Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Страната Малайзия е разделена на два основни географски района, известни като полуостровна Малайзия (или Западна Малайзия) и малайзийско Борнео (Източна Малайзия). Любителите на природата ще намерят Западна Малайзия доста привлекателна. Има тропически гори, хълмове, покрити с плантации за чай, красиви пясъчни плажове с кристално чиста вода и много възможности за разходки из джунгли и гори.

Любителите на града също ще открият много интерес за тях в големите градове. Куала Лумпур, столицата на Малайзия, е дом на някои от най -високите небостъргачи в света; Джорджтаун има исторически забележителен стар град. И двете могат да се похвалят с огромни възможности за пазаруване. Може би западна Малайзия трябва да носи банер, който гласи: „Един размер е подходящ за всички“.

10. Пещери Бату

https://maps.google.com/?ll=3.237400,101.683907&z=18

(ВИЖ КАРТА)

До пещерите Бату се стига лесно и трудно. Лесно е, защото пещерите са само на 11 км (7 мили) от Куала Лумпур. Трудната част започва след пристигането ви, защото трябва да изкачите 272 стъпала, за да стигнете до там - стръмните стъпки са сравнени със сърдечен стрес тест. Ако го вземете бавно, ще се радвате, че сте се изкачили до един от най -важните индуски религиозни обекти извън Индия. Артистичността на хиндуистките скулптури е просто невероятна, като се започне с покритата със злато 43-метрова (140-футова) статуя на лорд Муруган, индуски бог, на входа.

9. Мелака

https://maps.google.com/?ll=2.200000,102.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мелака, разположен на южния Малайски полуостров, някога е бил голям търговски център. Днес това е гореща туристическа дестинация поради вековната си архитектура. Управляван по едно време от португалците, а след това от холандците, днес ще видите намеци за неговото историческо наследство. Най -доброто място са останките от A’Famosa, стара португалска крепост, която в разцвета си е заемала цял хълм. Впечатляващата червена тухлена Христова църква, построена от холандците, е една от най -добрите исторически структури на Мелака. Купувачите и хранителните продукти трябва да разгледат Jonker Street, пазар през уикенда през нощта с много изгодни цени и местни закуски.

Вижте също: Най -добрите атракции в Мелака

8. Redang

https://maps.google.com/?ll=5.775000,103.014999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато просто трябва да прекарате малко време на почивка на ваканция, се отправете към Реданг, разположен на източния бряг на полуостров Малайзия, с неговите бели пясъчни плажове и кристално чиста вода. Реданг е най -големият архипелаг от острови край Малайския полуостров. Този остров е ориентиран към курорта, но има и други възможности за настаняване. Където и да отседнете, обаче е удобно за плажове (най -големият плаж е Pasir Panjang) и други водни дейности. Основната атракция на острова е гмуркането с шнорхел върху грандиозните коралови рифове. Гмуркането е на второ място. Не знаете как да направите и двете? Магазините за гмуркане предлагат уроци за ученици от всички нива.

7. Камерън Хайлендс

https://maps.google.com/?ll=4.529167,101.338890&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на човека, който ги е картографирал през 1885 г., Камерън Хайлендс е добро място да го подредите, ако летните жеги станат твърде горещи за вас в низините. Навикът да се оттеглят на по -високи височини през лятото започва с британски колонисти през 30 -те години. Пътуващите идват днес не само да се охладят, но и да се насладят на чаша и невероятната гледка към чаените растения, растящи в плантации в целия регион. Независимо дали обикаляте чаена плантация, отидете на добър туризъм или може би посетете един или два храма, Камерън Хайлендс е добро място да се отпуснете.

6. Джордж Таун

https://maps.google.com/?ll=5.414500,100.329201&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Джордж Таун, кръстен на британския крал Джордж III, е едно от най -старите британски селища в Югоизточна Азия. Създаден през 1786 г. на остров Пенанг, старият град е смесица от колониална и китайска архитектура. Смята се за столица на храните в Малайзия и е известен с улични закуски. Градът има какво да види и направи, затова планирайте да прекарате няколко дни тук. Ако вярвате във фън шуй, посетете имението Cheong Fatt Tze Mansion, което е проектирано с това предвид. Изящното бяло кметство е великолепен пример за британска колониална архитектура. Будисткият храм Ват Чайямангаларам има един от най -големите спящи Буди в света.

5. Куала Лумпур

https://maps.google.com/?ll=3.135700,101.688004&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Куала Лумпур, столицата и най -големият град в Малайзия, е културен топилен съд, който също съчетава старото с новото. Основан от търсачи на калай през 19 век, британците го твърдят като колония само няколко десетилетия по -късно. Населението се състои от малайски, китайски и индийски народи, всеки изнасящ своята култура на сцената. Куала Лумпур, или KL, както често се споменава, има градски пейзаж, който включва най -високите небостъргачи в света (кулите близнаци Петронас) и будистки и индуски храмове, като минаретата на сградата за салата Султан Абдул се вписват точно там.

Настаняване: Къде да отседнете в Куала Лумпур

Вижте също: Най -добрите атракции на KL

4. Пулау Тиоман

https://maps.google.com/?ll=2.816667,104.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пулау Тиоман, остров на около 30 км (20 мили) от източния бряг, се смята за едно от най -красивите места в Югоизточна Азия. Ако сте гледали филма Южен Тихи океан, сте гледали Пулау Тиоман; беше Бали Хай. Хълмовете, покрити с буйна растителност, са хубав контраст с плажовете и белите коралови рифове, толкова популярни сред водолазите. Докато преходите в джунглата са друго популярно занимание, няма да е необходимо да ходите там, за да видите огромни гущери; обикалят из селата. Пешеходните пътеки следват захранващите кабели. За да направите нещо различно, можете да се включите доброволно в проекта за люпилня Juara Turtle Project.

3. Лангкави

https://maps.google.com/?ll=6.350000,99.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лангкави е главният остров в архипелаг от 99 острова със същото име край западното крайбрежие. Тъй като е толкова живописен, той е наречен „бижуто на Кедах“, след състоянието, в което се намира. Опазването е важно за острова, както би трябвало да бъде с толкова много природа на карта. Ако сте енергични, може да искате да изкачите 350 -те стъпала до водопада Седем кладенци, където можете да плувате в един от басейните или да се разходите през джунглата. Или можете да вземете кабинков лифт до върха на хълм, след което да преминете през небесен мост за кратко пътуване в джунглата.

Настаняване: Къде да отседнете в Лангкави

2. Таман Негара

https://maps.google.com/?ll=4.700000,102.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Екотуристите определено ще искат да посетят Таман Негара, мястото на една от най -старите тропически гори в света, на възраст около 130 милиона години. По -рано известен като Национален парк „Крал Джордж V“, Таман Негара е прекрасно място да се насладите на природата, от пешеходни преходи в джунглата, които могат да включват пресичане на река по въжен висящ мост до катерене по планината на Гунунг Тахан, на височина 2187 метра (7175 фута), най -високата точка в Малайзия. Таман Негара също е добро място за разглеждане на диви животни като слънчевата мечка, малайския тигър и индийския слон. Най -доброто време за посещение е сухият сезон между февруари и септември.

1. Перхентийски острови

https://maps.google.com/?ll=5.916667,102.733330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В един момент по време на пътуванията си в западна Малайзия просто ще искате да седнете и да се отпуснете, може би ще се гмурнете малко. Перхентийските острови са точно мястото за това. Островите се отличават с палмови дървета, люлеещи се в бриза, коралови пясъчни плажове и кристално чиста тюркоазена вода. Има два основни острова, Perhentian Besar (Big Perhentian) и Perhentian Kecil (Small Perhentian). Кесил привлича повече пътници поради по -евтините възможности за настаняване, докато Бесар е малко по -скъп и обслужва повече семействата и тези, които искат да избегнат сцената на раницата.

Тъй като водата е толкова бистра, Перхентийските острови са любими на гмуркачите и гмуркачите. За информация: Не е нужно да се чувствате виновни, че прескачате паметници и музеи тук; няма никакви. Ако наистина искате да се упражнявате обаче, на острова има няколко хубави туристически пътеки.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: