Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ако посещавате Португалия, има голям шанс да прекарате време в град Порто. Въпреки че Порто не е най -големият град в страната, чест, която вместо това отива в столицата на Лисабон, това е дестинация с богато наследство и жива култура. Пълен с криволичещи калдъръмени улички, очарователна търговия с вино и топъл климат, Порто е привлекателно място за бягство за всички. Има всякакви еднодневни екскурзии от Порто, което е идеално за вас, ако искате да разгледате възможно най -много Португалия на следващата си ваканция.

7. Коимбра

https://maps.google.com/?ll=40.211182,-8.429156&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Насочете се на юг по крайбрежието на Атлантическия океан от Порто, докато стигнете до Коимбра, оживен университетски град със средновековен център, безброй музеи и прекрасна храна. За да получите невероятна гледка към река Мондего, която минава точно през града, се насладете на кратко разходка до Университетския хълм за отлична гледка. Върнете се обратно до средновековния център на града и тръгнете на пешеходна разходка по забележителностите на Коимбра. Няма да искате да пропуснете изложбите в Националния музей Machado de Castro и определено трябва да отделите време, за да видите новите и стари катедрали на Коимбра и великолепните градини на Пенедо да Саудаде. Насочете се към baixinha или центъра на града, след вечеря за нощния живот и местните напитки като виното Bairrada и сладкия алкохол, наречен licor beirao.

Как да стигнем до Comibra

 • Разположен на 130 километра южно от Порто, може да отнеме само час, за да стигнете до Коимбра с бързия влак. Те заминават за станция Коимбра-В на всеки час, като предварително резервиране на място е задължително. След като слезете, трябва да вземете пет минути с влак до гарата в центъра на Коимбра, която е само на един хвърлей разстояние от университета и всички други забележителности.
 • Докато шофирането до Коимбра отнема малко повече време около час и 15 минути, това означава, че винаги можете да посетите Авейро на път за там или обратно. Тъй като A1 свързва Порто с Коимбра, не може да бъде по -лесно да стигнете от един град до друг, просто следвайте пътя чак на юг, докато стигнете до университетския град.
 • За тези, които се интересуват да опознаят по -добре Коимбра, обиколката с екскурзовод е чудесен начин да разгледат университетския град и да видят всичките му невероятни забележителности. С посещение на Фатима - едно от най -свещените места в страната, включително, обиколката ще отвори очите ви не само за престижното образователно наследство на района, но и за неговата религиозна култура, докато посещавате маса във впечатляващата базилика на Фатима. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Viana do Castelo

https://maps.google.com/?ll=41.700001,-8.833333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Живописно крайбрежно пътуване само на 45 минути северно от Порто ви отвежда до Виана до Кастело, може би един от най -важните архитектурно градове в цяла Европа. Зашеметяващи сгради, много от които са на стотици години, се намират само на минути от плажовете с бял пясък по крайбрежието, а зелените хълмове, които служат като фон на града, само подчертават зашеметяващия силует. Уверете се, че посещавате архитектурни забележителности като базиликата Санта Лузия от началото на 20-ти век, сградата на бившата кметство от 16-ти век, катедралата в градски стил в готически стил и фонтана в Praça da República, който може да се похвали със сложни резби и датира от 16-ти век.

Как да стигнем до Viana do Castelo

 • Въпреки че Viana do Castelo е само на час и половина път с влак, фактът, че те не се движат много често, означава, че всъщност е доста трудно да се стигне с обществения транспорт. Поради това трябва да планирате пътуването си предварително, тъй като само няколко влака тръгват от Campanha всеки ден.
 • Може да е за предпочитане да карате там сами; това означава, че можете да спрете в някое от очарователните малки селца, които минавате по пътя, или да се отправите към Брага или Гимараеш, след като видите Виана до Кастело. Пътуването до там отнема около час и е много просто; просто трябва да следвате A28 на север чак от Порто до Виана до Кастело.
 • Ако нямате кола с вас, най -лесният начин да посетите Viana do Castelo е да направите обиколка с екскурзовод, която не само ще ви отведе до историческия град, но и до Сантяго де Компостела по -на север в съседна Испания. И двата града имат богатство от завладяващи исторически, архитектурни и религиозни забележителности, които можете да разгледате. С ръководство, което да ви разкаже всичко за тях, ще си тръгнете, след като сте научили много за богатото културно наследство на двете страни. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Авейро

https://maps.google.com/?ll=40.633331,-8.650000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Южно от Порто и само на минути от Атлантическия океан се намира Авейро. Градът е дом на красивия кампус на университета в Авейро и е добре известен с многото си канали и мостове. Можете дори да се возите на кабинков лифт през града, което помага да се обясни защо Авейро е известен също като Венеция на Португалия. По време на престоя си в Авейро може да искате да обиколите катедралата в Авейро, да се полюбувате на красивия параклис Сао Гонсалиньо, да се разходите из парка Санто Антонио или да наблюдавате сърфистите, които се наслаждават на вълните от плажове като Бара и Коста Нова.

Как да стигнем до Авейро

 • С директни влакове, пътуващи от Кампаня в Порто до Авейро, можете да се озовете във Венеция на Португалия за нула време; пътуването отнема само 50 минути. Тъй като центърът на града е доста компактен, лесно можете да видите Авейро пеша, въпреки че може да се наложи да вземете кратко пътуване с автобус или такси, ако искате да посетите плажовете по крайбрежието.
 • С кола отнема почти същото време, за да стигнете до Авейро, както и за обществен транспорт. Предимството обаче е, че можете лесно да продължите да шофирате на юг и да посетите Коимбра в същия ден или да се отправите към разглеждане на живописни малки селца по крайбрежието. За да стигнете до Авейро от Порто, тръгнете на юг, прекосете река Дору по А1 и останете по него чак до излизане 3. След това завийте по A25 и го следвайте директно към Авейро.
 • Прекрасен начин да посетите Авейро и близката Коимбра за един ден е да направите обиколка с екскурзовод, която ви показва и двата града, които са толкова различни по външен вид и усещане. Освен че ще посетите прекрасните малки канали на Авейро и възхитителния средновековен център на Коимбра, обиколката ще ви отведе и до близките плажове Бара и Коста Нова, така че можете да оцените тази част от славната природа на Португалия. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Сантяго де Компостела

https://maps.google.com/?ll=42.880447,-8.546303&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вашите еднодневни екскурзии от Порто определено не са ограничени до дестинации в Португалия. Всъщност едно от най -привлекателните еднодневни пътувания е през границата до испанския град Сантяго де Компостела. Тази галисийска столица е важна по религиозни причини, тъй като се твърди, че Сейнт Джеймс е погребан там, но има много повече, за да увеличи нейната привлекателност. Започнете в Praza do Obradoiro, центъра и сърцето на града, който е заобиколен от всички страни със забележителности като прочутата барокова катедрала, двореца Рахой и двореца Гелмирес. Кулинарната сцена на града се определя от неговото ястие, наречено pulpo или октопод, така че не забравяйте да го опитате, ако го забележите в менюто на ресторант в Сантяго де Компостела.

Как да стигнем до Сантяго де Компостела

 • Разположен на 240 километра северно от Порто, Сантяго де Компостела в съседна Испания е лесно достъпен с кола и по пътя преминавате през прекрасна природа. От центъра на града тръгнете на север по E1 и продължете по него, след като се обърне в A3. След като преминете в Испания, пътят става AP-9; всичко, което трябва да направите, е да останете на него, докато видите табели за Сантяго де Компостела. Шофирането трябва да ви отнеме около два часа и половина - просто не забравяйте да вземете предвид часовата разлика във времето между двете страни в пътуването ви.
 • Ако не обичате сами да шофирате там, предлагат се няколко обиколки, които могат да ви отведат направо до Сантяго де Компостела. По пътя пътувате по пътя на Сейнт Джеймс - известен поклоннически маршрут. Докато пътувате на север, вашият водач ще ви разкаже всичко за свещените места, покрай които минавате. За мнозина връхната точка на обиколката е разглеждането на зашеметяващата катедрала в града, в която се намират останките на Сейнт Джеймс. След като сте разгледали прекрасния стар град на Сантяго де Компостела, ще посетите и Валена до Миньо на връщане към Порто и ще направите обиколка из впечатляващата му крепост. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Гимарайн

https://maps.google.com/?ll=41.450001,-8.300000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да видите първия град в Португалия и това, което е известно като града, където е родена Португалия, се отправете на час от Порто до Гимарайнш. Градът е едно от Седемте португалски чудеса, благодарение на своята история и архитектура, датиращи от 10 -ти век. Започнете пътуването си извън града в планината Пенха, където кратка екскурзия предлага невероятна гледка. След това се отправете към центъра на Гимарайнш, за да видите архитектурни чудеса като замъка Гимарайнш от 12 -ти век, херцозите на двореца Браганза и имението Сезим.

Как да стигнем до Гимарайнш

 • От Порто отнема малко повече от час, за да стигнете до Гимараеш, а влаковете тръгват от Кампиня на всеки половин час. След като кацнете в Гимарайнш, ще откриете забележителности като великолепния замък и красивия дворец само на 15 минути пеша.
 • Шофирането до Guimaraes не е лоша идея, ако имате кола с вас, тъй като можете лесно да комбинирате посещението си в историческия град с пътуване до близката Брага или някои от очарователните португалски градове по крайбрежието. Упътванията от Порто са много лесни за следване. Всичко, което трябва да направите, е да се насочите на североизток от града по E1 и след това да скочите на A7, като се насочите на изток към Гимарайнш. Като цяло, това е около 45 минути път с кола, въпреки че този маршрут включва такси.
 • Друг вариант е да направите обиколка с гид из Гимарайнш; тези пътувания често включват и посещение на Брага. С експертно ръководство, което ще ви разведе, ще разберете по -голямо разбиране и признателност за тази красива част на Португалия, а също така ще научите как е възникнала страната. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Брага

https://maps.google.com/?ll=41.551109,-8.428333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Брага е само на 50 км (30 мили) северно от Порто, но има подчертано уникална атмосфера. Една от основните атракции в Брага е катедралата, която е на повече от 1000 години и предлага обиколки с екскурзовод за посетителите. Ако сте любител на спорта, може да искате да разгледате общинския стадион Брага, който беше използван на Европейското първенство по футбол през 2004 г. Фуникулер Бом Исус, който работи чрез балансиране на водата, е фантастичен начин да достигнете нови висоти и да се любувате на гледката към града отдолу. Брага може да е известна като Cidade dos Arcebispos или град на архиепископ, но религиозните сгради са само един компонент от това, което градът може да предложи.

Как да стигнем до Брага

 • Директните влакове често пътуват до Брага, така че за нула време ще се озовете в съседния град. Пътуването с влак обикновено отнема около 45 минути и след като пристигнете, всички основни забележителности са на пешеходно разстояние.
 • Въпреки че отнема подобно време, за да шофирате до Брага, наличието на кола означава, че можете да разгледате околностите, когато си починете, като Гимараеш и Виана до Кастело си заслужават да бъдат посетени. Не може да бъде по -лесно да стигнете до Брага от Порто; просто трябва да се качите на E1 в посока на север и да вземете изхода N103, за да стигнете до Брага.
 • Обиколка с екскурзовод ви позволява да видите Брага и близките Гимарайнш само за един ден. С опитен водач, който ви придружава, ще научите всичко за красивия исторически център на Брага и известния замък от 10-ти век в Гимараеш, като същевременно разгледате и прекрасното светилище на Бом Исус в Теноес. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Долината Дуро

https://maps.google.com/?ll=41.144001,-7.727000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дуро е една от големите реки, протичащи през Португалия, а около нея е долината Дуро, великолепно и живописно място само на час от Порто. На хълмовете до реката лозята доминират в пейзажа, което означава, че любителите на виното са на правилното място. Лозята и винарните предлагат обиколки и дегустации, като ви позволяват да опитате сладките, богати вина, с които регионът е известен. Избягайте от шума и суетата на града с живописна разходка с лодка по река Дуро, която ви позволява да се потопите в природата, да се насладите на топлото време и да се любувате на буйната зеленина навсякъде около вас.

Как да стигнем до долината Дуро

 • Докато влаковете за долината Дуро отнемат два до два часа и половина - в зависимост от това дали се отправяте към Регуа или Пинхао - фактът, че се движи по реката през голяма част от пътуването, означава, че вече сте виждали много прекрасна природа, преди дори да сте пристигнали. Влаковете тръгват от Кампаня на всеки няколко часа и след като пристигнете в Регуа, можете да продължите по линията Дуро по -дълбоко в долината, ако ви се иска.
 • Въпреки че шофирането до долината Douro ви дава повече свобода по отношение на спирането, за да се насладите на невероятната гледка или посещението на живописни изби на хълмовете, това означава, че някой от вашето парти няма да може да опита деликатесни местни вина, а пътищата са доста ветровито. За щастие, указанията са много лесни за следване; всичко, което трябва да направите, е да се отправите на изток от Порто и да следвате А4, което ще ви отведе по -голямата част от пътя до там. Изключете на изход 11 и следвайте N2 на юг към Regua. Оттук има очарователно красиво шофиране, което можете да вземете покрай реката до Pinhao. Като цяло трябва да ви отнеме около час и половина, за да влезете в сърцето на долината Дуро.
 • Друг вариант е да направите обиколка с екскурзовод; това наистина е един от най -добрите начини да изпитате долината Дуро в цялото й великолепие. Освен че ще се отбиете до две традиционни винарни, ще направите и възхитителен круиз по реката и ще се насладите на зашеметяващата природа, с опитен водач, който ще ви разкаже за всички невероятни забележителности, на които попадате. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: