Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Много хора се радват на терапия на дребно. Той предлага възможност за закупуване на основни и луксозни предмети и за почерпване на себе си и другите. Има обаче места по света, където само най -богатите могат да си позволят да пазаруват. Ето пет такива луксозни дестинации за пазаруване:

5. Графтън Стрийт

Не чак толкова богат, колкото някои от неговите световни конкуренти, но Grafton Street в Дъблин все пак е богат на градски чар и характер и има пищни магазини в непосредствена близост до обичайните търговски марки. Дори бускърите тук са в собствена лига, тъй като Деймиън Райс играеше отстрани на Графтън Стрийт, за да се опита да спечели малко пари от минувачите, преди да стреля, за да се превърне в звезда от гърба на хитове като Cannonball. През 2008 г. Grafton Street беше петата най -скъпа търговска улица в света.

4. Бонд Стрийт

Ако искате да прекарате дните си в Лондон в скута на лукса, тогава се отправете към Бонд Стрийт, която е щастливо ловно поле за богатите и известните от 18 век. От изумително скъпите и еднакво привлекателни бижута до авангарден интериорен дизайн, този модерен район на Лондон има всичко, като, разбира се, имате достатъчно пари, скрити в банката. Някои от най -емблематичните хотели в Англия също са базирани на и около Bond Street, включително Dorchester, Ritz и Claridge's.

3. Заливът Causeway

Сърцето на шопинг сцената в Хонконг също се съобщава, че е второто най-скъпо място за търговия на дребно в света, след само Пето авеню в Ню Йорк. Тези цени биха могли да бъдат настроени да се увеличават още, когато през 2012 г. тук се отвори нов луксозен мол, който ще бъде с размерите на 12 терена за американски футбол; не че Causeway Bay все още няма набор от бутикови магазини, продаващи най-добрите дрехи и електрически артикули. Time Square също е част от залива Causeway, а търговският център се простира на около 16 етажа и има над 200 магазина на място.

2. Пето авеню

https://maps.google.com/?ll=40.773998,-73.966003&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ню Йорк като цяло е рай за пазаруване и лесно можете да похарчите цяло състояние за нула време в района около Пето авеню. Джорджо Армани, Gucci, Louis Vuitton и Prada са сред дизайнерските магазини, които имат първо място в тази част на централния Манхатън, докато има и безброй легендарни универсални магазини като водещия магазин Saks. Когато приключите с пазаруването, отпуснете се и се отпуснете в някой от плюшените барове или заведения за хранене или дори направете пътуване до върха на Емпайър Стейт Билдинг, който е на самото Пето авеню, и вижте „Голямата ябълка“ във всички грандиозната му слава.

1. Шанз-Елизе

https://maps.google.com/?ll=48.869720,2.307500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В града на любовта можете лесно да бъдете съблазнени, само като минете покрай някои от магазините, които се редят на една от най -разпознаваемите улици на планетата. Яжте, пазарувайте или спите на Шанз Елизе и можете да очаквате да похарчите доста стотинка за привилегията. Редица специализирани производители на часовници, включително Cartier, заемат гордо място в престижната гореща точка на Париж, която е практически в сянката на Триумфалната арка и други известни забележителности в града.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: