Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Наричан квакерски щат и щат Кейстън, Пенсилвания е щат, граничещ с Ню Джърси, Ню Йорк, Охайо, Западна Вирджиния, Мериленд и Делауеър. Пенсилвания е голяма и разнообразна и в нейните граници ще намерите големи градове, подвижна земеделска земя, традиционни амишки селища и дори плажове на едно от Големите езера.

Твърде често пътуванията до Пенсилвания се въртят около Питсбърг и Филаделфия. Въпреки че тези големи градове определено са чудесни места за посещение в Пенсилвания, не забравяйте да добавите още няколко от многото забележителни дестинации.

10. Hickory Run State Park

https://maps.google.com/?ll=41.036110,-75.683891&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В планините Поконо в Източна Пенсилвания е държавният парк Hickory Run. Този огромен парк в окръг Карбон може да предложи много, включително повече от 40 мили живописни туристически пътеки. През зимата някои от пистите дори изпълняват двойно задължение за ски бягане.

През лятото Sand Lake Spring Lake може да се похвали с пясъчен плаж, подходящ за плуване. Една от задължителните части на държавния парк е неговото камъче. Това поле е на повече от 20 000 години и се е образувало поради размразяването на ледниците. Прескачайте от камъка до камъка по очарователната и живописна пътека Боулдър Фийлд.

9. Държавен парк Охайопил

https://maps.google.com/?ll=39.841667,-79.434166&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На брега на река Youghiogheny ще срещнете малкия, но живописен щатски парк Ohiopyle State Park. Самата река е голяма част от привлекателността на държавния парк. От парка ще имате достъп до реката и развлекателни дейности като рафтинг по бяла вода.

Седеммилометровият участък на река Youghiogheny, наречен Lower Yough, е дом на впечатляващи бързеи и можете да се присъедините към обиколка с екскурзовод, за да го изпитате сами. Държавният парк Охайопил също може да се похвали със страхотни туризъм и красиви водопади, най -популярният от които е Краставичният водопад. Вземете със себе си фотоапарата, за да направите снимки на 30-футовия (10-метров) булчински водопад, разположен по пътеката Голямата дефиле.

8. Delaware Water Gap

https://maps.google.com/?ll=40.967499,-75.122223&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пресичайки държавната линия между Пенсилвания и Ню Джърси е Националната зона за отдих на Делауеър Water Gap. Както подсказва името, водната пролука на Делауеър се намира от двете страни на река Делауеър. Ако се наслаждавате на чудесното открито, там имате безброй възможности за избор.

Оживете историята в село Milbrook Village от 19 -ти век или се разходите с велосипед по Old Mill Road. Туристите могат да избират от повече от 100 мили пътеки, преходи по живописни потоци и буйни зелени гори от бучиниш. Реката предлага и три плажа за плуване: Milford Beach, Smithfield Beach и Turtle Beach.

7. Ери

https://maps.google.com/?ll=42.129562,-80.085213&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Както може би се досещате, град Ери е кръстен на езерото, с което граничи: Езерото Ери. Ери е единственото езерно пристанище в щата и е най -северната част на Пенсилвания. За да разгледате по -отблизо наследството на Ери и как пристанището повлия на развитието, разгледайте морския музей на Ери. Музеят притежава и САЩ Ниагара, невероятен исторически военен кораб, който можете да обиколите направо в пристанището.

Може би най -популярното нещо за правене в Ери е да посетите щатския парк Presque Isle, който е точно до брега, за туризъм, риболов, колоездене или просто да се насладите на плажовете.

6. Държавен парк Рикетс Глен

https://maps.google.com/?ll=41.326111,-76.279442&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В сърцето на Пенсилвания има национална природна забележителност, наречена Рикетс Глен щатски парк. Този парк е огромен, разпръснат в три различни окръга и е мечтаната дестинация на любителите на природата. Паркът е дом на 24 големи водопада и много други по -малки водопади, а пешеходната пътека Falls Trail System е най -добрият начин да видите възможно най -много от тях.

Ако предпочитате да се отдръпнете, се отправете към плажа на езерото Жан и организирайте пикник с изглед към водата. Можете също така да се отправите към езерото с лодка под наем или да опитате риболов от брега.

5. Холандска държава в Пенсилвания

https://maps.google.com/?ll=40.049690,-76.254730&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В окръг Ланкастър можете да намерите голяма част от населението на амишите в щата в известната като холандска държава Пенсилвания. Въпреки че столицата на Харисбърг технически е в този регион, голяма част от района е селски.

В тази част на щата има изобилие от варосани огради, перфектно поддържани обори и бъгита с коне. Един от най -добрите начини да разгледате страната на амишите е да посетите местните пазари. Един от най -популярните е фермерският пазар Bird in Hand, където можете да намерите пресни продукти, както и тестени изделия като ябълково масло и вкусната баница.

4. Водопад Бушкил

https://maps.google.com/?ll=41.117401,-75.010002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

„Ниагара на Пенсилвания“, водопад Бушкил е сред най -добрите места за посещение в Пенсилвания. Тези водопади са феноменални и се намират в красивата планина Поконо. Общо има осем водопада и те са достъпни чрез колекция от туристически пътеки и зашеметяващи мостове.

За бързо пътуване Зелената пътека отнема само 15 минути и се насочете направо към главните водопади. За по -амбициозните туристи, Червената пътека отнема около два часа и включва всичките осем водопада. Децата и възрастните може да искат да разгледат лабиринта на копаещата компания Bushkill Falls, който е определен по време и може да добави забавно състезание към вашето посещение.

3. Гетисбърг

https://maps.google.com/?ll=39.816387,-77.230278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -значимите битки, водени някога в Гражданската война, е битката при Гетисбърг. През юли 1863 г. тридневните боеве доведоха до големи жертви и отстъпление на Конфедеративната армия. Днес Националният военен парк Гетисбърг бележи историческия обект.

В Центъра за наследство на Гетисбърг можете да получите въведение в цялата Гражданска война и как Гетисбърг се включи в нея. Намерете време за обиколка на къщата на Джени Уейд, където някога е живял единственият гражданин на Гетисбърг, починал по време на битката.

2. Питсбърг

https://maps.google.com/?ll=40.439720,-79.976387&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Питсбърг, или Стоманеният град, е огромен мегаполис, създаден, където се сливат три реки. Няколко стоманени моста обхващат река Охайо, река Allegheny и река Monongahela. Той има отчетлива топография, маса зелени хълмове, издигащи се направо от реките отдолу.

Докато наследството на Питсбърг е индустриално, в града има много туристически атракции, които си струва да посетите. Хоризонтът в центъра на Питсбърг не е за изпускане, като американската стоманена кула грабва честта на най -високия в града. В сърцето на Downtown е Point State Park, зелен парк, където можете също да обиколите Fort Pitt Block House от 19 -ти век. За любителите на спорта се отправете към северната страна на града, за да хванете Steelers на Heinz Field или Pirates в PNC Park.

1. Филаделфия

https://maps.google.com/?ll=39.950001,-75.169998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нарича се Градът на братската любов, но Филаделфия вероятно е най -известна с три неща: американската история, Роки и чийзтейк! Разгледайте Музея на изкуствата във Филаделфия за отличната му колекция от произведения и след това се възхищавайте на стъпките, където Роки е тренирал.

Любителите на историята не могат да пропуснат Националния исторически парк Независимост, където се намират няколко емблематични забележителности. В рамките на парка ще можете да видите Залата на независимостта, напуканата камбана на свободата и оригиналната конституция на САЩ, която се намира в Конституционната зала. Завършете деня за разглеждане на забележителности с Philly cheesesteak от Pat’s или Geno’s, двама конкурентни доставчици, разположени от другата страна на улицата в Южна Филаделфия.

Карта на Пенсилвания

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: