Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Независимо дали става въпрос за надморска височина, кристално чиста вода или красотата на околния пейзаж, има нещо изключително в пенливите езера в Швейцария. Сгушени в четирите големи речни басейна на страната са стотици перфектни езера за картички, които чакат да бъдат проучени. Отличната транспортна система на Швейцария улеснява достъпа до всички водоеми, освен до най -отдалечените.

От плуване, риболов и водни ски до круизи за разглеждане на забележителности, всяко езеро предлага уникален набор от забавни дейности. Крайбрежните курорти, селата и градовете предлагат множество културни забележителности, включително средновековни замъци, уникални музеи и живописни обществени градини. Където и да ви отведе пътуването Ви през Швейцария, нито едно посещение не е пълно без обиколка на най -живописните езера в страната.

12. Riffelsee

https://maps.google.com/?ll=45.983334,7.762222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Извисяващото се величие на планината Матерхорн привлича туристи от цял свят към бреговете на Рифелзе. Гледката към Матерхорн, отразена върху спокойната вода на езерото, е гледка. Благодарение на близкия ски курорт в алпийското село Цермат, до Рифелзее също е изненадващо лесно да се стигне. Теснолинейната железопътна линия Gornergrat Bahn, която обслужва курорта, спира на гара Rotenboden, която е само на 10 минути пеша от езерото. Ски спускане, планинско катерене и туризъм правят района популярна дестинация през всеки сезон.

11. Боденско езеро

https://maps.google.com/?ll=47.583332,9.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Споделяйки граници със Швейцария, Австрия и Германия, Боденското езеро е най -известно с лятно забавление и отдих. Третото по големина езеро в Централна Европа е популярна туристическа дестинация, където има възможности за разходки с лодка, туризъм и водни спортове. Велосипедна пътека, която минава по периметъра на езерото, предлага незабравимо колоездене. Един от най -живописните морски круизи в Европа започва от швейцарската страна на езерото в Кройцлинген. Спирките по пътя включват средновековните градове Щайн ам Райн и Шафхаузен.

10. Бахалпсий

https://maps.google.com/?ll=46.669445,8.023333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен още като Bachse, Bachalpsee се намира над курортния град Гринделвалд в кантона Берн. Походът до езерото с малки размери от популярния ски курорт отнема около 1,5 часа. Гледките към околните ледници, планини и поляни правят прехода да си струва усилията. Не се изненадвайте, ако пейзажът изглежда малко познат. Районът около Гринделвалд е осигурил фон за няколко известни филма, включително гледката на Алдераан във филма на Междузвездни войни „Отмъщението на ситите“.

9. Blausee

https://maps.google.com/?ll=46.532501,7.664722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в долината на река Кандер, Blausee е малко езеро, което е голямо на чар. Подхранвано от подземни извори, езерото е кръстено на дълбоко синята си вода. Легендата разказва, че езерото е получило своя цвят от синеока мома, която е починала от разбито сърце. Живописното езеро се намира в буйна зелена гора насред природния парк Blausee. Докато Синьото езеро е било популярна дестинация от векове, то запазва усещане за мир и уединение. Риболов, туризъм и пикник са любими занимания. Ако просто искате да се отпуснете, хотел на брега на езерото предлага СПА център с пълно обслужване.

8. Езерото Цюрих

https://maps.google.com/?ll=47.250000,8.683333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със северната си част, изпъкнала в най -големия град в Швейцария, езерото Цюрих е едно от най -лесните за достъп до езерата в страната. Приключенията по водата започват с круиз с лодка, който ще ви отведе покрай архитектурните чудеса на Цюрих в провинцията. Плъзнете покрай селата с разкази до град Рапърсуил, където можете да се разходите по крайбрежната алея, да се разходите през средновековен замък и да разгледате повече от 600 сорта рози в обществените градини. С параклис, датиращ от 7 век, заслужава да се посети и близкият остров Уфенау.

7. Walensee

https://maps.google.com/?ll=47.116669,9.200000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най -големите езера в Швейцария, Walensee се намира в района, известен като „Хайдиланд“, регионът, вдъхновил известните истории на Хайди на швейцарската писателка Йохана Спири. Разпръснати по стръмните отвесни скали, оформящи езерото, са поредица от странни села, спа градове и ски курорти. Всеки предлага спираща дъха гледка към езерото отдолу. Езерото Вален е чудесно място за разнообразни дейности на открито, от гребане и туризъм до ски спускане. За почитателите на книгите на Хайди посещението на туристическата атракция Хайдидорф в близкия Майенфелд със сигурност ще зарадва.

6. Oeschinensee

https://maps.google.com/?ll=46.498333,7.726944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен над курортното селище Кандерстег, Oeschinensee е езеро с висока надморска височина, което привлича посетители през всеки сезон. Разходка с кабинков лифт от Kandersteg осигурява лесен достъп до голямото алпийско езеро. През лятото и зимата езерото Ешинен може да се похвали с множество уникални преживявания. При топло време, разходка по дълга пързалка, криволичеща през планинския пейзаж, предлага вълнуваща тръпка, заредена с адреналин. Наемите на гребни лодки са лесно достъпни за забавление на водата. Леденият риболов, санното пързаляне и пързалянето са популярни занимания, когато езерото замръзне, което обикновено се случва от декември до май.

5. Езеро Бриенц

https://maps.google.com/?ll=46.716667,7.966667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най-красивите езера в Швейцария, езерото Бриенц е известно със своята обстановка и ефектна тюркоазено-синя вода. Заобиколено от извисяващи се планини, езерото се преживява най -добре с лодка. Пътнически кораби експлоатират езерото Бриенц от 1839 г., като осигуряват редовно обслужване на брегови линии, включително курортния град Интерлакен. Друго популярно занимание е туризмът от езерото до водопада Гайсбах. Фуникулер ще ви отведе до последния участък, като ви кацне на територията на историческия Grand Hotel Geissbach.

4. Езеро Лугано

https://maps.google.com/?ll=45.983334,8.966667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пресичайки границата между Швейцария и Италия, езерото Лугано предлага на посетителите мултикултурно изживяване. Това голямо, разклонено езеро предлага невероятна гледка от всеки ъгъл. Чудесен начин да вземете всичко това е да се качите по железопътната железопътна линия от село Каполаго до върха на Монте Генерозо. От ренесансовата църква в Моркоте до музея на Херман Хесен в Монтаньола, градовете край езерото предлагат уникални прозрения за богатата история на региона.

3. Езеро Тун

https://maps.google.com/?ll=46.683334,7.716667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Отделено от съседното езеро Бриенц с малко парче земя, езерото Тун предлага множество забележителности, от средновековни църкви и замъци до природни чудеса. Оберхофен на североизточния бряг е доминиран от замък от 13-ти век, надвиснал над езерото. От другата страна се намира доста Spiez със собствен замък и романска църква. В близост до фериботния терминал Beatushohlen-Sundlauenen в южния край на езерото се намират пещерите St. Beatus, където можете да видите със сталагмити, сталактити и водопади.

2. Женевското езеро

https://maps.google.com/?ll=46.433334,6.550000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -голямото езеро в Швейцария, Женевското езеро споделя многобройните си атракции със съседна Франция. Разположено в северната част на Алпите, езерото във формата на полумесец е любимо място за почивка на богатите и известните. По калдъръмените улици на Женева се намират луксозни магазини, а яхтите спокойно се носят по водите на езерото. Живописен круиз около езерото ще ви отведе покрай замъците на брега на езерото и лозята по склона. Възможностите за дейности на открито привличат посетители и към Женевското езеро. Ски курортите и планинските туристически пътеки са на по -малко от час път с кола от бреговата линия.

1. Езерото Люцерн

https://maps.google.com/?ll=47.019402,8.401100&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Четвъртото по големина езеро в Швейцария, езерото Люцерн е изследване на контрастите. Въпреки че криволичещото водно тяло е заобиколено от Алпите, климатът обикновено е мек. Когато е обвито в мъгла, езерото може да приеме забранителна атмосфера, но въпреки това е една от най -популярните туристически дестинации в Швейцария. Многобройни хотели и курорти осеяват бреговете. Спиращи дъха пейзажи обясняват привлекателността на прекрасното езеро Люцерн. Освен гребане, туризъм и колоездене, популярните дейности включват посещения на поляната на Рутли, легендарното място на основаването на независимостта на Швейцария.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: