Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Една от най -високите и най -отдалечените държави на земята, голяма част от Боливия остава недокосната с течение на времето. Боливия има повече местни народи от всяка друга страна в Америка. За пътуващите Боливия предлага разнообразна комбинация от мултиетнически културни преживявания, великолепни природни пейзажи и екстремни приключения. От луксозните курорти Копакабана на брега на езерото Титикака до неземното пространство на солените апартаменти на Уюни, най -доброто туристически атракции в Боливия предлагат богат опит от пътувания веднъж в живота.

10. Национален парк Мадиди

https://maps.google.com/?ll=-12.500000,-67.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Мадиди се простира от Андите до Амазонка. Обхващайки над 7000 квадратни мили, Мадиди е известен като един от най -биологично разнообразните паркове в света. Посетителите на Мадиди могат да забележат неуловим ягуар, гигантска видра или маймуна тити, вид маймуни, които не се срещат никъде другаде по света. Повече от 11 процента от 9 000 вида птици на планетата могат да бъдат намерени в националния парк Мадиди.

9. Йезуитски мисии на Чикитос

https://maps.google.com/?ll=-16.770845,-61.454266&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този регион се състои от шест мисионерски града, основани от шепа йезуитски свещеници през 17 -ти и 18 -ти век. Докато йезуитските мисии в Парагвай и Аржентина оттогава се разпаднаха, техните боливийски колеги остават жизнена културна сила, поставена на фона на пограничен град направо от филма на Робърт де Ниро от 1986 г. „Мисията“. Тези градове могат да бъдат посетени в една дълга обиколка или във всички има настаняване. Най-големият и най-известен от тези мисионни градове е Сан Хосе де Чикитос, въпреки че всички те предоставят красив пример за стара испанска гранична архитектура.

8. Yungas Road

https://maps.google.com/?ll=-16.335905,-68.040497&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Наречен „Най -опасният път в света“, пътят Yungas преминава от Ла Пас до района на тропическите гори на Амазонка в Боливия в северната част на страната. От Ла Пас пътят се изкачва на 15 000 фута, преди да се спусне на около 4000 фута до град Коройко. Пътят се оказа опасен за тези, които пътуват с превозни средства, но Yungas се превърна в любима атракция за пътуване за планински колоездачи, които се хвалят около 40 мили дълъг участък от спускането.

7. Резерва Едуардо Авароа

https://maps.google.com/?ll=-22.466667,-67.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният резерват Андска фауна Едуардо Авароа в суровия регион на Югозападната верига на Боливия е създаден, за да защити застрашената викуна и растението ларета. Резерватът е дом и на някои от най -необичайните пейзажи на планетата. Ярките бели солници и минералните езера с цвят на дъга в Лос Липес са твърде сурови, за да поддържат човешкия живот, но са убежище за много редки и застрашени видове от Южна Америка, включително няколко големи колонии фламинго. Пътуването тук прилича много на пътуване до странна и красива нова планета.

6. Серо Рико, Потоси

https://maps.google.com/?ll=-19.619799,-65.749954&z=18

(ВИЖ КАРТА)

„Богатата планина“ или „Серо Рико“, която се извисява над град Потоси, някога е държала среброто, което примамва испанските конкистадори към най -високия град в света. Серо Рико е идеалната дестинация за пътуване за тези, които искат да изследват влиянието на колонизацията върху коренното население на Боливия. Въпреки че среброто отдавна го няма, калайът все още се добива от Серо Рико. Посетителите могат да обиколят мините, както и Casa Nacional de Moneda, музей, в който някога се е помещавал кралският монетен двор.

5. Сукре

https://maps.google.com/?ll=-19.033899,-65.262604&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен като „Градът с четири имена“, Сукре се нарича още Чаркас, Ла Плата и Чукисака. Основан през 1500 -те години от испански колонисти, Sucre предлага на посетителите ясен поглед върху живота в аристократична Испания през 16 век. Сукре има много важни исторически сгради, които си струва да посетите, включително La Casa de la Libertad, където Симон Боливар е написал Боливийската конституция, и Националната библиотека на Боливия, която съдържа документи, датиращи от 15 -ти век.

4. Карнавал Оруро

https://maps.google.com/?ll=-17.967480,-67.118484&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Всяка година в Оруро, точно преди Пепеляна сряда, град Оруро е домакин на Карнавала де Оруро, едно от най -важните фолклорни и културни събития в цяла Южна Америка. Във фестивала участват над 28 000 танцьори, изпълняващи голямо разнообразие от етнически танци. Около 10 000 музиканти придружават танцьорите. За разлика от карнавала в Рио, където всяка година се избира нова тема, карнавалът в Оруро винаги започва с диаблада или дяволски танц. Смята се, че запазва по-голямата част от художествения израз, идващ от предколумбовата Америка.

3. Езеро Титикака

https://maps.google.com/?ll=-15.750000,-69.416664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Граница с Боливия и Перу, езерото Титикака е най -голямото езеро в Южна Америка. Смята се, че инките, както и редица други местни народи са произлезли от региона. Близо до югоизточния бряг на езерото се намира Тиуанаку, руини на древна градска държава, която според учените е предшественик на империята на инките. Езерото Титикака е популярна дестинация за почивка. Оригиналният Копакабана е любим курорт както за туристи, така и за местни жители.

2. Тиуанаку

https://maps.google.com/?ll=-16.554722,-68.673332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен близо до югоизточния бряг на езерото Титикака в Боливия, Тиванаку е един от най-важните предшественици на империята на инките. Общността се разраства до градски размери между 7 и 9 век, превръщайки се във важна регионална сила в южните Анди. На върха си градът е имал между 15 000-30 000 жители. Докато е разкопана само малка част, Тиахуанако представлява най-голямото мегалитно архитектурно постижение на Южна Америка преди инките. Днес това е една от най -добрите туристически атракции в Боливия.

Вижте също: Открийте Тиуанаку

1. Салар де Уюни

https://maps.google.com/?ll=-20.133776,-67.489136&z=18

(ВИЖ КАРТА)

За една наистина извън света дестинация за пътуване е трудно да се сравнят със Salar de Uyuni. Едно от най-плоските места в света, солниците от 4000 квадратни мили са образувани от праисторическо езеро. Посетителите пътуват с 4 × 4 превозни средства из просторите на солниците, за да посетят местно изработени конструкции, направени изцяло от тухли сол. Солените апартаменти са най -зрелищни след дъжд, когато водата, седнала върху циментираната сол, действа като огледало, отлично отразяващо небето отгоре.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: