Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Въпреки че Северният Виетнам получава по -малко посетители от Хо Ши Мин и крайбрежните градове на юг, това е регион на страната, който не трябва да се пропуска. Регионът не само е домът на Ханой, столицата на Виетнам, но и там ще откриете спиращи дъха заливи, зашеметяващи оризови тераси и неповторима природа. Културните забележителности на Северен Виетнам са също толкова разнообразни, вариращи от хаотичните планински пазари до хълмистите племена в далечния север. Ограничаването на многото опции, които да отговарят на вашия маршрут, може да бъде сложно, но този списък може да ви помогне да насочите към най -добрите дестинации в региона.

10. Май Чау

https://maps.google.com/?ll=20.667000,105.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В сърцето на провинция Hòa Bình е Mai Chau, район с буйна зеленина, красиви планини и жива култура. Май Чау е прекрасно място за опознаване, ако искате да получите автентична представа за многото култури, намерили дом в Северен Виетнам. Май Чау е нещо като топящ се съд, служещ като дом на седем различни етнически групи: Хмонг, Зао, Муонг, Хоа, Виет, Уайт Тай и Тей. В допълнение към зелените долини, Mai Chau е забележителна със своите къщички. Тези къщи са построени на 3 метра (10 фута) от земята и често предоставят подслон на животни, избягали от лошо време.

9. Остров Cat Ba

https://maps.google.com/?ll=20.799999,106.999725&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Във виетнамския залив Халонг се намира архипелагът Cat Ba. Докато архипелагът може да се похвали с повече от 360 острова, най -големият е озаглавен Cat Ba. Въпреки че на острова има много красиви места за разглеждане, градът Cat Ba не е сред тях с неговите ниски бетонни хотели по някога прекрасен залив. За щастие, повече от 50 процента от острова е национален парк, който е създаден, за да защити редкия Cat Ba Langur, очарователен, но трудно забележим примат. Ако не можете да забележите лангури, вземете ферибот до остров Маймуни. Там макаците са в изобилие. Остров Cat Ba също е дом на невероятния Cannon Fort, построен през 1942 г. Можете да обиколите крепостта и да се възползвате от височината, за да направите няколко невероятни снимки на гледките по -долу.

8. Залив Бай Ту Лонг

https://maps.google.com/?ll=21.100000,107.633331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заливът Халонг е без съмнение една от най -популярните дестинации в Северен Виетнам. Това обаче не е единственият красив залив, който си струва да се проучи в региона. Заливът Бай Ту Лонг е в непосредствена близост до Халонг и също така може да се похвали с потъващо варовиково плато, великолепни сини води и изобилие от малки острови. Всъщност много хора предпочитат залива Бай Ту Лонг, защото той е далеч по -малко претъпкан от по -популярния си съсед на юг. Най -добрият начин за обиколка на залива Бай Ту Лонг е с лодка и има произволен брой круизи, които могат да ви отведат до акцентите в целия залив.

7. Водопад Детиан

https://maps.google.com/?ll=22.855556,106.723335&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно на границата между Виетнам и Китай се намира спиращият дъха Детиански водопад (известен още като Ban Gioc). Целият район е известен като Detian Scenic Zone, въпреки че водопадите със сигурност са основната атракция. Detian се състои от три етапа, което прави сцената по -драматична, както и интересна, с малки басейни и малки каскади по пътя. Един от по -уникалните начини да видите Детианския водопад е да наемете сал и водач и да се доближите до самата река. На 53 -ия меристоун е възможно законно да се преминава между Китай и Виетнам свободно, така че може да искате да прескочите границата, само за да видите паданията от нова гледна точка.

6. Bac Ha

https://maps.google.com/?ll=22.538385,104.291939&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на няколко мили от китайската граница се намира град Бак Ха. Bac Ha е много малък и през седмицата най -добрият начин да разгледате е да проверите градския площад. Има няколко местни заведения за хранене, предлагащи вкусна, евтина кухня, и има няколко продавачи, продаващи ръчно изработени занаяти. Това, което наистина прави Bac Ha заслужаващо посещение, обаче, е неделния пазар. Всяка неделя сутрин жители от целия регион се събират в Бак Ха и това се превръща в какофония от цвят, звук и жизненост. Членовете на околните хълмисти племена идват да пазаруват и продават, което го прави фантастична възможност да се видят редица етноси в една, живописна обстановка.

5. Там Кок

https://maps.google.com/?ll=20.215265,105.904114&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На хартия Tam Coc може да се опише като оризови полета, заобиколени от варовикови скали и скални образувания. В действителност Там Кок е една от най -спиращите дъха красиви дестинации в целия регион. Най -добрият начин да разгледате е с лодка и можете да потеглите с гребна лодка, която ще ви отведе до буйните зелени поля и между забележителните варовикови скали. Дори ще плувате през три тунела, които минават през планините, които с течение на времето са били издълбани от самата река. От вашата лодка продавачите могат да ви изкушат (или възпират) с местни сувенири и занаяти.

4. Провинция Ха Гианг

https://maps.google.com/?ll=22.750000,105.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -отдалечените провинции в страната е Ха Джианг. Близо до границата с Китай, провинция Ха Гианг е известна със своите зелени гори и гранитни планини. Това е невероятна дестинация за изследване на етническото разнообразие и за участие в дейности на открито като къмпинг или туризъм. Като такава живописна провинция, Ha Giang се приютява на стотици забележителни гледни точки. Малцина обаче могат да се сравнят с прохода Ma Pi Leng. Пазарите на открито са редовно явление в Ха Гианг, като жителите пътуват, за да присъстват на тези седмични или месечни събития. Един от най -вълнуващите е Dong Van Market, който се провежда в неделя.

3. Сапа

https://maps.google.com/?ll=22.350000,103.866669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планинският град Сапа е известен с културно разнообразното си население, както и с близостта си до невероятна природа. Самата Сапа е дом на членовете на много хълмисти племена, включително Хмонг, Дао, Муонг и Тей. Градът също гледа към великолепната долина Muong Hoa и нейните терасовидни оризови полета, които са зашеметяващи. Ако искате да разгледате отвътре местните жители и техните култури, тогава се отправете към Сапа за едно нощно преходи или отсядане. Можете да се отправите към по -отдалечените села и след това да прекарате нощта, да вечеряте и да се учите от жителите на племето на хълмовете.

2. Ханой

https://maps.google.com/?ll=21.033333,105.849998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако посетите само едно място в Северен Виетнам, това вероятно ще бъде Ханой. Като столица на страната, Ханой е вълнуваща смесица от източна и западна култура. Френският колониализъм е видим както в кухнята, така и в архитектурата, особено във френския квартал в област Hoàn Kiếm. Ханой е пълен с невероятни храмове, а посещението на Храма на литературата от 11 век е задължителна дейност. Едно до друго музеят Хо Ши Мин и Мавзолеят също са основни атракции в Ханой и и двете са поразителни сгради от външната страна.

Настаняване: Къде да отседнете в Ханой

Вижте също: Най -добрите атракции в Ханой

1. Ха Лонг Бей

https://maps.google.com/?ll=20.900000,107.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най-известните дестинации в цялата страна е заливът Халонг. Репутацията му е заслужена, защото е наистина красива. Халонг означава низходящи дракони, което е показателно за силуета на варовиковите издатини, които стърчат от водата. Еднодневните круизи или нощувките с лодка са зрелищен начин да изпитате красотата на залива Халонг и да видите възможно най -много от островите. В допълнение към Cat Ba, Quan Lan е популярна спирка, която започва да развива известна туристическа инфраструктура за по -дълъг престой. Можете да отидете да плувате, да потърсите пещери, за да разгледате или да намерите някои от по -отдалечените необитаеми острови, докато пътувате през залива Халонг.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: