Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Те са здрави, живописни и изключително красиви. Някои имат легендарни чудовища, които плуват в тях. И те са навсякъде. В Шотландия има повече от 31 000 езера или езера в различни размери. Езерата осигуряват добър риболов за риболовци и големи възможности за туристи, да не говорим за безкраен набор от фотооперации.

10. Loch Trool

https://maps.google.com/?ll=55.088055,-4.491389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в горския парк Galloway, Loch Trool се счита за един от най -живописните езера в югозападна Шотландия. Казват, че е най -тъмното място в Обединеното кралство през нощта. В близост е най -високият връх в Южна Шотландия.

Робърт Брус се бие с англичаните на брега на езерото през 1307 г .; тази битка се отбелязва с камъка на Брус. Лохът е популярен сред туристите, с 9-километрова разходка по периметъра. Разходката е напрегната, но може да се направи за около три часа.

9. Лох Морар

https://maps.google.com/?ll=56.950001,-5.672222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лох Морар, разположен в Хайлендс, е най -дълбокото сладководно езеро на Британските острови, достигащо дълбочини над 300 метра (1000 фута). Една от най -късите реки, река Морар, на Британските острови е в западния край. На северния бряг е домът на Swordland Lodge, който е бил специално училище за обучение по време на Втората световна война. Езерото също има свое чудовище Мораг, което може да бъде или русалка, или мрачна жътва.

8. Лох Арклет

https://maps.google.com/?ll=56.244766,-4.622213&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Loch Arklet е красив, малък езер, разположен между езерата Katrine и Lomond; въпреки че пътеката понякога е стръмна, можете да се разходите до Loch Lomond от Loch Arklet. Езерото е популярно сред рибарите. Риболовът на кафява пъстърва е разрешен само от лодка без бензин, тъй като езерото е част от обществено водоснабдяване. Лох Арклет е добро място за разглеждане на скопа и диви кози, сред другите диви животни. Езерото се намира в националния парк Loch Lomond и Trossachs.

7. Лох Тумел

https://maps.google.com/?ll=56.711109,-3.927778&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лох Тумел е популярен сред риболовците, които търсят езерна пъстърва. Но е също толкова популярен сред посетителите, които идват да се насладят на гледките, считани за най -добрите в Шотландия. Най -добрите гледки към шотландската провинция в Пертшир могат да бъдат намерени в Queens View, прочут от кралица Виктория, въпреки че първоначално гледката може да е кръстена на кралица Изабел, първата съпруга на Робърт Брус. Лохът е една от най -популярните атракции в Пертшир.

6. Лох Шиел

https://maps.google.com/?ll=56.785557,-5.586667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Феновете на Хари Потър може да разпознаят Лох Шиел: това е измисленото Черно езеро близо до Хогуортс. Езерото също беше включено във филмите на Highlander. Яркото, красиво пресечено езеро е планини в единия край, блата в другия и е потопено в историята. Има разрушен параклис, място на бойното поле, където шотландците побеждават скандинавците през 1140 г., и там Бони принц Чарли е гребен по дължината на езерото, за да може да постави своя стандарт в Гленфинан през 1745 г.

5. Лох Ломонд

https://maps.google.com/?ll=56.083332,-4.566667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бонни бреговете на Лох Ломонд са известни с това, че са мястото, където истинските любовници се разделят, никога повече да не се срещнат, поне според традиционната шотландска народна песен. Пресичайки границата между планините и низините, езерото с дължина 39 км (24 мили) е най-дългият вътрешен участък от повърхностни води във Великобритания и той е дом на най-големия остров Инчмурин на Британските острови. Лох Ломонд е едно от най -популярните езера в Шотландия сред любителите на водните спортове.

4. Лох Катрин

https://maps.google.com/?ll=56.254444,-4.515556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Феновете на романите на сър Уолтър Скот може да се насладят на посещение в Лох Катрин, тъй като това е мястото за „Дамата на езерото“. Името на езерото произлиза от галска дума, означаваща крадец на добитък. Главен сред тях беше Роб Рой Макгрегър, който е роден в края на 18-километровото езеро в Хайлендс. Лох Катрин в района на Стърлинг е популярна туристическа дестинация, особено за жителите на Глазгоу, които пътуват през деня, които се снабдяват с вода от него.

3. Лох Мари

https://maps.google.com/?ll=57.689720,-5.457500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лох Мари, което е прекъснато с пет големи и 60 малки острова, се смята за едно от най -красивите езера в Шотландия. Разположено в северните планини, езерото има и свое легендарно чудовище, muc-shelich, което може да бъде само голяма змиорка. Остров Мари има параклис, гробище, останки от манастир от 7 -ми век и стойки от дъб и падуб, които са свързани с друидите. Накисването в езерото се смяташе за лек за психични заболявания.

2. Лох страхопочитание

https://maps.google.com/?ll=56.297779,-5.235000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известно със своя риболов на пъстърва, езерото Awe е третото по големина сладководно езеро в Шотландия. Той е и най -дългият. В езерото има няколко острова; на някои има останки от древни замъци. Това включва замъка Килчум, който е най -сниманият замък в Шотландия. Наблизо е селото, кръстено на него, Lochawe. Районното езеро Аргайл е първото в предизвикателството „Три езера“ за щафетни плувци; другите езера са в Англия и Уелс.

1. Лох Нес

https://maps.google.com/?ll=57.299999,-4.450000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако имате късмет, може просто да хвърлите поглед към Неси, легендарното чудовище, което обитава Лох Нес. Ако не сте, може би поради лошата видимост на водата поради високото съдържание на торф, винаги можете да чуете за наблюдения от жителите на Инвърнес.

Лох Нес е второто най -дълбоко езеро в Шотландия, което дава на Неси много места за скриване. Със сигурност обаче можете да видите замъка Уркхарт на западния бряг и фаровете в Лошенд и Форт Август.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: