Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Германия има репутация на внушителна, сурова и забраняваща. Това може да е вярно за големите градове, но не и за малките села. Тук ще намерите романтичното сърце на Германия. От зашеметяващите гледки към баварските Алпи до живописната река Рейн, тези малки градове в Германия ще очароват чорапите направо от вас.

14. Вертхайм на Майн

https://maps.google.com/?ll=49.758888,9.517500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Wertheim am Main е спирка на някои речни круизи в югозападна Германия. Но градът е толкова живописен, че може да искате да прекарате повече от няколко нищожни часа тук. Wertheim am Main разполага с изключителен средновековен градски център, който е пренебрегван от впечатляващия замък от 12 -ти век на близкия хълм. Острата кула е друга забележителност, понякога наричана Наклонената кула на Вертхайм. Наводненията през вековете са отслабили основата, което я е накарало да се наведе. Ако търсите сувенири от стъкло, Wertheim am Main е известен с производството на стъкло.

13. Лош Уимпфен

https://maps.google.com/?ll=49.233334,9.166667&z=13

(ВИЖ КАРТА)
Когато посетите Bad Wimpfen, ще си помислите, че сте стъпили в приказка, с кули и кули, изскачащи срещу хоризонта. Този древен град, на историческия германски замък, някога е бил дом на най -големия кралски дворец северно от Алпите. Ако изкачите 167 стъпала до платформата за наблюдение на Синята кула, ще бъдете възнаградени със зашеметяваща гледка към този средновековен град. Две събития, които не трябва да пропускате: Talmarkt, празник на забавлението през юли и традиционният коледен пазар, който се счита за един от най -красивите в Германия.

12. Ротах-Егерн

https://maps.google.com/?ll=47.700001,11.766667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да комбинирате традиционни сгради с червен покрив, буйни зелени дървета и сини езерни води, посещението в Ротах-Егерн на брега на езерото Тегернзее е идеалният пример за това. Разположен в Горна Бавария, близо до австрийската граница, Rottach-Egern излъчва чар и красота. Това е перфектна ваканционна дестинация, където можете да плавате по езерото, да правите пешеходни пътеки около него и да посещавате концерти и народни представления. С Алпите на заден план, Rottach-Egern също е популярна дестинация за зимни спортове.

11. Бинз

https://maps.google.com/?ll=54.400002,13.600000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Датиращ от 14 век, Binz е морски доклад, разположен на остров Руген в Балтийско море. Той е най -известен със своята историческа курортна архитектура. Бившият рибарски и селскостопански град е курортна атракция от 1875 г., когато пристигат първите туристи, за да плуват в морето. Първият хотел е построен през 1880 г., а останалото е история, като стари хотели и вили изпълват центъра на града и плажа. Binz е известен с 370 -метровия си кей, който се простира във водата.

10. Кохем

https://maps.google.com/?ll=50.146942,7.166667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте като много хора, вероятно смятате, че хълмовете са твърде стръмни за земеделие. Може да промените решението си, когато посетите Cochem. Този малък град се простира по поречието на река Мозел, наистина много живописна картина. Зад града се издигат стръмни хълмове и върху тях ще откриете добре поддържани фермерски ниви с гори над тях. Но се разходете по улиците, където ще намерите отлични примери за барокова архитектура, включително дървени къщи, които се вписват толкова добре в градския пейзаж.

9. Митенвалд

https://maps.google.com/?ll=47.416668,11.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

„Книга с картини оживява“ е как Гьоте описва Митенвалд. Веднъж там, ще се съгласите от все сърце, че Митенвалд наистина е най -красивото село в Баварските Алпи. Средновековни сгради с наситени с цветове прозорци, улични сеялки с още по-великолепни цветя и поток, преминаващ през града. С Алпите на заден план просто не става много по -красиво от това. Насладете се на разходка по Обермаркт, главната улица на града, където ще видите колко проспериращ беше Митенвалд, когато беше важна спирка по средновековните търговски пътища.

8. Моншау

https://maps.google.com/?ll=50.560001,6.256389&z=13

(ВИЖ КАРТА)
Ако посетихте Моншау преди три века и се върнахте днес, вероятно няма да почувствате, че сте стъпили в бъдещето. Това е така, защото външният вид на Monschau не се е променил много през годините. Все още е известен с тесните си калдъръмени улички и сгради с фахверк. Старите сгради и изключителният музикален фестивал са сред най -популярните в един от най -красивите градове в Рейнланд. Моншау се намира на река Рур близо до границата с Белгия.

7. Triberg im Schwarzwald

https://maps.google.com/?ll=48.130833,8.231667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Триберг им Шварцвалд е красив град, заобиколен от зелени полета и сгушен сред високите дървета на Шварцвалд. Това е най -посещаваният град в Шварцвалд. В страна, известна с часовници с кукувица, ще намерите един от най -големите в Германия в Триберг им Шварцвалд. Този кокетен малък град също е дом на музея Шварцвалд, в близост до добри туристически пътеки и до водопада Триберг, един от най -високите в Германия.

6. Рудесхайм ам Райн

https://maps.google.com/?ll=49.983334,7.930556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Искате ли да опитате хубаво немско вино? Rudesheim am Rhein е мястото, където да го направите. Този живописен град в Рейнското дефиле привлича около три милиона посетители годишно; много идват да опитат изисканите бели и червени вина, произведени тук. Но те също идват да видят град, който е просто красив, с лозя, подкрепящи къщите, а река Рейн тече отпред. Архитектурата е интересна, наблизо има някои стари замъци. Не сте в романтично настроение? Опитайте музея на изтезанията.

5. Бахарах

https://maps.google.com/?ll=50.066666,7.766667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако се повозите по река Рейн, има вероятност да преминете покрай - или, още по -добре, да спрете в - Бахарах, смятан за едно от най -красивите села на реката. Заобиколени от градска стена, средновековните фахверкови сгради на Бахарах изпълняват нотки на яркочервено с акценти с цветни кутии. Това прави една много очарователна улична сцена. След като се скитате из това средновековно село, отпуснете тези уморени крака на средновековния пазар на чаша Ризлинг, известния принос на града към света на виното.

4. Кведлинбург

https://maps.google.com/?ll=51.791668,11.147222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако имате някакви предварително замислени идеи как трябва да изглежда средновековен германски град, Кведлинбург ще сбъдне вашите мечти. Да се нарече този град с дървените му сгради живописен е подценяване. Многоетажни сгради се простират по калдъръмени улички, които са тесни, но не толкова тесни, че през тях не можете да карате каруца. За добра мярка, разходете се в древната колегиална църква, считана за шедьовър на романската архитектура. Кведлинбург е един от най -добре запазените средновековни градове в Европа. Повярвай.

3. Dinkelsbuhl

https://maps.google.com/?ll=49.070831,10.319444&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Dinkelsbuhl добавя характер и цвят към немския пейзаж. Разположен в Бавария по романтичния път, Dinkelsbuhl е един от малкото останали средновековни градове със стени в Германия. Веднъж важен град в Свещената Римска империя, Dinkelsbuhl празнува спасяването си по време на Тридесетгодишната война с ежегодния си фестивал „Kinderzeche“ през юли, цветно облечени жители придават аура на разкош. Забележителностите, които трябва да посетите, включват църквата „Свети Георги“ от 15-ти век с кулата от 12-ти век. Не пропускайте летния фестивал на хеви метъл.

2. Фюсен

https://maps.google.com/?ll=47.566666,10.700000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Населен от времето на римляните, Фусен е баварски град близо до границата с Австрия. Разположен в единия край на Романтичния път, живописният Фусен е още повече, когато се гледа от въздуха: светли многоетажни сгради с червени покриви, натъпкани плътно една до друга, калдъръмени улички, които изглежда нямат рима или причина за тях, и Река Лех, разделяща града на две части. Този исторически, романтичен град е портата към приказния замък Нойшванщайн. Самият Фусен е известен с производството на цигулки.

1. Ротенбург об дер Таубер

https://maps.google.com/?ll=49.376945,10.178889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако пътувате по Романтичния път, не забравяйте да спрете в Ротенбург об дер Таубе в Бавария. Ако харесвате средновековни неща, Ротенбург е един от най -добре запазените средновековни градове в Германия. В този град с пощенски картички има много музеи, от тези, които са специализирани в криминалния елемент, до този с играчки и кукли. Не забравяйте да видите църквата Сейнт Джеймс с нейните изключителни олтарни екрани. Любителите на киното може да разпознаят Ротенбург като вулгарския град в Чити Чити Банг Банг.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: