Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

В Средния запад на САЩ е Минесота, известна като Земята на 10 000 езера. В действителност има още повече езера от това в Минесота! Ясно е, че Минесота е фантастично място за тези, които обичат водните спортове. В допълнение, Минесота е дом на редица възхитителни градове, живописни национални паркове и някои от най -добрите възможности за пазаруване в страната. Ето един поглед към най -добрите места за посещение в Минесота.

10. Национален парк Voyageurs

https://maps.google.com/?ll=48.500000,-92.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Извън Международните водопади и близо до границата с Канада е Националният парк Voyageurs. Паркът е заобиколен от вода, включително езерото Kabetogama и Rainy Lake. Националният парк Voyageurs може да се похвали с мили от девствена, неразвита брегова линия, както и безброй малки и необитаеми острови.

Това е идеалното място да излезете на открито и да изследвате и дори през най -натоварените части на лятото лесно можете да избягате от тълпите. Повече от 50 мили пешеходни пътеки са голяма тежест, а туризмът може да ви позволи да видите някои от местните диви животни. Паркът е известен със своята популация от източни дървесни вълци, а също така можете да забележите плешиви орли, видри и дори случайни лосове.

9. Национален паметник Pipestone

https://maps.google.com/?ll=44.013332,-96.324997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Основната атракция в град Pipestone е националният паметник Pipestone. Създаден през 1937 г., паметникът отбелязва кариерите, където местните индианци живеят и работят. Националният паметник Pipestone се намира на върха на Buffalo Ridge, който предлага невероятна гледка към прерията по -долу.

Можете да гледате коренни американски занаятчии, които използват тръбите от кариерите, за да правят церемониални тръби и други невероятни занаяти. Не тръгвайте, без да се отправите към самия град Pipestone, където голяма част от местната архитектура е направена от розов минерал, наречен Sioux Quartzite.

8. Мол на Америка

https://maps.google.com/?ll=44.854168,-93.242226&z=18

(ВИЖ КАРТА)

За любителите на пазаруването градът Блумингтън е мека. Това е така, защото Блумингтън е домът на Mall of America. Да се каже, че молът е голям е огромно подценяване. Mall of America е най -големият закрит мол в САЩ, но е и много повече. Заедно със стотици магазини, молът може да се похвали с десетки ресторанти. Вярвате или не, в този огромен комплекс има дори аквариум и закрит тематичен парк.

7. Grand Marais

https://maps.google.com/?ll=47.753887,-90.335281&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малкото село Гранд Маре може да има малко население, но може да се похвали с невероятно местоположение. Grand Marais се намира до двойно пристанище точно на ръба на Северния бряг на езерото Супериор. Grand Marais е домът на началото на Superior пешеходна пътека, която ви отвежда до безброй гледни точки по брега на езерото Superior и дори се извива чак до Канада.

Селото е и разцъфнал център за изкуства, с много заведения в центъра, продаващи местни картини, рисунки и скулптури. Голяма причина за ентусиастите на открито да посетят Гранд Маре е, защото той служи като портал към пустинята на кануто в граничните води.

6. Държавен парк Итаска

https://maps.google.com/?ll=47.239723,-95.207497&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Минесота е дом на редица живописни държавни паркове, но най -големият и най -популярен е държавният парк Итаска. Паркът предлага по нещо за всеки, може да се похвали със стари гори, кристално чисти потоци и езера, идеални за водни спортове.

Държавният парк Итаска съдържа изворите на Мисисипи, където започва могъщият Мисисипи и след това се извива чак до Мексиканския залив. В допълнение към туризма, къмпингуването, риболова и наблюдението на птици, научете малко повече за невероятната река Мисисипи с посещение на центъра на връх Мери Гибс в Мисисипи.

5. Свети Павел

https://maps.google.com/?ll=44.944168,-93.093613&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Посещението на щата няма да бъде пълно без да разгледате столицата Сейнт Пол. Градът е в непосредствена близост до Минеаполис и заедно те образуват един голям столичен район, известен като градовете -близнаци. Една от най-емблематичните структури в Сейнт Пол, с изключение на сградата на Капитолия на щата Минесота в ренесансов стил, е Landmark Center.

Проектиран да бъде федерална съдебна палата и пощенска станция, подобна на замъка структура на Landmark Center сега е дом на странни галерии и скулптури. Също така не трябва да се пропускат пещерите Wabasha Street, невероятни пещери от пясъчник, които са достъпни от главната улица и които някога са служили като тайни говорители.

4. Дулут

https://maps.google.com/?ll=46.799999,-92.099998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пристанищният град Дулут е невероятна дестинация на брега на езерото Супериор. Той е широко признат за един от най -живописните градове в Средния Запад и е лесно да се разбере защо. Дюлут първоначално е бил заселен на около 700 фута над морското равнище, така че голяма част от центъра на Дулут може да се похвали с чудесна гледка към езерото отдолу.

Ако имате време да видите само едно нещо в Дулут, нека това е Canal Park. В Canal Park ще намерите пътека от четири мили по водата, кей на фар, аквариум и безброй магазини, ресторанти и туристически атракции.

3. Зона за кану с гранични води

https://maps.google.com/?ll=48.000000,-91.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В далечния север на щата, достъпен от дестинации като Ely или Grand Marais, се намира зоната за кану с гранични води. Тази огромна, дива зона е свързана с безброй ледникови потоци и езера, което означава, че обикалянето с кану често е най -добрият вариант. Без съмнение това е най -живописният вариант. Възможно е да наемете кану за един ден и да се придържате към често гребените места, но безстрашните посетители ще искат да се отправят към пустинята.

Къмпингът е изключително популярен и можете да изпънете палатката си с оглед на чист поток или да забележите лос на разсъмване. Дори и да не сте особено ентусиазиран гребач на кану, девствената пустиня и зашеметяващата природа правят това едно от най -добрите места за посещение в Минесота.

2. North Shore Scenic Drive

https://maps.google.com/?ll=47.191944,-91.392776&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За да видите бреговата линия на езерото Супериор в целия й блясък, седнете зад волана и намерете живописното шосе на North Shore Scenic Drive. Общо шофирането е малко над 140 мили. Определено може да се направи за един ден и може да искате да отидете един ден, да пренощувате и след това да се върнете на следващия ден.

Започнете от Canal Park в Duluth и след това се отправете чак до Grand Portage, който е само на минути от канадската граница. По пътя погледнете през прозореца, за да забележите планините Sawtooth, сините води на езерото Superior, поразителните фарове и изобилието от малки градове и села с перфектна картина. Водопадите са сред живописните бонуси на шофирането по Северния бряг, които включват водопадите от цариградско грозде и високите водопади.

1. Минеаполис

https://maps.google.com/?ll=44.983334,-93.266670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -големият град в щата е Минеаполис. Независимо дали търсите спорт, нощен живот, паркове или култура, този град има всичко. Любителите на спорта могат да ловят игри, играни от Минесота Близнаци, Минесота Викингите или Минесота Тимбървулвс на стадиони и арени точно в центъра на Минеаполис.

Също така Downtown е Първо авеню, където роденият в Минеаполис принц снима Purple Rain и където ще намерите страхотна колекция от места за музика на живо. Ако търсите изкуство, в Минеаполис има две възможности за избор от световна класа: Арт центърът Уокър и Институтът по изкуствата в Минеаполис.

Карта на Минесота

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: