Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Повечето мислят за Рио де Жаниеро, когато си представят Бразилия, но Република е масивна, разнообразна и пълна с приключения. Красивите малки градове в Бразилия се простират на 4650 мили от бреговата ивица, предлагайки приключенски невероятни тропически преживявания. Дъждовната гора крие стари колониални градове, пълни с барокови църкви, разкриващи бегъл поглед назад във времето. А културните дейности са оживени в градовете, по -малко пътуващи от туристи.

14. Игуапе

https://maps.google.com/?ll=-24.708055,-47.555279&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Игуапе се намира в устието на зелена река в Атлантическия океан в южната част на Сао Пауло. Легендата разказва, че испанците първоначално са открили малко селце в устието на реката през 1498 г. и са го кръстили на регионално растение. Селото и сметките за испанското основаване бяха унищожени няколко години по -късно от френски пирати. Бавната икономика разчита на туризъм и риболов на малки лодки, но има доказателства за процъфтяваща оризова индустрия. Историческият квартал на града съдържа красиви стари португалски къщи, поддържани от местните власти.

13. Алкантара

https://maps.google.com/?ll=-2.408889,-44.415001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Алкантара е бившият дом на богати собственици на плантации от 19-ти век, разположени точно срещу залива от Сао Луис. Построен с робски труд, този колониален град е в упадък от края на 19 век. Имоти в различни щати за поддържане, от поддържани до разрушени, се редят по калдъръмените улици. Населението на този град е останало доста минимално за цялата си история, превръщайки Алкантара в автентична историческа дестинация. На върха на хълма Praça da Matriz е запазен дори пост за биене от 17-ти век.

12. Morretes

https://maps.google.com/?ll=-25.476944,-48.833889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дълбоко в южната част на Бразилия и щата Парана ще откриете малкото колониално село Моретес. Това традиционно село е достъпно от Serra Verde Express, локомотив, който се движи змийски през тропическите гори и надолу от Куритиба. Отпътувайки всяка сутрин, този влак е чудесен начин да разгледате провинцията на Morretes. Историческият център на града е малък и може да се изследва пеша. Малко хора в района говорят английски, но може да успеете да получите помощ при обикаляне из града в централния исторически център. Има няколко църкви, построени през 1700 -те години, както и красивата река Nhundiaquara, която разрязва наполовина Morretes. Опитайте Barreado, традиционна говеждо яхния Parana, сервирано в един от многото ресторанти в сърцето на града.

11. Рибейрао да Илха

https://maps.google.com/?ll=-27.718224,-48.563850&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ribeirao da Ilha е защитен от входната страна на полуостров. Това е малък, традиционен азорски град, очевиден от цветни вили, осеяни с калдъръмени улички. Центърът на града е най -голямата атракция, където можете да намерите катедрала от 17 -ти век, известна като Nossa Senhora da Lapa. Присъединявате се към местните, които пият, играят шах и клюкарстват в крайбрежен парк близо до катедралата. Тук няма да намерите много туристи, просто традиционен и бавен азорски начин на живот. Най -голямото привличане на града е може би традиционната азорска храна, сервирана в шепа местни ресторанти.

10. Прая де Пипа

https://maps.google.com/?ll=-6.227582,-35.047646&z=18

(ВИЖ КАРТА)

До град Натал в щата Рио Гранде до Норте се намира може би един от най -известните бразилски плажове - Пипа Бийч. Плажът сякаш се простира завинаги с въртеливи лагуни, средно големи вълни за сърф, наблюдение на делфини и морски костенурки, хостели, барове, ресторанти и пазаруване, разположени срещу магически високи скали. Тясната главна улица на града минава на около 1,25 мили с алеи, спускащи се до плажа. Туристически микробуси и автобуси в пълен размер оставят туристите в двата края на тази главна улица.

9. Гояс Вельо

https://maps.google.com/?ll=-15.933889,-50.139999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В центъра на страната, заобиколен от реки и седнал върху пресечен терен, е Goias Velho. Някога столица на Гояс, този малък град в Бразилия е изпълнен с важна местна история. Калдъръмените улици все още са осветени от лампи, които трябва да се осветяват на ръка, а белите колониални къщички са спиращи дъха. Ще намерите шепа красиви барокови църкви, които привличат хиляди всяка година по време на Семана Дядо Коледа или Страстната седмица. И на 25 юли, на годишнината от основаването на града, Гояс Вельо отново става столица на щата за три дни.

8. Порто де Галиняс

https://maps.google.com/?ll=-8.501110,-35.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Шнорхелците идват в малкия крайбрежен град заради невероятните му рифове. Ще намерите уютни pousadas до извисяващи се петзвездни курорти. Преведено на английски като Пристанището на пилетата, тази невероятно популярна плажна дестинация има тъмно минало. Името намеква за време, когато търговията с роби дойде в Бразилия. Технически незаконни, търговците на роби донесоха своя човешки товар под прикритието, че са пилета. Белите пясъчни плажове се простират на километри във всяка посока от града, докато местното правителство работи усилено, за да запази подобието на селската атмосфера срещу нарастващия прилив на туристически тълпи.

7. Парати

https://maps.google.com/?ll=-23.219444,-44.714722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Зеленото крайбрежие на Рио де Жанейро е дом на Парати (също изписано Парати). Заливът е пълен с буйни острови, хълмовете в джунглата на фона на ярки бели колониални сгради, а полуостровът крие плажове, чакащи да бъдат намерени. Моторните превозни средства не се допускат в града, защото старата калдъръмена плоча е твърде неправилна, което прави Parati рай за проходилки. Той също така помага за запазването на красивите вековни сгради. Самата красота на града може да привлече хиляди, за да създаде пренаселено преживяване, особено през летните месеци.

6. Бонито

https://maps.google.com/?ll=-21.133333,-56.483334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бонито е екотуризъм. Самият град има една улица, но съдържа всичко необходимо, за да се насладите на престоя си в екотуризма. Бонито е заобиколен от невероятна красота, която е горещо защитена от правителството и регулациите. Всъщност по-голямата част от околността е извън границите, но все пак можете да се насладите на невероятни пейзажи. Има места, където в пещерите, пълни със сталактити, се образуват езера и където водопадите се изливат в охлаждащи реки, които са толкова чисти, че можете да се гмуркате с шнорхел без маска.

5. Пиренополис

https://maps.google.com/?ll=-15.851944,-48.958889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Всяка година, 45 дни след Великден, Феста до Дивино Еспирито Санто избухва в малкия град Гояс Пиренополис. Популярният фестивал на конните коне, заедно с колониалната архитектура и ревящите водопади, го прави популярна туристическа дестинация. Най -старата църква в Гояс, Igreja Nossa Senhora do Rosário de Meia Ponte, може да се намери тук сред великолепните сгради. А Кавалхадите се провеждат от 1826 г., където конниците се обличат като маври и християни, за да пресъздадат битка, водена от Карл Велики. Три извисяващи се водопада - Санта Мария, Абаде и Росарио - обграждат този популярен, празничен град.

4. Транкозо

https://maps.google.com/?ll=-16.590555,-39.095833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Trancoso, в провинция Bahia, беше недостъпен за останалата част на Бразилия до 70 -те години. Заобиколен от три страни с гъста, гъста джунгла и четвъртата страна от океана, Trancoso е развил култура, различна от останалата част на Бразилия. Разположен на защитени брегове, които предлагат изобилие от плажове, градът се движи с много бавни темпове, като предприятията затварят следобед. Когато слънцето залязва, ще откриете единственото осветление, идващо от светлини, нанизани между дърветата. Градът е заключен във времева деформация и е може би най -голямото отстъпление на океана, което Бразилията с над 4000 мили крайбрежие може да предложи. Плитки рифове и бели пясъци създават топла океанска вода, която е чудесна за гмуркане с шнорхел.

3. Ленкойс

https://maps.google.com/?ll=-12.562778,-41.389999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ще откриете приключенските предстои да разгледате близкия национален парк Chapada Diamantina в Lencois. Североизточната част на Bahia е предимно прашна пустиня Sertao, но Lencois се намира в красива планинска гориста местност. Това е стар град за добив на диаманти, който все още показва богатството, което някога е натрупал. Ресторанти с дупки в стената могат да бъдат намерени по калдъръмените улици, а ярко оцветените сгради от 19-ти век наистина привличат погледа. Не забравяйте да попитате местните за приключенията наблизо. Пещерите, водопадите, красивите реки и извисяващите се плата чакат да бъдат проучени.

2. Тираденти

https://maps.google.com/?ll=-21.108610,-44.174442&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Щатът Минас е известен със своите сини планински пешеходни пътеки, а Тирандентес служи като убежище за тези, които търсят красотата на природата. Колониалният чар на града не може да бъде пренебрегнат. Антикварни магазини, бутици, приветливи местни жители и вкусни ресторанти привличат хиляди туристи през уикендите. Местните хора са твърде нетърпеливи да ви заведат на романтична разходка с конски карета из града. Най-добре е да дойдете тук в средата на седмицата, за да избегнете прекалено много хора през уикенда.

1. Моро де Сао Пауло

https://maps.google.com/?ll=-13.381667,-38.913891&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Може да се заблудите, че Моро де Сао Пауло е живописно село, разположено на брега на Средиземно море. Великолепната красота на този крайбрежен град привлича хиляди туристи всяка година. Лесно е да разберете защо, докато обикаляте покрити с пясък улици, спокойни чисти води и лек нощен живот. Малкият град всъщност се намира на малък остров, където не се допускат коли. Джунглата обхваща трите върха на хълма, съставляващи Моро де Сао Пауло и е заобиколена от плитки атлантически води. Тук всеки ден е празник, където продавачите се стремят да ви смесят кайпириня и музика на живо кара всички да танцуват на плажа.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: