Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Известна със своята живописна красота и широк спектър от дейности на открито, Юта отдавна е една от най -популярните държави за посещение и изследване. Скрити сред всичките му невероятни пейзажи, можете да намерите много прекрасни градове и селища, които действат като портали към изумителната природа и природата, които ги заобикалят.

Докато основната атракция на Юта несъмнено е голямата природа на открито и нейните многобройни национални паркове и природни паметници, тя също има богата история и наследство, в което посетителите могат да се задълбочат. В градове като Прово и Логан можете да научите повече за неговите пионери в миналото и ранните заселници на Мормон, докато Моав и Прайс вместо това могат да се похвалят с праисторически петроглифи и палеонтологични обекти.

Докато повечето от най -добрите градове в Юта имат спокойно усещане за малък град, както Солт Лейк Сити, така и Парк Сити имат богат избор от заведения за хранене, магазини и нощен живот, на които да се насладите. Въпреки че държавата с право е известна със своя ослепителен набор от природни богатства, нейните градове също си заслужават да се проверят за всичко, което могат да предложат.

12. Лехи

https://maps.google.com/?ll=40.387779,-111.849167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на пророк в Книгата на Мормон, малкият град Лехи има богата пионерска и стара западна история, в която посетителите могат да се задълбочат. Заобиколен от великолепни планини с езерото Юта, разположено точно на юг, той е удобно разположен точно между Солт Лейк Сити и Прово.

Основан през 1850 г. от пионерите на мормоните, сега Лехи е един от най-бързо развиващите се градове в страната поради процъфтяващата си технологична стартираща индустрия. Това доведе до появата на някои страхотни ресторанти и барове, както и безброй магазини и хотели.

Градът е известен най -вече с Lehi Roller Mills - известна забележителност, представена в Footloose - и Деня на благодарността; огромен комплекс, съдържащ градини и голф игрища, музеи и киносалони. Освен това в близките планини може да се насладите на фантастичен туризъм и ски.

11. Бригам Сити

https://maps.google.com/?ll=41.510277,-112.014999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен в северната част на Юта сред извисяващите се планини на Васач, Бригам Сити е много спокойно и живописно място, което има прекрасно усещане за малък град. Въпреки това, той предлага много удобства и има няколко интересни исторически обекта и музеи, които гостите могат да разгледат.

Също заселен от мормоните през 1850 -те, градът е кръстен на Бригъм Йънг, който е вторият президент на мормонската църква. Посетителите могат да научат за миналото на града или в музея на Бригъм Сити, или в музея на старейшините на Box Elder с атрактивна архитектура, която да бъде наблюдавана по протежение на историческото му главно влачене.

В допълнение, градът е известен със своите праскови с фестивали, паради и конкурси, които се провеждат всеки септември. Освен това е чудесна база за разглеждане както на убежището на мигриращите птици на река Bear River, така и на Националния исторически парк Golden Spike.

10. Пролет

https://maps.google.com/?ll=40.454723,-109.535553&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен като „Динозавърлен край“, Vernal отдавна е популярна дестинация поради всичките си завладяващи вкаменелости и епични дейности на открито. Разположен в североизточния ъгъл на Юта, градът е заобиколен от красива природа с криволичещи реки и каньони, изложени заедно с драматични дефилета, планини и пустиня.

Сред тази прекрасна пустиня можете да се насладите на туризъм и планинско колоездене или риболов, плуване и къмпинг, като рафтингът по реките е особено популярен. Освен държавния парк Red Fleet, има огромна национална гора Ashley, която можете да разгледате, и огромна национална зона за отдих Flaming Gorge.

Основната забележителност на града обаче е Националният паметник на динозавъра, който може да се похвали със зашеметяващ набор от древни вкаменелости и петроглифи с повече скелети на динозаври, които могат да бъдат намерени в Къщата по естествена история в Юта.

9. Огден

https://maps.google.com/?ll=41.227779,-111.961113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на юг от Бригам Сити, историческият железопътен град Огден и неговият атмосферен стар град се намират само на четиридесет минути път с кола от Солт Лейк Сити. Първото европейско селище, създадено в Юта, има оживен исторически квартал за разглеждане и действа като врата към няколко от най -добрите ски курорти в държавата.

Основана от ловец на кожи и планински човек Майлс Гудиър през 1846 г., тя е действала като основен железопътен възел през по -голямата част от своята история. Докато историческото сърце на града някога е било домакин на салони и публични домове, неговите добре реставрирани сгради сега са дом на ресторанти и художествени галерии, музеи и магазини.

Освен да се разхожда из живописните си улици, основната атракция на Огден е зашеметяващата природа и природата, която се намира на прага му. В планината Wasatch на изток има много пътеки за пешеходен туризъм или колоездене, както и страхотни ски, предлагани в Snowbasin и Powder Mountain.

8. Цена

https://maps.google.com/?ll=39.599998,-110.806664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като се намира в близост до много невероятна природа и исторически забележителности, малкият град Прайс е чудесно място да прекарате една или две нощи. Докато богатството му от дейности на открито и праисторическите петроглифи са това, което примамва повечето хора, той е известен и с мултикултурния си грим и процъфтяващата трапезария.

Разположен сред отдалечените краища на страната на замъка Юта, Прайс е основан като миньорски град със своите железопътни линии и въглищни мини, привличащ всички - от гърци и италианци до мексиканци и японци. И в праисторическите, и в пионерските музеи можете да научите повече за завладяващото му минало.

В близкия каньон Nine Mile можете да шпионирате внушаващи страхопочитание древни индиански произведения на изкуството, докато San Rafael Swell предлага невероятни пейзажи, походи, шофиране и къмпинг, на които да се насладите.

7. Свети Георги

https://maps.google.com/?ll=37.104168,-113.584167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен в живописна и уединена долина в югозападната част на щата, целунатият от слънцето Свети Георги наистина е благословен, когато става въпрос за неговото разнообразие от богатства на открито. Освен Гранд Каньон и Брайс Каньон, той се намира в близост до Национален парк Сион и държавните паркове Сноу Каньон и Санд Холоу.

Поради това градът е чудесна база за изследване на околните пейзажи, които включват всичко - от пустини и каньони до планини и езера. В допълнение към туризма и колоезденето, лодката и къмпингът също са популярни, както и скалното катерене и ATV.

Докато превъзходните пейзажи със сигурност са основната му атракция, Свети Георги има нарастваща сцена на изкуствата и културата, в която да се задълбочи, както и безброй магазини и ресторанти и разпръснати интересни исторически забележителности.

6. Прово

https://maps.google.com/?ll=40.244446,-111.660835&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Третият по големина град в щата, Прово се намира само на четиридесет минути път с кола южно от Солт Лейк Сити, заедно с голямото езеро Юта. Една от най -консервативните общности в страната, тя действа основно като база за посещение на близките национални паркове и природни обекти.

Основан през 1849 г. като Форт Юта, животът в града е доминиран от Мормонската църква, като повечето магазини и ресторанти са затворени в неделя. Освен спирането до музеите и художествените галерии в кампуса на Бригъм Йънг, има и интересни мормонски храмове, както и исторически обекти, свързани както с църквата, така и с първите пионери.

От Provo можете лесно да посетите Bridal Veil Falls, системата на пещерата Timpanogos и Националната гора Uinta-Wasatch-Cache-всички те предлагат зашеметяваща природа и отлични дейности на открито.

5. Логан

https://maps.google.com/?ll=41.737778,-111.830833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Често пренебрегван от посетителите, Logan е много скрит скъпоценен камък с много невероятна природа и дейности на открито, на които да се насладите. Разположен на живописно място сред планините Уосач в северната част на Юта, малкият град също има богата история и наследство за разкриване.

Създадено през 1859 г. от заселници на Мормон, историческото му сърце е осеяно с красиви стари сгради и забележителности като скинията и храма. Докато Американският център за западно наследство предлага завладяващ поглед към миналото на района, значителното студентско население на щата Юта придава на града оживено и младо усещане.

Повечето хора обаче посещават заради фантастичния си туризъм, планинско колоездене и каяк с превъзходни ски, на които да се насладите през зимните месеци. В допълнение, Националният живописен път Logan е удоволствие за шофиране, особено през есента поради цветната си зеленина.

4. Сийдър Сити

https://maps.google.com/?ll=37.677502,-113.061943&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Притиснат между две масивни планински вериги, Cedar City е много живописно място за посещение с богатство от прекрасна пустиня за изследване. Освен че действа като удобен портал към Националния парк Сион и Националния паметник на Сидър Брейкс, той е известен и с огромния Шекспиров фестивал, който се провежда всяко лято.

Основан също от пионерите на мормоните през 1850 -те години, сънливият град на колежа се намира в югозападната част на щата, недалеч както от Националната гора Dixie, така и от Bryce Canyon. Освен туризъм и планинско колоездене сред зашеметяващата природа, гостите могат да карат ски в курортите Brian Head и Eagle Point.

През лятото градът наистина оживява, когато в колежа му се провеждат всякакви представления и събития за Шекспировия фестивал.

3. Парк Сити

https://maps.google.com/?ll=40.659443,-111.499725&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на някои от най -големите и най -добрите ски курорти в САЩ, Парк Сити се крие сред планината Уосач, само на четиридесет минути път с кола от Солт Лейк Сити. Някога бум и буст миньорски град, той се трансформира в планински курорт от световна класа за Зимните олимпийски игри през 2002 г.

В днешно време това е много популярно място за почивка поради прекрасните си ски курорти, които се простират по околните планини. Докато Deer Valley и Park City Mountain могат да се похвалят с безброй склонове, от които можете да свалите, в страхотните летни месеци можете да се насладите на някои страхотни туризъм и планинско колоездене.

Въпреки че повечето хора идват заради заниманията си на открито, Парк Сити има очарователна Главна улица, пълна с ресторанти и магазини, за да разгледа и също така е домакин на известния филмов фестивал Сънданс всяка година.

2. Моав

https://maps.google.com/?ll=38.572498,-109.549721&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Много мека за любителите на приключения на открито, малкият град Моав е заобиколен от внушаващи страхопочитание пейзажи, които просто се молят да бъдат проучени. Разположен в източната част на Юта в суха и пуста част на Canyon Country, той се намира недалеч от националните паркове Arches и Canyonlands.

Поради близостта си до тези паркове, Моав отдавна е популярна туристическа дестинация със своя център, осеян с магазини и ресторанти, хотели и туристически компании. Оттук можете да организирате рафтинг по река Колорадо или офроуд сред нейните масивни меси и елегантни арки.

Освен това можете да се насладите на туризъм, планинско колоездене и скално катерене сред невероятната природа, докато праисторически петроглифи и вкаменелости на динозаври понякога могат да бъдат шпионирани тук и там.

1. Солт Лейк Сити

https://maps.google.com/?ll=40.750000,-111.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата и най -големият град в щата, Солт Лейк Сити може да се похвали с всичко - от исторически и културни забележителности до възвишена природа и дейности за отдих на открито. Разположен между искрящите води на Голямото солено езеро и отглеждащите планини Уосач, той наистина има по нещо, на което всеки може да се наслади.

Известен с това, че е дом на централата на Мормонската църква, основната му туристическа атракция несъмнено е огромният Храмов площад, който лежи в сърцето му. Тук можете да намерите изискана архитектура и исторически сгради, както и паметници и музей на мормоните.

Освен да посетите неговия храм и скиния, можете да се отправите и да разгледате поразителната му Капитолия на държавата или окръг Сити с многобройни музеи, които могат да бъдат намерени в нейния разтегнат университетски кампус. На всичкото отгоре в близките планини може да се насладите на някои блестящи походи и ски.

Карта на градовете в Юта

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: