Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Заемайки дълга, тясна ивица земя, вклинена между планините Анди и Тихия океан, Чили е добре известен със своето географско разнообразие. Пейзажите, културите и климатът се променят драстично, докато пътувате по южноамериканската страна. Градовете в Чили са също толкова разнообразни. Някои печелят чара си от красотата на околността. Други служат като изходни точки за приключения веднъж в живота. Известните градове като Валпараисо и столицата Сантяго може да привлекат лъвския дял на вниманието, но малките градове, причудливите села и отдалечените застави придават на Чили уникалния характер.

12. Исла Негра

https://maps.google.com/?ll=-33.442223,-71.685280&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За многото почитатели на прочутия поет Пабло Неруда няма по -добро място за посещение в Чили от морската общност на Исла Негра. Когато не пътува или е в изгнание, Неруда прекарва 40 години от живота си в Каса де Исла Негра, раздвижена къща от дърво и камък, разположена в крайбрежна зона на юг от Валпараисо. Днес къщата е музей, където можете да се насладите отблизо на колекциите на Neruda, които варират от фигури на кораби до пеперуди и миди. След вашето посещение, малък плаж на брега предлага живописно място за пикник.

11. Кастро

https://maps.google.com/?ll=-42.466667,-73.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата на остров Чилое в южната част на Чили, Кастро е третият по големина град в страната. Основан през 1567 г., малкият град все още има усещането, че е загубен във времето. Разположен на нос на източния бряг на острова, Кастро се отличава със своите „палафитос“, цветно боядисаните къщи на кокили, които струпват бреговата линия на града. Дървените църкви, построени от йезуитски мисионери през 17 век, са звездните културни забележителности на острова. Туристите често избират Кастро като база за изследване на архитектурните камъни. В града Iglesia de San Francisco предлага съвременен поглед върху традиционните структури.

10. Плодови

https://maps.google.com/?ll=-41.116669,-73.050003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на брега на Lago Llanquihue, Frutillar представя спираща дъха гледка към заснежения вулкан Осорно, издигащ се над второто по големина езеро в Чили. Със своята архитектура под влияние на Германия, езерото край езерото също е живописно място. Добре познатият Музео колониален Алеман разполага с артефакти и пълномащабни структури, използвани от първоначалните немски заселници в града. Прилежащите градини предлагат панорамна гледка към езерото отдолу. Атрактивен кей, украсен с очарователна беседка, привлича посетителите в Playa Frutillar, популярен плаж, известен със своя тъмен пясък.

9. Пуюхуапи

https://maps.google.com/?ll=-44.324722,-72.557777&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сънливо селце с по -малко от 1000 жители, Пуюхуапи е едно от най -старите села в северната част на Чили в Патагония. Подобно на други градове в региона, той е основан от германски имигранти след Първата световна война. Разположен покрай залесените брегове на ледения ледник Sound, забележителните атракции на Puyuhuapi са неговите естествени горещи извори. Посещението в луксозния Termas de Puyuhuapi ви позволява да се накиснете край езерото във външни басейни, захранвани от термалните води. Puyuhuapi също така прави живописна спирка за посещения на близкия национален парк Quelat.

8. Пуерто Варас

https://maps.google.com/?ll=-41.316666,-72.983330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най-живописните от езерата на езерото Lago Llanquihue, Пуерто Варас е добре развит град, където улиците са широки, градините са пълни с рози, а историческите домове са внимателно поддържани. Пълен с хотели, барове, ресторанти и дори казино, Пуерто Варас въпреки това запазва чара си в стария свят. Това е удобно и удобно място, от което да планирате приключения на открито. Готови екипировки са на разположение, за да ви подготвят за каяк, каньонинг, риболов и туризъм.

7. Футалеуфу

https://maps.google.com/?ll=-43.183334,-71.866669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Привличайки любители на рафтинг и каяк с бяла вода от цял свят, Футалеуфу е най-известен с бързеите от клас V на съименната си река. Все по -често живописната красота на град Северна Патагония превръща Футалеуфу в туристическа дестинация сама по себе си. Разположено на кръстопътя на две величествени реки, малкото селце е сгушено срещу хълмове, покрити с буйни гори. Районът е идеален за широк спектър от дейности на открито, вариращи от туризъм и колоездене до риболов с муха и каньонинг.

6. Калета Тортел

https://maps.google.com/?ll=-47.783333,-73.533333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Неподвижно крайбрежно село в южна Чили, Caleta Tortel е град без улици. Разположен в устието на река Бейкър между две мамутови ледени полета, Tortel е построен, за да побере променящите се нива на водата и променливото време. Къщите на коси са свързани помежду си чрез мрежа от издигнати дървени пътеки, алеи и стълби. Повечето са построени от кипарис, дървесината, донесла дървената промишленост в региона през 1955 г. Caleta Tortel предлага уникално живописна точка за спиране на пътуващите, изследващи Западна Патагония.

5. Запалар

https://maps.google.com/?ll=-32.553612,-71.458885&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Морски курорт, разположен на около час път с кола северно от Валпараисо, Zapallar е избраната дестинация в Чили за луксозни ваканции на плажа. През 1893 г. богат чилийски аристократ на име Olegario Ovalle купува района, за да създаде най -изключителния морски курорт в страната. Разположени на стръмните хълмове, заобикалящи залив с форма на полумесец, са впечатляващ асортимент от вили и имения в европейски стил. Самият плаж е картина на златист пясък, кристално чиста вода и скални образувания. Парк на хълм, наречен Plaza del Mar Bravo, предлага зашеметяваща гледка към океана.

4. Гниене

https://maps.google.com/?ll=-18.200001,-69.583336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най-северните градове в Чили, Putre е популярно място за спиране за посещения на високопланинския национален парк Lauca. Има много неща за правене и разглеждане в Putre, докато се аклиматизирате към разредения с кислород въздух. Основан през 1580 г., Putre е построен от испанците като селищна зона за коренното население. От колониалната църква до близките пещерни рисунки, елементи от двете култури остават в полезрението. С вулкана Таапака на заден план и стада от лами, овце и говеда, разпръснати на преден план, гледките от Путре са наистина уникални.

3. Пуерто Наталес

https://maps.google.com/?ll=-51.733334,-72.516670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в крайния юг на Чили, Пуерто Наталес е отправна точка за преходи през националния парк Торес дел Пайне и екскурзии с лодка до патагонските фиорди. С близо 20 000 жители, това е град с впечатляващи размери за такова отдалечено място. В допълнение към магазините за съоръжения, които продават всичко необходимо за експедиции на открито, ще намерите множество вкусни заведения за хранене, барове и бутикови хотели. Почти всяко място, което посещавате, предлага гледка към заснежените върхове, издигащи се над синьото пространство на Seno Ùltima Esperanza.

2. Пукон

https://maps.google.com/?ll=-39.276669,-71.974442&z=13

(ВИЖ КАРТА)

От многото градове и села в Чилийския езерен район, малцина са толкова популярни, колкото красивия Пукон. Разположен на езерото Виларика, той предлага зашеметяваща гледка към действащия вулкан Вилярика в далечината. Pucon е утвърден център за дейности на открито през всеки сезон. Възможностите за планинско катерене, водни ски, раници и каяк изобилстват. Pucon е чудесен и за релаксация. Плажовете с черен пясък се намират по бреговата линия, а градът е пълен с ресторанти, барове и хотели. Благодарение на количеството вулканична активност в региона, в града има изобилие от горещи извори, на които да се насладите.

1. Сан Педро де Атакама

https://maps.google.com/?ll=-22.916668,-68.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сан Педро де Атакама е вековен град, израснал около оазис на засушено плато високо в планините Анди в североизточна Чили. Близкият археологически обект Тулор съдържа артефакти от културата на Атакама, датиращи от 800 г. пр.н.е. В града се продават кошници и керамика от съвременните Атакаменьо. Отвъдните пейзажи правят посещението на този древен аванпост незабравимо преживяване. Теренът около Сан Педро включва пустини, солници, гейзери на пара, скални образувания и активния вулкан Ликанкабур.

Вижте също: Топ атракции в Сан Педро де Атакама

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: