Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Посещението на Италия е сбъдната мечта, но планирането как да разгледате всички забележителности за една две седмици може да бъде трудно. В крайна сметка не можете да пропуснете столицата Рим, която е домакин на такива забележителности като Сикстинската капела и Колизеума, или романтичните градове Верона и Венеция, където властват историите на Шекспир и каране на гондола. Вие също ще искате да се насладите на модата на Милано, красотата на Тоскана, класическата пица в Неапол и историята на Помпей. Използвай това 2 седмици в Италия маршрут за планиране на перфектното пътуване, което да удари всички акценти в Италия, без да пропускате нищо.

1. Милано (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=45.464169,9.190278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Започнете италианското си приключение в град Милано, дестинация, синоним на финанси и мода. Милан е силно повреден по време на Втората световна война, но е възстановен като велик град с много история. Няма да искате да пропуснете невероятните музеи, включително Пинакотека ди Брера и Музея на науката и технологиите Леонардо да Винчи. След това се изкачете до покрива на Дуомо, катедрала от 14 -ти век, и се потопете в гледки към целия град. Не напускайте Милано, без да видите представление на живо в La Scale Theatre, да се разхождате по площад Piazza del Duomo или да пазарувате в оживената Galleria Vittorio Emanuele.

Вижте също: Най -популярните туристически атракции в Милано

2. Верона (спирка)

https://maps.google.com/?ll=45.433334,10.983333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На път от Милано за Венеция прекарайте известно време в град Верона. Този град на любовта беше мястото за Шекспировите Ромео и Жулиета и всъщност можете да обиколите Casa di Giulietta, която сега е символ на романтика и вечна любов. Верона също може да се похвали с редица римски руини, като амфитеатъра, който е един от най -големите в света и е построен преди близо 2000 години. Завършете престоя си с пазаруване на прозорци по Via Mazzini, удобен за пешеходци участък от луксозни италиански бутици.

Вижте също: Най -добрите атракции във Верона

3. Венеция (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=45.437500,12.335833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като може би един от най -живописните градове на планетата, Венеция определено заслужава място в маршрута ви за Италия. Построена върху лагуна, Венеция е заобиколена от вода, което означава, че живописни мостове, водни таксита и гондоли са навсякъде около вас. Центърът на града е Пиаца Сан Марко, където ще намерите и невероятната базилика Свети Марко и Палацо Дукале. Не пропускайте да се потопите в забележителностите от моста Риалто, който е на повече от 800 години, или от пазара Риалто, който може да се похвали с всичко - от антики до евтини сувенири.

Настаняване: Къде да отседнете във Венеция

Вижте също: Най -добрите туристически атракции във Венеция

4. Vernazza (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=44.133331,9.683333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Чинкуе Тера, или пет земи, е една от най -живописните дестинации в цяла Италия. Съставен от пет различни села по крайбрежието, Чинкуе Тера може да се похвали със скали, които се насочват направо в морето, едни от най -добрите крайбрежни пешеходни туристи в цяла Европа, пясъчни и камъчеви плажове, идеални за плуване и жива култура, която почти се чувства далеч от континенталната част на Италия . Едно от селата, Vernazza, е фантастична домашна база за двете ви нощувки в района. Във Vernazza не забравяйте да изкачите 90 минути до Монтеросо, да опитате парче от местната пица песто и да отпиете от вездесъщото вино на района, наречено Vino de la Cinque Terre.

5. Флоренция (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=43.783333,11.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Следва Флоренция, ренесансовият град, известен по целия свят с невероятната си архитектура. За любителите на изкуството, спирка номер едно във Флоренция трябва да бъде галерия Uffizi, която може да се похвали с невероятна колекция от картини на европейски майстори като Тициан и Ботичели. Други големи музеи в града включват двореца Pitti, музея Gucci и Bargello. Разходете се през стария център на града, за да видите Duomo di Firenze, пълен с купол на Brunelleschi, кулата Джото, Palazzo Vecchio и оживения Mercato del Porcellino, пазар, пълен с продавачи от целия регион. Препоръчваме ви да прекарате 3 нощувки тук от 2 -те си седмици в Италия.

Вижте също: Най -добрите туристически атракции във Флоренция

6. Тоскана (еднодневна екскурзия от Флоренция)

Докато сте във Флоренция, измъкнете се за еднодневна екскурзия, за да видите повече от онова, което Тоскана може да предложи. Провинция Тоскана е добре известна със своята невероятна селекция от вина и вкусна храна, така че гладувайте, за да се възползвате максимално от всичко. Може да се отправите към Пиза, за да забележите прочутата наклонена кула, да опитате дегустация на вино в лозята на Кианти или да обиколите древните римски руини в град Лука.

7. Неапол (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=40.845001,14.258333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Неапол може да се похвали с това, че е един от най -старите градове в Западния свят, както и родното място на пицата. Докато сте там, започнете с обиколка на Кастел дел’Ово в Порто Санта Лусия, замък с необичайна форма, в който се помещава Музеят на праисторията. След това се отправете към Дуомо, най -голямата катедрала в Неапол и мястото на някои римски руини. След като разгледате забележителности в Неапол, направете своя път към пицария и поръчайте класическата пица маргарита, която е гарнирана с домати, зехтин, пресен босилек и сирене моцарела.

Настаняване: Къде да отседнете в Неапол

Вижте също: Най -популярните туристически атракции в Неапол

8. Помпей (еднодневна екскурзия от Неапол)

https://maps.google.com/?ll=40.750999,14.487000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Страхотно еднодневно пътуване от Неапол е Помпей, разрушеният град, погълнат след експлозия от близката планина Везувий преди близо 2000 години. В Помпей можете да се разходите през руините и да видите редица невероятни структури, които са удивително добре запазени предвид възрастта им. Сред забележителностите са амфитеатърът, който може да побере повече от 20 000 души, Къщата на Вети, Базиликата, Зърнището на Форума и няколко обществени бани. Можете да се разхождате по същите улици, както жителите на Помпей преди две хилядолетия, а също така можете да посетите Националния археологически музей, за да видите най -впечатляващите останки и артефакти на мястото.

Вижте също: Забележителности в Помпей

9. Амалфийско крайбрежие (еднодневна екскурзия от Неапол)

https://maps.google.com/?ll=40.633331,14.600000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да видите едни от най -красивите пейзажи в цяла Италия и да изживеете високия живот за един ден, се отправете към крайбрежието на Амалфи. Районът е идеалното място за еднодневна екскурзия от Неапол, което ви позволява да видите някои от най -известните плажове, без да плащате цяло състояние за крайбрежни квартири. Можете да обиколите редица исторически църкви и забележителности в района, но истинското привличане на крайбрежието на Амалфи е крайбрежието, плажът и възможностите за наемане на яхти, глътка коктейли с изглед към водата и да останете активни на слънце. По крайбрежието на Амалфи има редица красиви села, само някои от които включват Позитано, Четара и самия Амалфи.

Настаняване: Къде да отседнете на крайбрежието на Амалфи

Вижте също: Крайбрежни градове на Амалфи

10. Рим (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=41.900002,12.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разбира се, абсолютно никакво бягство до Италия не би било пълно без прекарване на време в Рим. Вечният град, както е известен, е сърцето на западната цивилизация и може да се похвали с музеи от световна класа като Galleria Borghese и Капитолийските музеи. Можете също така да се любувате на Сикстинската капела във Ватикана, да се разходите през руините на Колизеума и да забележите забележителности като невероятния фонтан Треви. Рим също предлага невероятно пазаруване по улици като via del Corso и via Condotti, а нощният живот в райони като Testaccio не е за изпускане.

Настаняване: Къде да отседнете в Рим

Вижте също: Топ туристически атракции в Рим

Резюме

Ден 1: Пристигане в Милано, сън в Милано

Ден 2: Влак до Венеция през Верона, сън във Венеция

Ден 3: Разгледайте Венеция, спите във Венеция

Ден 4: Влак за Vernazza, спите във Vernazza

Ден 5: Разгледайте Чинкуе Тере, спите във Вернаца

Ден 6: Влак за Флоренция през Пиза, спи във Флоренция

Ден 7: Разгледайте Флоренция, спите във Флоренция

Ден 8: Сиена/Тоскана еднодневна екскурзия, сън във Флоренция

Ден 9: Влак до Неапол (или Соренто), сън в Неапол (или Соренто)

Ден 10: Разгледайте еднодневна екскурзия в Неапол и Помпей, спите в Неапол (или Соренто)

Ден 11: Еднодневна екскурзия по Капри или край Амалфи, сън в Неапол (или Соренто)

Ден 12: Влак за Рим, сън в Рим

Ден 13: Разгледайте Рим, спите в Рим

14 ден: Разгледайте Рим, спите в Рим

Ден 15: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: