Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Пътуването до Гърция е фантастичен начин да видите къде демокрацията, олимпиадата и философията наистина започнаха. Добавете зашеметяваща историческа архитектура, топъл климат, безкрайни плажове и гостоприемни хора и лесно можете да видите привлекателността на гръцко бягство. Докато континентът предлага разнообразие от великолепни места, включително столицата на Атина, гръцките острови също са невероятен начин да подобрите следващата си ваканция.

Този двуседмичен маршрут за прескачане на острови ще ви отведе до 7 от най-красивите острови в Киклад. Цикладите, наречени така заради островите на архипелага, разположени в кръг около Делос, изиграха важна роля в гръцката митология. Те са чудесно място да се насладите на красивата природа, просто се отпуснете на плаж, отидете на туризъм в планината или обиколете историческите руини.

1. Атина (1 нощувка)

https://maps.google.com/?ll=37.966667,23.716667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Много пътници ще пристигат и заминават на международното летище Елефтериос Венизелос в Атина, поради което този маршрут започва в столицата. Атина, разбира се, има какво да предложи на пътешествениците и също така е популярна отправна точка за тези, които летят до някои от великолепните гръцки острови. По време на престоя си в Атина не забравяйте да видите забележителности като Акропола или високия град Атина, където ще откриете 2500-годишния Партенон, храма на Атина Нике и обширната колекция от артефакти в Новия музей на Акропола . В основата на Акропола разгледайте очарователните квартали Плака и Thissio, където можете да обиколите древните римски руини.

Настаняване: Къде да отседнете в Атина

Вижте също: Най -добрите атракции в Атина

2. Миконос (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=37.450001,25.333332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вземете ферибот от Атина до Миконос, за да се насладите на този изключително популярен гръцки остров в сърцето на Егейско море. Миконос е добре известен със своя непрекъснат нощен живот, така че планирайте няколко вечери на танци, музика на живо и много вкусни коктейли. Разбира се, има и какво да се прави през деня. В Миконос можете да видите очарователните вятърни мелници от 16 -ти век, които гледат към очарователния квартал Малка Венеция, или можете да разгледате византийската църква от 15 -ти век, наречена Panagia Paraportiani, точно в град Миконос. Не забравяйте за световноизвестните плажове като плажа за парти, наречен Paradise, плажа, наречен Elia, който може да се похвали с наемане на джет ски, уединения плаж Fokos и семейния плаж на Ornos.

Настаняване: Къде да отседнете в Миконос

Вижте също: Най -добрите атракции в Миконос

3. Делос (еднодневна екскурзия от Миконос)

https://maps.google.com/?ll=37.393333,25.271111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Докато сте в Миконос, прекарайте половин ден в разглеждане на близкия остров Делос. Островът е напълно необитаем, но все пак можете да посетите благодарение на лодки, които заминават ежедневно от Агиос Николаос сутрин и се връщат следобед. В Делос ще се радвате да откриете огромна колекция от археологически обекти и руини. Някои от най -забележителните забележителности на острова включват руините на три храма, посветени на Аполон, подробните мозайки в Къщата на Дионис, сграда, наречена Къщата на Клеопатра, благодарение на бюстове на емблематичната жена, намерени вътре и това, което е останало от голям мраморен театър .

4. Парос (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=37.083332,25.150000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Друг от Кикладските острови е Парос, който е по -тих остров, където пътешественици от всички възрасти идват да се отпуснат на плажа, да разгледат исторически забележителности и да вечерят от местната кухня. Акцент от всеки престой в Парос е посещението на Panagia Ekatontapiliani, църква, която първоначално е била построена преди 16000 години и след това е възстановена в края на 18 век. Ще можете също така да се насладите на Аква Парк, тематичен парк на водна основа, да обиколите селските таверни и места за риболов в село Науса и да танцувате цяла нощ в баровете на Долната пазарна улица. Не си тръгвайте, без да опитате местните морски дарове, напоени с оцет, истински островен деликатес.

5. Антипарос (еднодневна екскурзия от Парос)

https://maps.google.com/?ll=37.000000,25.049999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В един от дните си в Парос отделете малко време за посещение на остров Антипарос. На острова живеят повече от 1000 души и той е достъпен с ферибот няколко пъти на ден от пристанищата Парикия и Паунт на Парос. Антипарос е най -известен със своята невероятна пещера, пещера, до която достигате, като ходите на повече от 300 стъпки под земята в атмосфера, която се чувства извън този свят. Антипарос също е дом на великолепния залив Состис, популярно място за плажове за посетители, и няколко традиционни дървени лодки, които осигуряват кратки обиколки из острова.

6. Наксос (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=37.083332,25.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият от Цикладите, Наксос предлага по -голямо разнообразие от много други острови, с живописни градове, високи планини, буйни зелени долини и атрактивни плажове. Все още можете да видите какво остава от Кастро или град със стени, който се намира точно над главното пристанище на острова. Други най -добри неща за правене в Наксос включват плуване на плажа Агиос Прокопиос, разглеждане на храма на Дионис в село Глинадо и вечеря в една от таверните в пристанището на Лионас.

Настаняване: Къде да отседнете в Наксос

7. Санторини (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=36.419998,25.431667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Може би най-известният от всички гръцки острови е Санторини и има основателна причина. Санторини е живописно място и място, където можете да се насладите на драматични гледки и някои от най -добрите залези на планетата. Град Фира често е представен на снимки, благодарение на необичайния си костур точно на ръба на скала, водеща надолу към морето. От Фира можете да се разходите точно по периметъра на вулканична калдера до град Оя. Други места, които не искате да пропуснете в Санторини, са фарът на Фарос, каменистото крайбрежие на Черния плаж и град Акротири, който е на повече от 3,5 000 години и е покрит с вулканична пепел, точно като Помпей в Италия.

Настаняване: Къде да отседнете в Санторини

Вижте също: Забележителности на Санторини

8. Милос (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=36.683334,24.416668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че остров Милос има печеливша комбинация от десетки великолепни плажове и много исторически статуи, той е извън радара за много пътешественици. За безстрашния посетител това прави Милос още по -привлекателен. Някои от начините, по които можете да прекарате времето в Милос, включват наблюдение на залеза от перфектно разположеното село Плака, разглеждане на село Трипити, където е открита емблематичната статуя на Венера де Милос, опитване на конна езда точно на плажа или разглеждане на Сикия пещера на обиколка с екскурзовод.

Атина (1 нощ)

Завършете приключението си с прескачане на острови, като се върнете обратно в столицата на Атина. Ако вече сте направили Акропола през първата част от ваканцията си, прекарайте известно време в разглеждане на невероятните музеи на града. Някои от най -популярните любители на културата ще бъдат Националният археологически музей, Националната художествена галерия и Музеят на цикладското изкуство. След това отидете до Националната градина, която може да се счита за сърцето на града, за да се полюбувате на сградата на гръцкия парламент и да забележите древни руини сред буйната зелена градина. Завършете престоя си в Гърция, като вземете сувенири от уличните търговци и магазини, намиращи се в квартал Монастираки.

Резюме

Ден 1: Пристигане в Атина, сън в Атина

Ден 2: Ферибот за Миконос, спите в Миконос

Ден 3: Полудневно пътуване Делос, сън в Миконос

Ден 4: Ферибот за Парос, спи в Парос

Ден 5: Антипарос еднодневна екскурзия, сън в Парос

Ден 6: Разгледайте Парос, спите в Парос

Ден 7: Ферибот за Наксос, сън в Наксос

Ден 8: Разгледайте Наксос, спите в Наксос

Ден 9: Ферибот до Санторини, нощувка в Санторини

Ден 10: Разгледайте Санторини, спите в Санторини

Ден 11: Разгледайте Санторини, спите в Санторини

Ден 12: Ферибот за Милос, спите в Милос

Ден 13: Разгледайте Милос, спите в Милос

14 ден: Ферибот за Атина, сън в Атина

Ден 15: Fly Home

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: