Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен почти в чук в центъра на щата, столицата на Охайо Колумб има богатство от страхотни туристически атракции. Освен процъфтяваща сцена на изкуство и култура, тя може да се похвали с интересни музеи и исторически забележителности, а най-съвременните стадиони са домакини на невероятни спортни зрелища.

Кръстен на италианския изследовател Христофор Колумб, космополитният град се намира на мястото, където се срещат реките Scioto и Olentangy, с паркове, пътеки и зелени площи по бреговете им. Важен център на бизнеса и технологиите, той съдържа и един от най -големите университетски кампуси в Щатите със значителна студентска популация, придаваща на града много динамично усещане.

С възхитително разнообразна гама от неща за вършене в Колумб от изкуство и архитектура до животински изложби и дейности на открито, най -големият град на Охайо със сигурност има за какво да се наслади на всеки.

15. Short North Arts District

Често описван като „колоритен“, „необичаен“ и „модерен“, оживеният квартал Short North Arts е пълен с невероятни художествени галерии, странни специализирани магазини и модерни места за нощен живот. Общо над 300 оживени фирми се намират на събитието на High Street, което има оживено, младо настроение благодарение на университетския кампус в съседство.

Само на кратка разходка от центъра на града, това със сигурност е един от най -интересните квартали за разглеждане в града. Той има интригуващи обществени произведения на изкуството и атрактивни стари сгради, заедно с много кръчми, кафенета и нощни клубове. Къс север е чудесен за посещение по всяко време на деня и се разпознава незабавно поради седемнадесетте стоманени арки, осветени над улиците му.

14. Охайо Statehouse

Една от най -важните и впечатляващи сгради в града, Ohio Statehouse се намира точно в центъра, заобиколен от великолепни земи и градини. Седалището на държавното правителство, излага изящна гръцка възрожденска архитектура с очарователен купол, кацнал на върха на голямата веранда и колонадата.

Национална историческа забележителност, построена между 1839 и 1861 г., тя е една от най -старите работещи държавни къщи в страната. Докато външността му изглежда лакомство, интериорът на сградата на държавната столица е също толкова арестуващ.

Благодарение на информативни и ангажиращи обиколки, гостите могат да разгледат елегантните му зали, камери и ротонда, както и да се отбият до брилянтния му музей.

13. Парк Хънтингтън

Ако търсите вълнуващ спортен спектакъл, тогава защо да не отидете и да гледате как Columbus Clippers играе бейзболен мач в Хънтингтън Парк? Атмосферно, интимно място, малкото игрище се намира в квартал Арена в центъра на града, в рамките на лесен достъп до много от другите основни атракции на Колумб.

Построен през 2009 г., той е бил домакин на клоновете на Triple-A на индианците от Кливланд, като техните игри са наситени с екшън и вълнуващи афери. Докато местата и апартаментите им предлагат перфектна гледка към безупречно подреденото поле, посетителите могат да разгледат и прекрасния бар на покрива на стадиона и Залата на славата на Clipper.

12. Национална арена

В съседство с Хънтингтън Парк е друго от многото спортни места в града: най-съвременната Nationwide Arena. Освен че е дом на Columbus Blue Jackets на Националната хокейна лига, многофункционалната арена е домакин на безброй други спортни събития, концерти и конференции през годината.

Изграден от тухли с обширни зали, разположени около него, стадионът рутинно е похвален за изключителните си удобства, естетиката и зрителското изживяване от откриването си през 2000 г. Тук можете да гледате Blue Jackets да стреля с шайбата с невероятна скорост, да присъствате на събитие на WWE или баскетболна игра.

11. Отвъдния свят

Почти сигурно е, че няма да прилича на нищо, което някога сте преживявали, потапящата арт инсталация на Отвъдния свят е в източните покрайнини на Колумб. Съставен от невероятни детски площадки със смесена реалност и сюрреалистични мащабни сцени, неговите поразителни декори със сигурност ще развълнуват и зарадват посетителите от всички възрасти.

Открита през 2022 г., иновативната и непрекъснато променяща се експозиция обединява множество форми на изкуството, които обхващат не само анимация и дигитална изработка, но и скулптура, обработка на метали и специални ефекти. Разходете се около масивната вътрешна инсталация в свободното си време, взаимодействайки и ангажирайки се с всичките й фантастични функции и интересни произведения на изкуството, докато вървите.

10. Театър в Охайо

Предлагайки малко по -стандартно артистично изживяване от Оня свят, театърът в Охайо в центъра на града. Разположен от едната страна на Капитолийския площад, бившият кинопалац сега вместо това действа като център за сценични изкуства, поставяйки всякакви представления на Бродуей, балети и изпълнения на симфоничен оркестър.

Един от най -добрите оцелели велики театри в страната, той е завършен през 1928 г. и демонстрира възвишена испанска барокова архитектура. Възстановен с любов към предишната си слава през седемдесетте години, елегантният му антре и аудитория сега правят едно запомнящо се място, където можете да гледате концерт на живо, класически музикален рецитал или опера.

9. Музей на изкуството „Колумб“

Няколко пресечки източно от театъра и площада можете да намерите още една от многото художествени институции в града: Музея на изкуството „Колумб“. Много ценен, той съдържа голяма колекция от картини, снимки и скулптури. Акцентите включват шедьоври на Сезан и Пикасо.

Впечатляващо създаден през 1878 г., той заема великолепна сграда в стил Възраждане във възрожденски стил с чудесно модерно крило, добавено през 2015 г. Вътре в нейните просторни галерии са приказни произведения както на американски, така и на европейски художници с импресионистични и експресионистични творби, изложени заедно с модернистични картини и скулптури. .

8. Стадион Охайо

Ако имате време да вземете само едно спортно събитие, докато сте в града, не забравяйте да видите футболния отбор на щата Охайо Buckeyes на стадион Ohio Stadium. Наричан „Подкова“ поради отличителния си дизайн, той е един от най -известните стадиони в света със своята буйна фенбаза, превръщаща всеки мач в незабравимо и вълнуващо събитие.

Открита за първи път през 1922 г., огромната арена е била разширявана и обновявана многократно през десетилетията и може да се похвали с най -големия капацитет в щата. Докато билетите, за да видите играта на Buckeyes, винаги са трудни за получаване, да се насладите на атмосферата и да участвате в партитата преди и след играта е също толкова забавно.

В допълнение, стадионът е и популярно място за концерти с известни артисти като Pink Floyd, Beyonce и Taylor Swift, които привличат огромни тълпи в университетския кампус.

7. Scioto Mile

Предлагайки добре дошла почивка от оживения град, е Scioto Mile; обширна мрежа от паркове, пътеки и великолепни зелени площи. Облицовайки двата бряга на река Scioto, която се извива през центъра на града, буйните природни места и места за отдих правят идеалното място за почивка, отмора и игра в Колумб.

Много градски оазис, крайречните паркове имат изобилие от пътеки и зелени пътеки за ходене, бягане или колоездене, заедно с епични гледки към реката и силуета, както и интерактивен фонтан. На върха на скалното катерене, каяк и наблюдение на птици всяка година по реката се провеждат обществени събития и фестивали.

6. Зоологическа градина и аквариум Колумб

Забавно, подходящо за семейства място за посещение, отличният зоопарк и аквариум Колумб е дом на зашеметяващ набор от животни, влечуги, птици и морски живот от цял свят. Разположен в северната покрайнина на града, неговите просторни заграждения, експонати за животни и аквариуми са удоволствие за разглеждане. Предлагат се вълнуващи разходки и воден парк.

Често класиран сред най -големите и най -добри зоологически градини в Щатите, сега той съдържа 7 000 животни, които представляват повече от 800 различни вида. Докато се скитат из осемте му тематични района, гостите могат да очакват да видят слонове, горили, комодо дракони, орангутани и тигри, заедно с манати и полярни мечки.

5. Северен пазар Селскостопански пазар

Натъпкан с безкрайни щандове и сергии, историческият фермерски пазар на Северен пазар е цветно, хаотично място за разглеждане точно в центъра на града. От 1876 г. фермерите и продавачите продават тук пресни плодове и зеленчуци, тестени изделия и занаятчийски продукти.

Докато залата за хранителни продукти на Северния пазар и всички нейни магазини са отворени през цялата година, популярният фермерски пазар се провежда само в събота сутрин между юни и октомври. Освен че купуват местни сирена и домашно приготвени сладкиши, посетителите могат да спрат за горещо кафе или да хапнат.

4. Консерватория Франклин Парк и Ботаническа градина

Разпръснати в обширен изток на Колумб са фантастичните цветни лехи, оранжерии и паркове на консерваторията и ботаническите градини във Франклин Парк. Прекрасно място за прекарване на известно време, то е дом на над 400 вида растения, цветя, дървета и храсти от цял свят.

За първи път отворен за обществеността през 1895 г., голямата му оранжерия сега съдържа както местна, така и екзотична флора с всички пустинни, тропически и островни биоми.

Докато буйните му тревни площи и живописните пътеки са приятни за разходка, елегантната му Палмова къща с архитектура във викториански стил и голямата й колекция от стъклария Dale Chihuly се считат за основните акценти в градината.

3. Германско село

Друг от прекрасно обособените квартали на града, който си заслужава да бъде проучен, е Германското село, южно от центъра. Кръстен на огромното население от имигранти, преселили се в Колумб в началото на средата на деветнадесети век, оживената област все още запазва германските си корени с архитектурни, културни и кулинарни влияния.

Докато се разхождате наоколо, ще се натъкнете на исторически църкви и стари сгради от червена тухла с голяма част от живота около оживената S. Трета улица. Облицован от германски ресторанти и магазини, продаващи колбаси, шницел и сладкарски изделия, кварталът има очарователен европейски облик и шумен Октоберфест привлича хиляди посетители всяка година.

2. Център за наука и индустрия (COSI)

Въпреки че е насочен предимно към деца, възрастните също със сигурност ще се насладят на стотиците интерактивни експонати в Центъра за наука и индустрия. Разположен отвъд река Скиото, центърът е внушил и вдъхновил интерес към науката и технологиите в безброй поколения от откриването си през 1964 г.

Ще откриете завладяващи експонати за всичко-от динозаври и изследване на космоса до енергия и изобретения, има вълнуващи практически експерименти и дейности, които младите да изпробват.

В допълнение към гледането на вълнуващи научни предавания и демонстрации на живо, посетителите могат да се отбият до неговия 3D театър и планетариум, които поставят образователни и документални филми.

1. Център на град Истън

Повече от просто мол, феноменално популярният Easton Town Center е проектиран да изглежда като американски град или град от началото до средата на ХХ век. По неговите улици има повече от 300 магазина и ресторанти с огромния търговски комплекс на открито, който привлича над тридесет милиона посетители всяка година.

Разположен само на петнадесет минути път с кола североизточно от центъра, обширният сайт има всякакви магазини за разглеждане с Nordstrum и Macy's, които го закотвят. Освен да пазарувате модни артикули, козметични продукти и аксесоари, можете да се отбиете за питие или ядене във всяко от уютните му кафенета и верижни ресторанти, а огромният му киносалон показва всички най -нови големи издания.

Карта на нещата за вършене в Колумб, Охайо

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: