Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Представете си страна с тропически плажове, коралови рифове, пещерни образувания, екзотична дива природа и спокойна карибска атмосфера. По крайбрежието му се намира вторият по големина бариерен риф в света, докато древните храмови руини са разпръснати из джунглите му. Ако смятате, че такава държава не съществува, ще сгрешите. Това е Белиз, една от най -добрите дестинации в Централна Америка.

Топ турист атракции в Белиз:

10. Зоологическа градина в Белиз

https://maps.google.com/?ll=17.352837,-88.550842&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в естествена гора, на 31 мили от град Белиз, зоологическата градина на Белиз е една от най -добрите зоологически градини в Америка. Много от животните в зоологическата градина на Белиз са диви животни, които са държани като домашни любимци от отделни колекционери и зоопаркът се опитва да възстанови такива животни за връщане в дивата природа. Тя дава възможност на посетителите да видят местните животни от Белиз наблизо, настанени в просторни заграждения, които много наподобяват естествените им местообитания. Освен ако не сте опитен фотограф за диви животни, това вероятно ще бъде най -доброто място за получаване на отлични снимки на животните в Белиз.

9. Actun Tunichil Muknal

https://maps.google.com/?ll=17.118000,-88.865997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Actun Tunichil Muknal е пещера в природния резерват планина Тапир близо до Сан Игнасио. Пещерата е открита през 1992 г. и впоследствие е включена във филма на National Geographic Explorer „Пътуване през подземния свят“. Свещено място за маите, пещерата съдържа много примери за керамика, керамика и каменни изделия, както и няколко комплекта човешки жертвени останки, един от които (известен като „Кристалната девойка“) е почти изцяло покрит с варовикови кристали от естествените процеси на пещерата.

8. Xunantunich

https://maps.google.com/?ll=17.083889,-89.133888&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Руините на маите в Xunantunich се намират на върха на билото над река Мопан близо до Сан Игнасио, в рамките на видимостта на границата с Гватемала. Повечето от структурите датират от около 200 до 900 г. пр.н.е. Xunantunich се състои от поредица от шест площади, заобиколени от повече от 26 храма и дворци. На 40 метра (130 фута) пирамидата, известна като „El Castillo“, е най -високата структура в Xunantunich и втората по височина структура в Белиз, след храма в Каракол.

7. Светилището за диви животни в басейна на Cockscomb

https://maps.google.com/?ll=16.716200,-88.660797&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Светилището за диви животни в басейна Cockscomb е една от най -големите защитени дестинации в Белиз. Резерватът е основан през 1990 г. като първото светилище за пустинята за ягуара. Въпреки че се смята, че приблизително 60 от 700 -те ягуари в Белиз живеят в светилището, шансовете ви да видите такъв са много малки. Това обаче е идеална среда за откриване на растения, разглеждане на птици или търсене на други диви животни, а пътечната система е най-добре развита във всяка от защитените зони на Белиз.

6. Град Сан Педро

https://maps.google.com/?ll=17.921389,-87.961113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ambergris Caye е най -големият от няколкостотин острова в най -северните води на Белиз. Островът е най-популярната туристическа дестинация в Белиз и липсата на високи хотели или голям градски трафик придава на острова спокойно, спокойно усещане. Повечето хора обикалят Ambergris Caye, като просто ходят. В града има много качествени хотели и много курорти на острова са на по -малко от миля от град Сан Педро, единствената урбанизирана зона на острова. Много пътници обичат да наемат голф колички, които са доминиращият вид транспорт, до велосипеди.

5. Ламанай

https://maps.google.com/?ll=17.752567,-88.654472&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в северен Белиз, Ламанаи някога е бил град с големи размери на маите. Древните руини все още не са напълно разкрити. Археологическата работа е съсредоточена върху изследването и възстановяването на по -големите структури като Високия храм, висок 33 метра храм. Тъй като все още е бил окупиран от маите, когато испанците пристигнаха, Lamanai, което на маи означава „потопен крокодил“, е един от малкото места на маите, запазили традиционното си име.

4. Плаценция

https://maps.google.com/?ll=16.513889,-88.366669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Популярен полуостров в южния Белиз, Пласенсия има най -добрите плажове на континента, плюс някои от най -невероятните офшорни коралови риби. Източната страна на полуостров Пласенсия е дълга обширна плажна ивица с бял пясък. Западната страна е ограничена от дълъг и тесен залив. Красивите плажове, заедно с изобилието, евтини квартири, го правят чудесно място за почивка и една от атракциите в Белиз.

3. Каракол

https://maps.google.com/?ll=16.764013,-89.119110&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен високо на платото Вака, на 500 метра (1650 фута) над морското равнище, Каракол е най -голямото място на маите в Белиз. Някога е бил един от най -големите древни градове на маите, обхващащ около 168 квадратни километра (65 мили²). На своя връх около 650 г. сл. Н. Е. Населението е около 150 000, повече от два пъти повече хора от Белиз Сити днес. Най-голямата пирамида в Каракол е Кана (Sky Place), на 43 метра (143 фута) тя все още е най-високата изкуствена конструкция в целия Белиз.

2. Кей Кейлкър

https://maps.google.com/?ll=17.742500,-88.025002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Caye Caulker е малък коралов остров в Карибско море и е достъпен с високоскоростно водно такси или малък самолет. През последните години островът се превърна в популярна атракция на Белиз за туристи и други туристи заради (сравнително) евтини цени, спокойна атмосфера и изобилие от ресторанти и барове. Основният вид транспорт на Caye Caulker е просто пешеходен. Пътеките са добре определени и пресичането на острова отнема около 20 минути. Могат да се наемат и велосипеди и колички за голф.

1. Голяма синя дупка

https://maps.google.com/?ll=17.315277,-87.534447&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -популярната дестинация за гмуркане в Белиз, Голямата синя дупка предлага на водолазите интересни наблюдения на варовикови образувания, които оформят стените му. Тази масивна дупка под водата е близо до рифа Lighthouse и създава перфектен кръг от дълбоко синя вода. Колкото по -дълбоко се потопите в Голямата синя дупка, толкова по -бистра е водата и по -спиращата дъха природа, тъй като масивът от причудливи сталактити и варовикови образувания стават по -сложни и интензивни.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: