Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Лесно е да се увлечете с помощта на суперлативи, за да опишете малките градове, които ще намерите в Гърция. Но наистина се нуждаете от думи като зашеметяващи, живописни, живописни и красиви в описанията си. Всичко друго просто не прави справедливо тези малки села. От слънчевите плажове на юг до планинските села на север, малките градове в Гърция се очертават като запомнящи се места, които искате да посетите отново. И отново.

14. Фискардо

https://maps.google.com/?ll=38.458332,20.576668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Живописна е може би най -добрата дума за описание на Fiskardo, рибарско селище на йонийския остров Кефалония. Освен рибарски лодки, ще намерите и големи яхти, акостирани в пристанището. Фискардо някога е бил управляван от венецианци, които са оставили своя архитектурен стил отпечатан върху селото. Едно от 365 села на Кефалония, Фискардо е дом на каменисти плажове и заливани от слънцето заливи, с дървета до водолинията. Фискардо е традиционно кефалонско село, направено по -специално, защото не е засегнато от земетресение през 1953 г., което унищожава повечето островни села.

13. Парикия

https://maps.google.com/?ll=37.086201,25.150801&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Парикия е друго лакомство сред малките градове в Гърция. Построен около пристанището, той е столицата и най -големият град на остров Парос. За много пътешественици това е бърза спирка по пътя за Санторини, но ако се забавите известно време, чаровете на Парикия изплуват. Парикия е сравнително плоска, така че можете да ходите пеша или с велосипед до хубави плажове. Започнете обиколката си от старата вятърна мелница в центъра на града, оттам минавайки покрай варосани сгради с цветни врати и прозорци до замъка от 13 век, най -високата точка на острова.

12. Нафплион

https://maps.google.com/?ll=37.566666,22.799999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нафплион е важно морско пристанище през Средновековието. Все още обслужващ пътуващите, това е популярна дестинация за еднодневни екскурзии от Атина. Нафплион се отличава с традиционна гръцка архитектура, въпреки че могат да бъдат намерени елементи от дните на венецианското управление. Ярък пример за микенското възраждане или нео-средиземноморската архитектура на 20-ти век може да се намери в сградата, в която се помещава Националната банка на Гърция. Забележителностите, които трябва да се видят, включват часовниковата кула, църквите, посветени на светиите Николай и Георги и ярко осветената брегова линия през нощта.

11. Мецово

https://maps.google.com/?ll=39.766666,21.183332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мецово, в Северна Гърция, е популярна зимна дестинация, защото е близо до ски, но по всяко време е подходящо време да посетите това живописно село. Разходете се по калдъръмените улици, започвайки от централния площад. Може би ще се отправите към църквата от 15 -ти век Агия Параскеви, известна с резбования си дървен храм. Или можете да посетите замък от 17 -ти век, музей на народното изкуство или манастир с воденица или такъв със стенописи от 17 -ти век. Завършете деня, като опитате местно сирене и вино.

10. Чора, Патмос

https://maps.google.com/?ll=37.308788,26.547113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хора, на остров Патмос, вероятно ще съответства на нашата предварително замислена представа за това как трябва да изглежда едно гръцко островно село: Старите варосани сгради се промъкват по хълм, ограден от древен византийски манастир. Манастирът от 12 -ти век, посветен на св. Йоан Богослов, доминира в пейзажа на Хора. Достигате манастира, като вървите по тесните пътеки към върха, където ще бъдете възнаградени със зашеметяваща гледка към Егейско море. Въпреки че има само няколкостотин жители, Хора е столицата на острова.

9. Галаксиди

https://maps.google.com/?ll=38.366669,22.383333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Думата „живописна“ не оправдава Галаксиди. Този малък град в Коринтския залив се счита за един от най -живописните малки градове в Гърция. Трудно е да се спори с перфектността на пощенската картичка. Галаксиди е стар морски град, изпълнен с имения, построени от морски капитани и сега дом на най -важните гръцки семейства. Можете да научите повече за тях в първия музей на историята на морето в страната тук. Разходете се по улиците, за да видите тези неокласически имения, може би дори останете в такова, което е превърнато в хан.

8. Агиос Николаос

https://maps.google.com/?ll=35.183334,25.716667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Името Агиос Николаос се превежда като Свети Никола и със сигурност ще откриете празнична празнична атмосфера в този град на остров Крит. Тук има по нещо за всеки: пазаруване, изкуства, красиви плажове, музеи, археологически руини и три брега за разглеждане. Ако имате достатъчно енергия, можете да изминете пътека до цветно близко село, да се гмуркате или да играете голф. Феновете на Daphne du Maurier може да разпознаят Агиос Николаос от разказа „Не след полунощ“, който тя е поставила тук.

7. Митимна

https://maps.google.com/?ll=39.366669,26.166668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Митимна, известна още като Моливос, е туристическата столица на остров Лесбос. Този град с картички с картини разполага с кафяви каменни къщи, изкачващи се по склона, притиснати между морето и византийския замък Митимна, ключовата местна забележителност. Рибарските лодки изпълват пристанището, докато градът е заобиколен от земеделски земи, включително маслинови горички. Посетителите дават високи оценки за гостоприемството, намерено тук, както и каменни къщи, украсени с цветя и цялостния чар на града. Някои го наричат най -красивия град в Гърция.

6. Каламбака

https://maps.google.com/?ll=39.700001,21.633333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гръцко телевизионно шоу, наречено Каламбака едно от най -красивите места в страната. Лесно е да се разбере защо. Къщи с червени покриви изпълват малка долина между върховете на Метеора, като някои от старите къщи се простират чак до скалата. Тесните каменни улички са направени само за да се изгубите, с цветни изкушения зад всеки ъгъл. Останки от древногръцки храм могат да бъдат намерени в църква от 10 -ти век, посветена на Дева Мария. Освен че е портал към прочутите манастири на Метеора, Каламбака е и добро място за закупуване на ръчно изработени сувенири от дърво.

5. Парга

https://maps.google.com/?ll=39.283333,20.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Парга е дете на плаката за гръцките морски курорти. Просто попитайте гърците, които са посетители на града №1. Този древен град има пясъчни плажове, идеални за слънчеви бани или плуване. Направете почивка от водата, за да разгледате два исторически замъка, венецианския замък от 14 -ти век, разположен на малък полуостров, и руините на замъка Али паша, който гледа към Парга от върха на хълм. Разходете се през близките овощни градини и маслинови горички. Купете малко мед от Парга, за да запомните посещението си, когато се приберете.

4. Град Миконос

https://maps.google.com/?ll=37.445381,25.329065&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Миконос е добро място да се изгубите в гръцката митология. Той е кръстен на Миконс, който е бил или син, или внук на гръцкия бог на слънцето Аполон. Град Миконос седи на доста камениста земя. Той е известен със своите вятърни мелници, датиращи от венецианците; някои вятърни мелници са превърнати в домове. Също така ще искате да видите Петрос Пеликана, който пази крайбрежието и Малката Венеция, рибарски къщи с балкони, които се простират над водата. Цветно декорираните бели къщи придават на Миконос космополитно усещане.

3. Град Сими

https://maps.google.com/?ll=36.615326,27.835220&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Symi е бил център за корабостроене и гъба, но днес е магнит за пътуващите. С крайбрежни кафенета и пейки с изглед към водата, Symi има космополитно усещане, докато домовете се изкачват по склона на този планински остров. Тъй като е построен на хълм, вървете напред, докато преминавате от едно място на друго. Най -добрите атракции включват гръцки православен манастир от 18 век, замък с изглед към града, построен от рицарите на Свети Йоан, и множество църкви и параклиси, някои от които са построени от византийците.

2. Монемвазия

https://maps.google.com/?ll=36.683334,23.049999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Настилка свързва островното село Монемвасия с гръцкия континент на брега на Пелопонес. Монемвасия е средновековен град, добре известен със своята архитектура, с покриви от червени керемиди, покриващи сгради в селски цвят. С вълни, които се разбиват по скалите, това бивше крепостно село е доста живописно. Предишните посетители нарекоха Monemvasia вълшебно, приказно място, идеално за романтика. Ще останете очаровани, когато видите стария замък на върха на острова. Ограденото със стени село показва добре своето византийско, венецианско и османско минало.

1. Оя

https://maps.google.com/?ll=36.466667,25.366667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Оя привлича пътешественици от 13 век. Продължава през вековете и до днес е една от най -добрите туристически дестинации на Санторини. Хората идват тук за драматичните гледки, зашеметяващите залези и за да разгледат къщите на старите капитани - Оя някога е била централа в корабоплаването. Сградите са снежнобяли; църквите са покрити с наситено сини куполи, които отговарят на водата около острова. Селото е без автомобили, така че можете спокойно да се разхождате по тесните улички, разхождайки се сред многото художествени галерии.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: