Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Прованс е обширен регион в Южна Франция, който граничи с река Рона и региона Лангедок на запад и Италия на изток. Прованс е много неща. Това са полета от лавандула, които просто чакат да се влюбят в парфюм и пакетчета. Живописните села са едни от най -красивите Франция, които може да предложи. Прованс също е древни римски руини и средновековни паметници. И не на последно място, това е великолепна природа от Средиземноморието до Луберон. Преглед на най -добрите места за посещение в Прованс:

10. Узи

https://maps.google.com/?ll=44.013000,4.420500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Узес е старо римско селище, място на акведукт от първи век пр. Н. Е. - известният Пон дю Гар, който доставя вода до Ним на 50 км (30 мили). Узес някога е бил град със стени, макар че днес остават малко следи. Все пак можете да добиете представа какво съдържат стените, тъй като булевардите около града замениха стените. Може би най -известният обект в града е Tour Fenestrelle, кръгла кула, известна със своите сдвоени прозорци, част от катедралата в Узес. Съботният пазар е добро място за закупуване на местни текстилни изделия.

9. Касис

https://maps.google.com/?ll=43.216702,5.538900&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен източно от Марсилия, Касис е малко рибарско пристанище на брега на Средиземно море. Градът е популярно място за посещение в Прованс заради своите скали и заливи. Той е известен със своите розови и бели вина, но не и с крем de cassis, който се прави в Бургундия. Касис е известен и с белия си камък, използван за изграждане на фарове и докове от двете страни на Средиземноморието. Белият камък дори е бил използван като основа за Статуята на свободата в пристанището на Ню Йорк. Но именно скалите (Cap Canaille е един от най -високите крайбрежни блъфове в Европа) и защитените заливи дават на Касис живописната му репутация. Вижте това сами с круиз по крайбрежието.

8. Екс ан Прованс

https://maps.google.com/?ll=43.526302,5.445429&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Екс ан Прованс може да е основан от римляните през 125 г. пр. Н. Е., Но също така е управляван от вестготите, лангобардите, сарацините и французите. Добавете нов обрат към вашето разглеждане на забележителности, като погледнете фонтаните-според Екс ан Прованс има хиляда от тях. Може би най-известният е Fontaine des Quatre Dauphins от 17-ти век, последван от три на Cours Mirabeau, живописен булевард, облицован с дървета, който разделя старите и новите градове. Градският пазар работи няколко дни в седмицата, но най -големият и колоритен е пазарът в събота, който включва пазар за цветя на Place de l’Hotel de Ville и основния пазар за храни на Place Richelme. Ако сте гладни, опитайте Deux Garçons, заведение за хранене, което обслужва художници и писатели, като Сезан и Хемингуей, от 1792 г.

7. Русийон

https://maps.google.com/?ll=43.903099,5.293600&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Русийон е колоритно място, което се смята за едно от най -впечатляващите села във Франция. Намира се в сърцето на едно от най -високите охра в света. Ще видите впечатляващи червени скали, както и къщи, направени от охра, която варира от светложълто до тъмночервено. Скитането по улиците тук е удоволствие за очите. Можете също така да се разходите през бивша кариера, за да научите повече за процеса на добив; отнема около час за Le Sentier des Ocres или Ocher Path. Русийон вдъхнови много художници, включително Жан Кокто, така че не забравяйте да посетите някои галерии.

6. Кан

https://maps.google.com/?ll=43.551300,7.012800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кан е добре известен като детска площадка за богатите и известните, което го прави добро място за забелязване на знаменитости, особено по време на известния му филмов фестивал. Но това не означава, че по-слабо развитите не могат да намерят неща, които да видят и да направят, което няма да наруши бюджета. Можете да се разходите по Promenade de la Croisette, където ще видите красиви плажове, бутици и кафенета на открито. Старият град на Кан, Le Suquet, също си заслужава да бъде разгледан. Тук ще намерите стара часовникова кула и църква с изглед към залива и оживен сутрешен пазар.

5. Арл

https://maps.google.com/?ll=43.676701,4.627800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Арл е страната на Винсент ван Гог. Холандският художник е създал около 300 картини и рисунки на града и провинцията, когато е живял тук през 1888 и 1889 г. Можете да се разходите по пътеката на ван Гог, за да видите някои от сцените, които е нарисувал. Арл също е добро място за разглеждане на римски руини, като зашеметяващия амфитеатър, който се използва и днес, и Елисейските полета, където са погребани римляните. Можете да се изкачите до върха на древната арена за страхотна гледка към стария град. Седмичният пазар се счита за един от най -добрите в Прованс.

4. Ждрелото на Вердон

https://maps.google.com/?ll=43.737778,6.363889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бъдете готови за зашеметяваща природа, когато посетите дефилето на Вердон, считано за един от най -красивите речни каньони в Европа. Най-доброто място за разглеждане е между Moustiers-Sainte-Marie и Castellane, където дефилето, където на почти 700 метра (2300 фута), дефилето е най-дълбокото му. Gorges du Verdon прави чудесно еднодневно пътуване от Френската Ривиера. Веднъж там можете да спускате с каяк по тюркоазено синята река Вердън, да се разходите през дефилето или, ако имате напреднали умения за катерене, да направите катерене по варовиковите образувания. Картофените дивани могат да изберат живописно шофиране по джантите.

3. Горд

https://maps.google.com/?ll=43.911900,5.200800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

От стратегическото си положение на плато с изглед към Люберон, Горд се счита за едно от най -красивите села във Франция. Трудно е да се спори с това, тъй като живописните сиво -бели каменни сгради очертават хълма до върха. На върха ще намерите църква и замък. Не забравяйте да разгледате „костите“ или малките кръгли каменни колиби, които са били използвани от овчари в древни времена. Друго, което трябва да се види, е абатството на Сенанке, където монасите правят ликьори и есенция от лавандула. Действието на Питър Майлрес в Година в Прованс е поставено тук.

2. Авиньон

https://maps.google.com/?ll=43.950001,4.810000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако винаги сте искали да видите къде живеят и управляват папите, но не искате да се биете с тълпите във Ватикана, вместо това се отправете към Авиньон. Авиньон е бил седалището на римокатолицизма от 1309 до 1377 г. Крепостният Дворец на Папас може да се намери в стария град, също дом на катедрала и други средновековни паметници. Този исторически град със стени привлича около 4 милиона посетители годишно, като десетки хиляди идват за фестивала на д'Авиньон, ежегодния фестивал на изкуствата, който е най -големият във Франция. По всяко време на годината обаче е подходящ момент за разглеждане на този живописен град.

1. Приятно

https://maps.google.com/?ll=43.703400,7.266300&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ница е красив град, който се простира по бреговете на Средиземно море. Ключов град на Лазурния бряг, Ница привлича посетители от 19 -ти век. След Париж, Ница е вторият най -посещаван град във Франция и е лесно да се разбере защо. Ница има атмосфера на стар свят, започвайки от стария град с калдъръмените улички. Можете да се насладите на слънцето с разходка по Средиземноморието, да си починете уморени крака в кафене на открито и като цяло да вземете атмосферата на френската Ривиера. Лесно е да се разбере защо Ница е наречена Ница красивата.

Настаняване: Къде да отседнете в Ница

Вижте също: Най -добрите приятни атракции

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: