Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Пътуващите идват в Ломбок, част от Индонезийските острови на Малката Сунда, по много причини. Те може да искат да изследват природата или да научат повече за тази предимно мюсюлманска островна общност. Други просто искат да видят някои от тези най -добри плажове в Ломбок, да направят слънчеви бани и може би много гмуркане с шнорхел, гмуркане и сърф.

Тук има някои положително красиви плажове с бял пясък, които контрастират добре с страхотни кристално чисти тюркоазени води. Ако жадувате за по -тихо и по -автентично плажно изживяване от съседния Бали, може да помислите за този красив индонезийски остров. Каквото и да желае вашият плаж, Lombok със сигурност ще има такъв, който да задоволи вашите нужди.

10. Selong Belanak

https://maps.google.com/?ll=-8.867786,116.158600&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Selong Belanak, разположен в едноименния залив, е мястото, където да отидете, ако обичате бели пясъчни плажове. Този плаж с форма на полумесец е един от най-добрите на острова. Това не е много дълъг плаж, но достатъчно близо до рибарско селище за проучване, закупуване на напитки или наемане на лодка, за да се ловите малко на риболов.

Водата е бистра с вълни, които не са толкова високи, колкото другите плажове на Ломбок, което го прави приятен за плуване. Плажът може да бъде претъпкан по време на празниците, но в противен случай е спокойно място за почивка.

9. Бату Паюнг

https://maps.google.com/?ll=-8.919669,116.330299&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Batu Payung не е като всеки друг плаж на остров Ломбок. Има обичайната великолепна синя морска вода, но няма бял пясък, само скали. Но това, което има, е огромна скала, издигаща се от плажа.

В зависимост от посоката, от която се приближавате до формацията, тя прилича на профил на скалисто лице; други казват, че образуването прилича на чадър. Но отново, това може да е вътрешността на черупка от миди. Какво мислиш?

8. Плаж Танджунг Аан

https://maps.google.com/?ll=-8.909263,116.321404&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът Танджунг Аан е обърнат към Индийския океан. Идеално е, независимо дали искате да се забавлявате на плажа или във водата. Белият пясък е много фин, почти като черен пипер, с място да лежи на слънце. През по -голямата част от деня вълните не са толкова големи, подходящи за плуване или гмуркане с шнорхел.

Действието на вълните се засилва следобед, извеждайки сърфистите. Има гледка в хълмовете зад Танджунг, където гледате плажа. Всеки февруари плажът празнува Bau Nyale, ритуал, който почита принцеса, скочила в океана, вместо да се ожени.

7. Плаж Сенгиги

https://maps.google.com/?ll=-8.478831,116.037598&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако завършването на деня с невероятен залез ви харесва, се отправете към плажа Senggigi с плажовете, обърнати на запад. След залез слънце, нощният живот започва в централната част на града. Град Сенгиги е традиционна курортна дестинация на Ломбок. Тук ще намерите достатъчно барове, билярдни маси, телевизионни екрани със спортни предавания, релаксиращи зони за отдих и плажни ресторанти, които да ви задържат за няколко дни.

Това е живописен плаж, с бял пясък, притиснат между великолепна синя вода и люлеещи се палми. Ако имате нужда от почивка от гребенето на плажа, можете да посетите Puta Batu Bolong, индуистки храм с 14 олтара с изглед към плажа.

6. Gili Air

https://maps.google.com/?ll=-8.350833,116.076385&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Gili Air е най -близкият от трите острова Гили край Ломбок. Наричан от мнозина като райски остров, той не е завладян от туристи като другите двама, въпреки че е популярен сред туристите. Най -вече това е тихо място с хубави плажове.

Това е добро място да се отпуснете на плажа или да се потопите в гмуркане с шнорхел, гмуркане или сърф. Не забравяйте да вземете удобни обувки за ходене, тъй като на острова няма моторни превозни средства. Ломбок и другите острови Гили се виждат от Gili Air.

5. Гили Мено

https://maps.google.com/?ll=-8.350556,116.054726&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Gili Air може да е рай на острова, но Gili Meno е наречен крайният безлюден остров. Това не е точно така, тъй като е популярно сред семейства и самотни пътници, които искат да изпитат живота на острова.

Гили Мено е само най -малкият и най -слабо развит от трите острова. Гили Мено е най -добрият от островите Гили, когато става въпрос за гледане на костенурки; някои са забелязани от шнорхелисти от плиткия риф. А плажовете? Като ходене по бял прах.

4. Плаж Тангси

https://maps.google.com/?ll=-8.859813,116.579826&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът Тангси е като всеки друг плаж на Ломбок. Има необходимия пясък, доста синя вода, лодки в залива и дървета отзад. Но също така се различава от другите плажове с финия си бял пясък.

Плажът Тангси има розов пясък, само един от 10 -те известни плажове в света с розов пясък. Розовото идва от вълните, измиващи мъртви червени коралови фрагменти на плажа, където те се сливат с белите зърна. Тъй като водата тук е спокойна, това е добро място за плуване и гмуркане с шнорхел.

3. Плаж Мавун

https://maps.google.com/?ll=-8.900467,116.227882&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Вероятно защото е толкова живописен, плажът Mawun е един от най -добрите плажове на Ломбок. Този красив плаж е оформен като подкова, с хълмове от двете страни. Тюркоазеното синьо море е спокойно тук, така че е безопасно за плуване и гмуркане с шнорхел. Това предполага, разбира се, че няма да искате да прекарате целия ден на слънчеви бани.

Ако обичате пресен ананас, тук е мястото да опитате. Местните обелват и нарязват спираловидно бебешки ананаси, така че да приличат на конус за сладолед. Повечето дни тази мечта за плаж е почти празна, въпреки че е популярна сред сърфистите през влажния сезон.

2. Гили Траванган

https://maps.google.com/?ll=-8.350000,116.035004&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гили Траванган, най -големият от островите Гили, е островът на партито. Само на 30 минути с лодка от Ломбок, Гили Траванган, той привлича най -много посетители и е по -престижен в своите удобства. Островът е добро място за гмуркане, както и за научаване на гмуркане; се смята за учебен център от световна класа.

Той също така предлага някои страхотни коралови рифове за гмуркачи и някои от най -добрите плажове в Ломбок за слънчеви бани. Сърфистите се насочват към южния бряг, където вълните са по -високи; обувки се препоръчват, тъй като кораловите рифове са остри, ако вземете разлив.

1. Плаж Кута

https://maps.google.com/?ll=-8.893730,116.281204&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в южния Ломбок, плажът Кута е известен със своя бял пясък и тюркоазена вода, толкова кристално чист, че можете да видите кораловите рифове от върха на близкия хълм. Това е най -известният плаж на Ломбок, което го прави най -претъпкан.

Градът има голямо разнообразие от места за настаняване и ресторанти, вариращи от предложения за раници до 4-звездни луксозни курорти. Kuta предлага сърф от световна класа, включително в близкия Gerupuk. Повечето хора идват в Кута, за да се отпуснат на плажа (пясъкът тук не е толкова фин) и да вземат вечер залези. Шнорхелингът е друго популярно занимание.

Карта на най -добрите плажове в Ломбок

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: