Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Кения е държава, намираща се в Източна Африка, която е известна със своите резервати за дивеч и сафарита за диви животни. Това, което може би не осъзнавате, е, че Кения също може да се похвали с дълга брегова ивица по Индийския океан. В резултат на това Кения е дом на редица невероятни плажове.

В близост до Момбаса ще откриете спокойни, живописни плажове като Няли или можете да опитате да сърфирате на плаж като Диани. Независимо дали търсите водни спортове, уединение или спиращи дъха гледки, можете да намерите всичко това на най -добрите плажове в Кения.

10. Плаж Килифи

https://maps.google.com/?ll=-3.633333,39.849998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Няколко мили северно от Момбаса е плажът Килифи. Килифи е малък крайбрежен курорт, който може да се похвали с плажове със захарен пясък и много история. Буйна зеленина граничи с пясъчното крайбрежие от едната страна, а от другата ще откриете чистите сини води на Индийския океан.

Отделете време да излезете във водата, като се возите в дау, традиционна кенийска лодка. Можете да очаквате шепа невероятни ресторанти с морски дарове, кацнали точно над водата, предлагащи евтина храна с несравнима гледка. Не напускайте Килифи, без да опитате коктейла, наречен давас, който е гарниран с парче местна захарна тръстика.

9. Плаж Бамбури

https://maps.google.com/?ll=-4.000000,39.716667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на северното крайбрежие на Момбаса е плажът Бамбури, прекрасно плажно убежище за тези, които искате да прекарате време в морето и на слънце. Точно край брега има коралов риф, което прави мястото чудесно място за всеки, който иска да се занимава с гмуркане с шнорхел или гмуркане.

Изобилието от места за настаняване е на брега и това определено е топ туристическо място в Кения за плаж. За едно наистина незабравимо преживяване можете да яздите на гърба на камила по пясъците на плажа Бамбури. Ако това не е за вас, просто отпийте студена напитка и се насладете на красивата гледка над водата.

8. Манда Тото

https://maps.google.com/?ll=-2.230662,40.987576&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно до североизточния бряг на Манда е малък остров, наречен Манда Тото. За да стигнете до там, ще трябва да се возите в малка лодка за около 40 минути от Ламу. Повечето посетители идват на целодневна обиколка и има много възможности за гмуркане с шнорхел и извършване на традиционен риболов на ръчна линия по пътя.

След като пристигнете, настанете се на уединения плаж и се насладете на опакован обяд за пикник. На Manda Toto практически няма инфраструктура, която ви позволява да се докоснете до суровата, естествена красота на Кения.

7. Плаж Няли

https://maps.google.com/?ll=-4.048621,39.709179&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Няли е страхотен плаж, разположен само на минути извън Момбаса. Тъй като е толкова близо до града, Няли е отлична дестинация за еднодневни екскурзии. С много хотели точно по крайбрежието обаче това е и идеалното място за бягство за плажна почивка. Няли е рядко претъпкан и това е едно от най -добрите места в Кения, където да опитате да сърфирате.

Ако се интересувате повече от релакс, бялата пясъчна брегова линия е идеална за правене на пясъчни замъци или просто за разходка до водата. На кратко пешеходно разстояние от плажа ще намерите разнообразие от местни и международни ресторанти, така че се напълнете, след като сте натрупали апетит.

6. Плаж Шанзу

https://maps.google.com/?ll=-3.972921,39.752159&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Извън магистралата Момбаса-Малинди ще намерите плажа, известен като Шанзу. Водата тук е бистра и освежаваща, а пясъкът е бял и осеян с кокосови палми. Плажът Шанзу е дом на редица хотели и курорти, така че няма да имате проблеми с намирането на местни квартири или място, където да вечеряте с вкусни морски дарове всеки ден.

Ако се отправите към плажа Шанзу, обърнете внимание на приливите и отливите. Плажът изглежда напълно различен и отлив и отлив. Ако е възможно, планирайте разходка по крайбрежието при отлив, защото можете да отидете на километри пеша в двете посоки.

5. Тиви Бийч

https://maps.google.com/?ll=-4.252778,39.591946&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На южното крайбрежие на Момбаса се намира плажът Тиви. Можете да стигнете дотам с ферибот от Момбаса, което прави забавно транспортно средство. Това е сравнително малък и претъпкан плаж, но може да се похвали с много възможности за отдих.

Особено внимание заслужават малките приливни басейни, които стават видими при отлив. Намерете един и се настанете, защото рибите в басейните са заклещени там, докато приливът се промени. Можете да гледате как подводните същества се пръскат наоколо, което го прави интересно място както за деца, така и за възрастни.

4. Малинди

https://maps.google.com/?ll=-3.216667,40.116669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малинди е известна дестинация в Кения по редица причини. Първо, това е мястото, където изследователят Васко де Гама в крайна сметка се приземи в Африка. Днес това е една от най -популярните плажни дестинации в Кения, предлагаща невероятен климат, красива гледка и много прекрасни хотели точно до водата.

Можете да опитате ветроходство, уиндсърф, дълбоководен риболов или гмуркане с шнорхел в кораловия риф южно от центъра на града. Местните ресторанти и барове имат разнообразна тълпа и ще можете да намерите фантастична кухня, както и няколко оживени места за нощен живот.

3. Плажове Ламу

https://maps.google.com/?ll=-2.283333,40.866669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно до северното крайбрежие на Кения ще намерите остров Ламу. Тази дестинация е напълно удобна за пешеходци, а магаретата са най -популярното транспортно средство. Можете да разгледате някои от многото плажове на острова с лодка дау и тези обиколки с дау са огромна част от местната икономика.

Върнете се на суша, отидете до плажа Шела на северната страна на Ламу. Това е бърза разходка от град Ламу, а бреговата ивица се състои от черупки и пясък. Най -хубавото е, че местните продават домашни самоси точно на плажа и тези вкусни лакомства се считат за едни от най -добрите храни на острова!

2. Ватаму

https://maps.google.com/?ll=-3.350000,40.016666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ватаму е очарователно село по бреговата линия на Кения и е добре известно с девствения си бял пясък. Като част от Националния морски парк Ватаму, това е чудесно място за гмуркане или гмуркане с шнорхел. Кораловите рифове са дом на всички видове колоритен подводен живот и също така помагат да се създадат почивки за любителите на сърфирането.

Когато приливът изгасне, можете да излезете в плитките води на километри. Дори излизането за няколко минути може да бъде забележително преживяване. Watamu се гордее с редица отлични хотели и ресторанти, само на няколко крачки от пясъка, което ви позволява да прекарате целия ден или дори едно пътуване за една нощ, наслаждавайки се на околната среда.

1. Диани Бийч

https://maps.google.com/?ll=-4.322222,39.575001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въз основа на броя на посетителите всяка година, Diani Beach е най -популярният плаж в цяла Кения. Разположен само на миля южно от плажа Тиви, Diani е лесно достъпен от Момбаса и може да се похвали с много удобства и инфраструктура.

Точно край брега ще откриете прекрасен коралов риф, изобилие от сянка, осигурено от горичките с палмови дървета и подводни пясъчни пръти. Независимо дали искате да плувате, да се гмуркате с шнорхел или да сърфирате, можете да направите всичко в Diani Beach. Можете също да очаквате много страхотни барове и ресторанти в района, да не говорим за изобилие от морски курорти.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: