Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Австрия може да е държава без излаз на море, но има няколко зашеметяващи водоема. В Австрия има много езера и те са популярни както сред пътуващите, така и сред местните жители. Независимо дали искате да се потопите в някои гледки към крайбрежието или да изплувате под сянката на Алпите, австрийските езера се вписват в сметката. Ако имате късмета да се отправите към Австрия скоро, планирайте да посетите поне едно от тези невероятни езера в страната.

12. Plansee

https://maps.google.com/?ll=47.469444,10.805556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Планзее, открито в района на Тирол в Австрия, е голямо водно тяло, свързано с друго езеро, наречено Хайтеранг, чрез канал. Това прави Plansee популярно място за разходки с лодки, тъй като и двата езера са достъпни през няколко реки. Езерото е несравнимо място за любителите на открито, а мили от павирани пътеки са идеални за джогинг, колоездене и кънки. Заобиколен от Лехталските Алпи, можете също да се гмуркате или да ловите риба за пъстърва и костур. Налични са и пътнически фериботи, които пресичат езерото.

11. Traunsee

https://maps.google.com/?ll=47.866669,13.800000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Друго от езерата в района на Залцкаммергут е Траунзее. Това обширно езеро е популярно за дейности на открито, но е най -известно със собственото си подводно митично създание, наречено Lungy, което може да бъде сравнимо с историите за чудовището от Лох Нес в Шотландия. На брега на Траунзее има и безброй атракции, които включват села като Алтмюнстер и Траункирхен, както и Schloss Ort, невероятен средновековен замък.

10. Millstatter Виж

https://maps.google.com/?ll=46.794998,13.579722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В регион Каринтия на Австрия се намира Millstatter See, чиято стръмна брегова линия го прави да изглежда точно като фиорд. За създаването на невероятния терен помагат планините Нок и долината на Драва, а районът Хохгош на юг е залесен, създавайки още по -буйна зеленина и визуален интерес. Планините предпазват езерото от студени зимни ветрове, което означава, че температурата на водата е подходяща за плуване през лятото. Не пропускайте село Милщат до езерото, в което се намира невероятно запазеното абатство от 11 век.

9. Грюнер Виж

https://maps.google.com/?ll=47.541668,15.055833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Непосредствено до село, наречено Tragöß, се намира Gruner See, което буквално се превежда като Зеленото езеро. Името не е грешка, а водите на езерото са с ярък зелен цвят с невероятна видимост. Водата се състои от разтопен сняг от Карстовите планини, така че дори през лятото температурата е много студена. Грънерското море е забележителна гледка и дори е възможно да се гмуркате в езерото с местен водач и мокър костюм.

8. Weissensee

https://maps.google.com/?ll=46.706669,13.341111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Алпите на Гайлл е Вайсензее или Бялото езеро. Това ледниково езеро е невероятно популярна дестинация за всички видове дейности, а забраната за частни моторни лодки означава, че запазва спокойната си атмосфера и изобилието от диви животни. През лятото посетителите могат да се возят на пътнически лодки през езерото, кану по повърхността му, да ловят пъстърва и костур и да се разхождат из бреговете. През зимата място до Weissensee се превръща в отлична ски зона и дори има състезания по бързо пързаляне на части от езерото.

7. Фалшификатор Виж

https://maps.google.com/?ll=46.577778,13.925000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Faaker See се счита за езерото в Австрия с най -чистата и питейна вода. Както можете да си представите, това означава, че качеството на водата е невероятно и има много видимост по цялото езеро. На Faaker See има няколко плажа, където можете да платите малка такса, за да се отпуснете, да плувате и да се насладите на слънцето. Езерото също е център за събития, включително годишната Европейска седмица на велосипедите, която е най -голямото рали на мотоциклети на континента. Риболовът също е популярно занимание, а пързалянето е тръпка, когато езерото замръзне през зимата.

6. По -интересно

https://maps.google.com/?ll=46.633331,14.150000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да намерите това зашеметяващо езеро, се отправете към района на Каринтия в Австрия. Още през 19 век австрийската аристокрация прекарва лятото си във Вьортерзее, което определено насърчава австрийците и посетителите да се отпуснат по бреговете на езерото. Вьортерзее може да се похвали с някои от най -топлите води в страната, което прави езерото идеалното място за плуване през лятото. Можете да наемете велосипед от малкия град Pörtschach, за да обиколите региона, а има и сезонни летни фериботи, които отвеждат пътниците през езерото до различни дестинации.

5. Mondsee

https://maps.google.com/?ll=47.816666,13.383333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Mondsee е едно от най -големите езера в частна собственост в Австрия и е зашеметяващо убежище, което позволява на посетителите да избягат от суетата на ежедневието. Споменат в роман за Джеймс Бонд, Mondsee е въплъщение на живопис. От гледни точки около брега можете да видите Северните варовикови Алпи и Северните Алпи с пясъчник. От град Мондзее на брега на езерото със същото име можете също да получите пълен изглед към планината, известна като Драченванд или Драконовата стена.

4. Achensee

https://maps.google.com/?ll=47.433334,11.716667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -голямото езеро в австрийския окръг Тирол е Ахензее, което също носи прозвището Фиорд на Алпите. Самото езеро е зашеметяващо, отчасти благодарение на местоположението точно в основата на планина. Обаче цветът и бистротата на водата го правят толкова необичайна и незабравима дестинация. Achensee може да изглежда зелено или аквамарин, а на части можете да видите до 10 метра (30 фута) надолу. Най -добрите начини да се насладите на природата включват плаване и уиндсърф на езерото, което е популярно благодарение на ветровити условия, както и пешеходен туризъм наблизо в планината Bärenkopf за панорамна гледка към езерото.

3. Волфгангзее

https://maps.google.com/?ll=47.750000,13.400000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Залцкаммергут е курортен регион близо до Залцбург, където хора от цял свят се събират заради буйния зелен пейзаж и изобилието от грандиозни езера. Един от най -добрите е известен като Волфгангзее. Езерото е кръстено на Свети Волфганг от 10 -ти век, който твърди, че е построил църква близо до бреговете на езерото преди повече от 1000 години. За най -добра гледка към езерото, карайте железопътната линия, наречена Schafbergbahn, до върха на самия Schafberg, което ви дава невероятна перспектива над водите на Волфгангзее.

2. Зелер Виж

https://maps.google.com/?ll=47.316666,12.800000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В австрийските Алпи е Зелерзее или езерото Цел, което е относително малко, но красиво сладководно езеро. Поради размера си, Zellersee замръзва през зимата, което го прави идеален за целогодишно забавление. През лятото можете да плувате, да ловите риба или каяк в чистата вода на езерото. През зимата очаквайте тълпи местни хора, които се пързалят по замръзналата повърхност на Целерзее. Езерото е кръстено на близкия град Цел ам Зее, който е дом на зашеметяващ замък от 16 -ти век, както и впечатляваща църква, построена в романски стил.

1. Hallstatter Вж

https://maps.google.com/?ll=47.578609,13.660556&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Hallstatt, или Hallstatter See, е друго от многото езера в района на Salzkammergut. Езерото е заобиколено от планини, създавайки живописен оазис. На брега на Hallstatter See е известният град Hallstatt, който може да се похвали с традиционна австрийска архитектура и очарователни атракции. Hallstatter See се вижда най -добре от поход в планината, но тези, които искат уникална перспектива, могат да вземат и уроци по гмуркане с водач от Халщат.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: