Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Когато посещавате Европа, невероятните градове често са акцент. Придържането само към градските райони означава, че ще пропуснете невероятната природа, открита на целия континент. От езерото Англия до националния парк Gran Paradiso в италианските Алпи, националните паркове са идеалният начин да изпитате и оцените уникалните пейзажи, открити в цяла Европа. Докато планирате следващото си бягство в Европа, не забравяйте да спрете няколко в един от най -красивите национални паркове в Европа.

14. Национален парк Jotunheimen

https://maps.google.com/?ll=61.500000,8.366667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Jotunheimen в Норвегия е известен също като Земята на гигантите, което се отнася до многото планини на парка. Паркът е дом на повече от 250 планински върха, някои от които са едни от най -високите в цяла Европа. Между многото покрити със сняг върхове са яркосини езера, пълни с разтопен сняг, създаващи перфектна картина. Националният парк Jotunheimen също е пълен с диви животни като елени, лосове и рисове, а езерата, пълни с пъстърва, са идеални за риболов.

13. Национален парк Lake District

https://maps.google.com/?ll=54.500000,-3.166667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -красивите и спокойни дестинации в Англия е Националният парк Lake District. Както подсказва името, паркът е дом на безброй езера, но също толкова привлекателни са многото планини, наречени фелове, които осеяват пейзажа. Посетителите идват, за да се насладят на дълги разходки сред пасищата и да попият гледките, а в самия парк няма недостиг на квартири.

12. Национален парк Калдера де Табуриенте

https://maps.google.com/?ll=28.716667,-17.866667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато хората мислят за Канарските острови и по -специално за остров Ла Палма, често се сещат за плажове и курорти. Испанският остров обаче е дом на невероятния национален парк Калдера де Табуриенте. Сърцето на парка е това, което прилича на гигантски кратер, но това, което сега е известно като планинска арка. Докато сте в националния парк Caldera de Taburiente, можете да се разходите по ръба на планината, попивайки в спиращи дъха гледки към зелените долини и дори сините води на океана в далечината.

11. Национален парк Бяловежа

https://maps.google.com/?ll=52.752129,23.879128&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На границата между Полша и Беларус се намира Националният парк Бяловежа, голям парк, който е и последната останала умерена девствена гора в Европа. Ако винаги сте искали да забележите европейски бизон в естественото им местообитание, това е най -доброто място в света за това. Националният парк Бяловежа също е чудесна дестинация за туризъм и колоездене, макар и засенчени пътеки и пътеки. Не забравяйте да се отбиете до Музея на природата и горите на Национален парк Бяловежа, докато сте там, за да научите малко повече за дивата природа и развитието на парка.

10. Национален парк Оуланка

https://maps.google.com/?ll=66.375557,29.338612&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Северна Финландия ще откриете разтегателната зеленина и красота на националния парк Oulanka. Паркът защитава земята на саамите, които са живели, ловували и ловили риба в района до 17 век. Днес посещението на националния парк Oulanka означава възможността да се разходите по Karhunkierros, който е най -популярният пешеходен маршрут в цяла Финландия. Други забавления в парка включват бране на горски плодове, планинско колоездене, кану по много реки и нощувка в дървените хижи, осеяни с парка.

9. Национален парк Саксонска Швейцария

https://maps.google.com/?ll=50.914165,14.278333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки леко подвеждащото име, Националният парк Саксонска Швейцария всъщност се намира изцяло в границите на Германия близо до град Дрезден. Странни каменни образувания и невероятна гледка са само някои от прекрасните характеристики на този национален парк в Европа, идеален за катерене и туризъм. Дори и без катерене, ще можете да посетите емблематични забележителности като грандиозния мост Бастей и възвишената крепост Кьонигщайн, която се издига на 245 метра (800 фута) над река Елба.

8. Национален парк Гран Парадизо

https://maps.google.com/?ll=45.502777,7.310000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В средата на Граанските Алпи в Северна Италия е Националният парк Гран Парадизо. Първоначално паркът е създаден, за да защити козирога от бракониери, тъй като районът е трябвало да бъде частно ловно поле на крал. Част от парка е залесена, а в неговите граници има и множество ледници. Туризмът е популярен в целия парк, особено до върха на планината Гран Парадизо, а също така има зашеметяваща гледка към близките алпийски върхове като Монблан и Матерхорн.

7. Национален парк Дурмитор

https://maps.google.com/?ll=43.143333,19.087500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Жабляк, Черна гора, се намира Националният парк Дурмитор. Заобиколен от речни каньони, Дурмитор е дом на огромни върхове, които се издигат под остри ъгли и създават сюрреалистичен пейзаж с контрасти. Посещението на Национален парк Дурмитор е популярно сред тези, които искат да се изкачат на планината, да се любуват на ледниковите езера, да карат ски или дори сноуборд.

6. Лох Ломонд и тросачите

https://maps.google.com/?ll=56.250000,-4.616667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В сърцето на Шотландия се намират Лох Ломонд и Националният парк Тросач. Този национален парк е дом на редица зашеметяващи планини като Ben More, Be Lomond и Stob Binnein. West Highland Way е пътека за преходи през Lock Lomond, която отвежда туристите до няколко грандиозни гледни точки и предлага възможност да бъдете уединени в средата на буйния зелен пейзаж. В парка има няколко малки селца, където можете да спрете за халба бира или обяд в кръчмата, преди да се отправите към следващата спирка по пътеките.

5. Национален парк Ордеса

https://maps.google.com/?ll=42.671665,0.055556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планинският хребет Пиренеи се простира на границата между Франция и Испания и точно там ще намерите Националния парк Ордеса. Паркът се гордее с буйна зелена долина в сърцето на планинските върхове, създавайки наистина незабравима гледка и невероятни туристически пътеки под сянката на извисяващите се Пиренеи. Само някои от дивите животни, забелязани в Националния парк Ордеса, включват ястреби, сови, планински кози и мармоти.

4. Национален парк Vatnajokull

https://maps.google.com/?ll=64.500000,-17.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Великолепният национален парк Vatnajökull се намира в Исландия, а в центъра му е ледникът Vatnajökull. Целият парк е изпълнен с контрасти, включително заснежени планински върхове, дълбоко сини реки и дори някои активни в момента геотермални зони. Акценти на парка са ледниковата лагуна Йокулсарлон, която е пълна с айсберги, както и водопадите, наречени Свартифос и Детифосис. Най -популярният начин да разгледате националния парк Vatnajökull е чрез туризъм и има безброй къмпинги за тези, които искат да пренощуват в парка.

3. Национален парк Триглав

https://maps.google.com/?ll=46.333332,13.766667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Самотният национален парк на Словения е Национален парк Триглав и заобикаля планината Триглав, най -високият връх в страната. Националният парк Триглав е в Юлийските Алпи, което означава, че може да се похвали както с извисяващи се планини, така и с буйни долини. Водата играе определяща роля в парка, както по географски причини, така и по отношение на туризма. Реките Соча и Сава текат от парка до Адриатическо и Черно море, а езерата в парка са основна атракция както за словенските жители, така и за посетителите от цял свят.

2. Национален парк Hohe Tauern

https://maps.google.com/?ll=47.169998,12.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Hohe Tauern обгражда едноименна планинска верига в Централноизточните Алпи в Австрия. Националният парк Hohe Tauern е най -големият природен резерват в Алпите и е дом на тундри, гори и ледници и водопади. Разходките из парка или пешеходните преходи до върховете като Гросглокнер и Гросфенедигер със сигурност са популярни. Въпреки това, също толкова привлекателно е просто шофирането през парка и прорязването на планините през необикновени тунели или по живописния High Alpine Road Grossglockner.

1. Национален парк Плитвишки езера

https://maps.google.com/?ll=44.880554,15.616111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В средата на Хърватия се намира красивият Национален парк Плитвишки езера, горски резерват, който е най -известен със своята серия от 16 забележителни терасовидни езера. Всяко от езерата е свързано с водопади и те се простират чак до еднакво зашеметяващ варовиков каньон. Асфалтирани пътеки, както и по -предизвикателни пътеки се вият около тези езера и понякога точно по тях, създавайки невероятни гледки. Възможно е също да влезете в някои от пещерите и да видите езерата от уникална перспектива през самата скала.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: