“. Наречен е като такъв, защото водопадите падат 40 метра (131 фута) в малък плувен басейн. Плюсъкът отеква в пристъпи и изблици, тъй като паданията не са напълно постоянни в скалистата купа, издълбана в хълм. Само на минути от град Тарапото, тази популярна дупка за плуване е подходяща за семейства, тъй като басейнът има плитки места за деца. Ще трябва да платите малка такса на паркинга за вход и водопадите са достъпни след кратко 10-минутно изкачване нагоре по добре изградени стълби.

2. Водопад Юмбила

https://maps.google.com/?ll=-5.919900,-77.901199&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В северните части на Перу, дълбоко в Амазонас близо до град Куисп, се намира водопадът Юмбилла. Може би най -грандиозният водопад в списъка, водопадът Юмбила е петият по височина водопад в света. Изливайки се през ръба на варовикова скала в купа, покрита с растителност, този впечатляващ потоп пада почти на 900 метра (3000 фута). Може да помислите да наемете местен водач, който да ви отведе до пътеката в Tuk Tuk, за да ви спести почти четири мили пеша. Ръководството също може да ви отведе по различни пътеки, които ще ви отведат до пещери, върха на водопада или основата на водопада, където ще почувствате експлозивен спрей.

1. Гокта катаракта

https://maps.google.com/?ll=-6.020556,-77.885559&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Повече от 700 км (430 мили) североизточно от Лима се намира Гокта катаракта. Водопадите са толкова дълбоки в района на Амазонас, че посетителите не са открили водопада до 2005 г. Местните жители се наслаждават на река Кокауайко от векове. Река Кокауайко подхранва този многогодишен водопад, който пада над две нива и 760 метра (2500 фута). Двустепенните водопади могат да се видят на километри, докато се изливат от жълто-медни скали на планински склон, покрит с растителност. Водопадите са кръстени на малко селце наблизо, откъдето водопадите могат първоначално да бъдат забелязани. Местните хора работиха усилено, за да запазят тези водопади в тайна, тъй като се страхуваха от митичен руса дух на русалка, за който се твърди, че живее в басейните си. Днес има известна туристическа инфраструктура, тъй като близо до нейната база е построен малък хотел.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: