Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Много туристически пътеводители и дивата природа, които обсъждат африканските сафарита, често използват термина „Голямата петица игра“, за да опишат животните, които могат да бъдат видени. Big Five всъщност се отнася до петте най -трудни животни в Африка за лов пеша и е измислен от ловци на дивеч, но сега се използва от сафари туроператори. Колекцията се състои от лъва, африканския слон, нос Бъфало, леопарда и носорога. Този списък включва най -добрите места в Африка, където можете да видите „Голямата петица“, предлагаща изобилие от диви животни и страхотно сафари изживяване.

10. Moremi Game Reserve

https://maps.google.com/?ll=-19.166668,23.166668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Ботсвана, Moremi Game Reserve обхваща почти една трета от цялата делта на Окаванго - разнообразно местообитание, където се срещат пустинята и делтата, включващо гори, лагуни, заливни равнини, тигани и гори. Делтата съдържа пълния спектър от дивеч и птици, включително лъвове, гепарди, хипопотами и крокодили. Moremi се посещава най -добре през сухия сезон, от юли до октомври, когато сезонните тигани изсъхват и дивата природа се концентрира около водата.

9. Национален парк Hwange

https://maps.google.com/?ll=-18.735001,26.955000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Hwange е едно от най -добрите убежища в Африка за дивата природа и е дом на огромни стада слонове, биволи, зебри и има много голяма концентрация на жирафи. Тази дестинация за сафари с големи игри се намира в западна Зимбабве на главния път между Булавайо и световноизвестния водопад Виктория. Най -доброто време за посещение на парка е след като Мугабе се оттегли от властта.

8. Национален парк Южен Луангва

https://maps.google.com/?ll=-13.000000,31.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в източната част на Замбия, Националният парк South Luangwa е съсредоточен около река Luangwa, която поддържа изобилие от крокодили и хипопотами. Паркът вероятно е най -известен със своите пешеходни сафарита, където всъщност се разхождате из храста пеша и проследявате животни с помощта на водач. Най -доброто време за сафари с големи игри в парка е през сухия сезон от април до октомври.

7. Национален парк Амбосели

https://maps.google.com/?ll=-2.641389,37.248055&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Амбосели е една от най -популярните сафари атракции в Кения. Този малък парк се намира в подножието на най-високата свободно стояща планина в света, планината Килиманджаро, разположена в Танзания. Снежният връх осигурява зашеметяващ фон на един от най-зрелищните прояви на дивата природа в Кения. Паркът също така предлага на посетителите възможността да се срещне с народа масаи.

6. Национален парк Етоша

https://maps.google.com/?ll=-18.520000,16.275000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Намибия, Националният парк Етоша е съсредоточен около огромен солен съд. Самият тиган обикновено е сух и се запълва с вода само за кратко през лятото, но е достатъчен, за да стимулира растежа на синьо-зелени водорасли, които примамват хиляди фламинго. По -голямата част от дивата природа, включително стада зебри, гну и антилопи, може да се види около водоемите, които граничат с тигана. Етоша се обслужва от три утвърдени лагера за почивка и предлага страхотно сафари изживяване със самостоятелно управление.

5. Национален парк Крюгер

https://maps.google.com/?ll=-24.011389,31.485277&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Крюгер е най -големият и най -известен резерват за едър дивеч в Южна Африка. Паркът може да се похвали с повече видове бозайници от всеки друг африкански резерват за дивеч, който включва Голямата петица, гепардите, жирафите и други. За разлика от повечето други сафари паркове, Крюгер е дестинация за самостоятелно шофиране с отлична инфраструктура и много места за отсядане в парка, от палаткови лагери до луксозни хижи.

4. Национален парк Чобе

https://maps.google.com/?ll=-18.666668,24.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Чобе се намира в северозападната част на Ботсвана и предлага едни от най-високите концентрации на диви животни в Африка. Паркът вероятно е най -известен с голямата си популация от слонове, 50 000 слона днес. Те са най -видими през сухия сезон между май и септември, когато се събират около водоизточниците, особено река Чобе.

3. Запазена зона Нгоронгоро

https://maps.google.com/?ll=-3.208889,35.462776&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Запазената зона Нгоронгоро в Танзания съдържа стар вулкан, който се е срутил и е образувал кратер. Стръмните страни на кратера са се превърнали в естествено заграждение за голямо разнообразие от диви животни. В момента това е и един от най -вероятните райони в Африка, където може да се види застрашеният черен носорог.

2. Национален резерват Масаи Мара

https://maps.google.com/?ll=-1.490000,35.143890&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният резерват Масаи Мара е най -популярният парк за игра в Кения. Всяка година паркът се посещава от хиляди туристи, които идват тук, за да наблюдават изключителната популация от дивеч и годишната миграция на зебра и гну. „Голямото преселение“ се провежда всяка година от юли до октомври, когато милиони гну и зебра мигрират от Серенгети в Танзания.

1. Национален парк Серенгети

https://maps.google.com/?ll=-2.332778,34.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Серенгети е една от най-известните дестинации за сафари с големи игри в Африка, известна с годишната си миграция на диви животни от над един милион гну и 200 000 зебри. Паркът се намира на високо плато между планините Нгоронгоро в Северна Танзания и резервата Масаи Мара, в съседна Кения. Един от най -добрите моменти за посещение на парка е през май, когато тревата става суха и изтощена, а гну и зебра започват да се събират в огромни армии, предлагащи грандиозно шоу за дивата природа.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: