Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Много туристи във Франция не се отдалечават от големите градове като Париж и Лион. Те не знаят какво пропускат: средновековни села с картини с тесни калдъръмени улички и градски стени. Те също така пропускат очарователните градове, където винопроизводството царува и все още може да се намери по-традиционна Франция. Още по -добре, много малки градове във Франция често са разположени сред великолепна природа както на планини, така и на море.

12. Peillon

https://maps.google.com/?ll=43.778599,7.382800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Peillon е уникален сред очарователните, живописни малки градове във Франция. От една страна, той е кацнал на скала на около 18 км (11 мили) северно от Ница на Френската Ривиера. Второ, това е само за пешеходци. Трето, липсват многобройните щандове за сувенири, ресторанти и магазини, намерени другаде, въпреки че има няколко на входа на селото. Удобните обувки за ходене са задължителни, докато се разхождате из селото с понякога стръмни стълби и ниски проходи. И, разбира се, гледките оттук са невероятни.

11. Динан

https://maps.google.com/?ll=48.456402,-2.048900&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Калдъръмени улици и фахверкови сгради все още съществуват в Динан, считан за едно от най-добрите средновековни села в Бретан. Както казва експертът по пътувания Рик Стивс, забравете официалните музеи, самият град е музеят. Това е прекрасно място за скитане на воля, с оживен пазар в четвъртък сутринта на площад Guesclin, градския площад на Dinan. Гледката към река Ранс, стария пост и околностите е най -добра от кулата на Света Екатерина; наблизо е добре запазен участък от градската стена.

10. Рошфор-ен-Тере

https://maps.google.com/?ll=47.700298,-2.335300&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Камъкът и дървеният материал се комбинират с саксии и кошници със здравец, за да направят Рошфор-ан-Тере едно от най-посещаваните села в Бретан и едно от красивите села в цяла Франция. Много от сградите датират от 16 -ти век, докато други са по -модерни. Всичко това допълва живописна сцена. Известно с вкусните бисквити, селото е домакин на фестивал в чест на Нотр Дам де ла Трончай, Черна Дева, всеки август. Замък, някога притежаван от американския художник от 20 -ти век Алфред Клоц, показва неговите картини.

9. Eze

https://maps.google.com/?ll=43.728600,7.361700&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езе е малко селце на Френската Ривиера, известно със средновековния си замък с изглед към Средиземно море. Стигането до върха на замъка с неговите тесни калдъръмени улички е малко изкачване, но си заслужава усилията. Когато достигнете върха, ще бъдете възнаградени с красива кактусова градина и зашеметяваща гледка към Средиземно море. Отделете време за посещение на старата църква с нейния египетски кръст, за който се казва, че е напомняне за финикийския храм, който някога е стоял там.

8. Етретат

https://maps.google.com/?ll=49.707222,0.207500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Étretat е малко селце на брега на Нормандия в северозападна Франция. Този курортен град на Ламанша е известен със своите грандиозни скали с бял тебешир и три естествени арки, които са вдъхновили такива художници като Курбе и Моне. Гай дьо Мопасан пише тук разкази. Той е известен също като последното място, където Бялата птица е видяна през 1927 г .; самолетът е превозвал двама авиатори, които се опитват да летят без прекъсване между Париж и Ню Йорк.

7. Рикевихр

https://maps.google.com/?ll=48.167198,7.297800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Riquewihr е село с по -малко от 1500 души в североизточна Франция, което е известно с две неща: своята историческа архитектура и страхотните си вина. Все още изглеждащ като през 16 -ти век, Рикевир се смята за един от най -красивите малки градове във Франция. Средновековните укрепления обграждат града; старият замък е превърнат в музей. Селото е относително недокоснато по време на Втората световна война и е дом на музей за въздействието на войната върху Елзас.

6. Сен-Веран

https://maps.google.com/?ll=44.700802,6.869200&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Saint-Véran е малко селце, разположено в регионален природен парк Queyras във Висшите Алпи в югоизточна Франция. Това красиво село, разположено на хълм с изглед към долината на реката, е едно от най -високите в Европа, привличащо зимни и летни туристи. Той е известен със своите къщи с техните високи, дървени тавански балкони. Старите слънчеви циферблати и дървените фонтани са други привличания. Районът е популярен сред туристите, но те трябва да проверят прогнозата за времето, преди да започнат, тъй като времето се променя често.

5. Moustiers-Sainte-Marie

https://maps.google.com/?ll=43.848301,6.221900&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Moustiers-Sainte-Marie, разположен в югоизточна Франция, е друго живописно село, което се смята за едно от най-красивите във Франция. Планините на заден план правят това много живописно село. Известно със своята керамика, селото е сгушено в тераси на хълм. От 10-ти век златна звезда на 225-метрова (738-футова) верига виси между две скали; легендата разказва, че рицар, заловен от сарацините по време на кръстоносните походи, се е заклел да окачи звезда, ако избяга.

4. Сант'Антонино

https://maps.google.com/?ll=42.590000,8.905600&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Sant’Antonino е малко изключително живописно село, което се намира на 460 метра (1500 фута) над морското равнище на остров Корсика, давайки му прякора „Орлово гнездо“. Това е едно от най -красивите и най -стари места в Корсика. Известно със своята архитектура, 75 -те къщи на селото са свързани заедно. Освен зашеметяващи гледки, най -добрите забележителности включват църквата от 11 век, руините на средновековния замък и стара фурна за хляб. Това е добро място за разходка, яздене на магаре или наслада на водни спортове на близкия плаж.

3. Русийон

https://maps.google.com/?ll=43.903099,5.293600&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Русийон, седнал в подножието на Мон дьо Воклюз. Това е цветна, задължителна гледка в Люберон. Тук ще намерите червени сгради, вместо белите или сивите, които са толкова често срещани другаде. Това е така, защото Русийон се намира в едно от най -големите охра в света на охра. Червените скали добавят към много живописните характеристики на града. Селото и околностите му са толкова цветни, че често се сравняват с палитрата на художника и определено са вдъхновение за тях.

2. Егисхайм

https://maps.google.com/?ll=48.043598,7.306700&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Eguisheim е нещо, от което са направени нашите предварително замислени представи за това каква трябва да бъде Европа: тесни калдъръмени улички и стари цветни сгради с очарователно декорирани входове. Разположен в Елзас, недалеч от германската граница, Eguisheim беше избран за любимото село на Франция през 2013 г. Това средновековно село е уникално увито в кръгове около местния замък. Той е известен със своите вина, като през него преминава елзаският винен маршрут. Егисхайм всъщност е известен като „люлката на елзаското лозе“.

1. Горд

https://maps.google.com/?ll=43.911900,5.200800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Скитането на воля е най -добрият начин да видите Горд, още едно от красивите села на Франция. Разположени в района на Прованс Луберон, сиво -белите каменни къщи се извиват по скален хълм, който е оглавен от църква и средновековен замък. Най-доброто място за снимане на това живописно село е от скалата Бел-Еър по път D15. Най -добрата забележителност е абатството на Семанк от 12 -ти век, където монасите все още правят мед, лавандула и ликьори. Може да видите и бори, кръгли каменни колиби, използвани от пастири.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: