Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Петият по големина град на Нова Зеландия, процъфтяващата Тауранга е все по-популярно място за живеене и почивка и е лесно да се разбере защо. Разположен на живописно място в залива на изобилието, той има зашеметяваща крайбрежна природа, която да изследвате заедно с емблематичната планина Маунгануи.

Докато природните богатства предлагат широка гама от неща за вършене в Тауранга, оживеният пристанищен град също има няколко интересни исторически туристически атракции и художествени галерии. В допълнение, предградията му Папамоа и връх Маунгануи са дом на множество страхотни барове, ресторанти и бутици, които привличат както местни, така и международни туристи.

С прекрасни слънчеви бани, плуване и сърф, които трябва да имате, Тауранга не трябва да се пропуска, когато пътувате из Северния остров.

12. Кариерен парк Te Puna

Навремето изоставената кариера Te Puna сега бе превърната в един от най -красивите и уникални паркове в града благодарение на упоритата работа на специална група доброволци. През десетилетията те засаждаха горички с дървета и цветни лехи със старо минно оборудване и феноменални обществени произведения на изкуството, също осеяни с буйните градини.

Сгушен сред хълмовете Minden Hills на запад от града, спокойният парк вече предлага всичко - от ириси, кактуси и сукуленти с кът за бонсай и градина с пеперуди.

Докато много забележителни скулптури могат да бъдат наблюдавани заедно с тъкачните му пътеки, несъмненият акцент трябва да бъде огромната му творба на ухилен дракон. С безброй концерти, обществени събития и фестивали, които се провеждат, Te Puna Quarry Park определено гарантира посещение.

11. Бял остров

Белият остров е дом на най -активния морски вулкан в Нова Зеландия. Разположен на около петдесет километра от бреговата ивица на залива на Пленти, кратерът му за пушене и задържащите лунни пейзажи могат да бъдат достигнати само чрез незабравими, но скъпи въздушни обиколки, които ви отвеждат над огромния стратовулкан, за да видите всичките му отдушници, кипящи кални ями и драматична лава. белязани терени.

С наясно ръководство ще научите всичко за честите му вулканични дейности. На всичкото отгоре делфини, летящи риби, тюлени и морски птици често се забелязват при подхода към изолирания остров.

10. Художествена галерия Тауранга

Обратно в центъра на града е Художествената галерия Tauranga, която може да се похвали с всички видове невероятни произведения на изкуството и експонати. Сега разположени в бившата сграда на Bank of New Zealand, нейните леки и ефирни галерии са удоволствие за разглеждане с великолепни картини, снимки и скулптури, където и да погледнете.

Първо отворена за обществеността през 2007 г., престижната художествена галерия на Тауранга сега показва изискана колекция от провокиращи мисли мисли от местни и международни художници. На две нива са разположени около 500 произведения на изкуството, на които посетителите могат да се насладят с невероятни пейзажи и портрети, изложени до завладяващо съвременно изкуство и видео инсталации.

В допълнение към всички свои постоянни експозиции, галерията също така предлага много разговори, класове и временни експонати през годината.

9. Брястовете

Недалеч от художествената галерия можете да намерите още една от най -добрите туристически атракции на Тауранга, която също е една от най -старите обекти на наследството на Нова Зеландия. Все още централно място в историята и идентичността на Тауранга, Брястовете са интересно и важно място за посещение с атмосферната стара мисия, заобиколена от великолепни земи и градини.

Разположена към северния край на полуостров Те Папа, мисионерската станция е основана през 1838 г., като сега в нея се намират някои от най -ранните сгради на залива Пленти. В красивия имот гостите могат да видят вековни артефакти и да чуят всичко за живота на ранните заселници и първите им контакти и опити за преобразуване с местните маори.

След като сте взели всички привличащи антики и архитектура, можете да се разхождате из експертно поддържаните му тревни площи и градини.

8. Плаж Waihi

Въпреки че се намира почти на час път с кола на север нагоре по крайбрежието, плажът Waihi си заслужава да проверите дали търсите слънце, море, пясък и сърф. Разпъвайки се с дължина 10 километра, главният плаж на очарователния крайбрежен град е идеалното място да се отпуснете и да се отпуснете или да се насладите на някои страхотни дейности на открито.

Разположен в западната част на залива на изобилието, неговите топли и приветливи бели пясъци са изправени пред почти безкрайните открити води на южния Тихи океан. Известен с това, че е дом на една от най -безопасните почивки за сърф в страната, той също има малък защитен залив, където можете да плувате и да се пръскате.

Освен да се излежавате на плажа и да се наслаждавате на божествените му гледки, в града има и безброй бутикови магазини и отлични заведения за хранене.

7. Te Puke

Самият маркетинг като „световната столица на киви“, слънчевият град Te Puke може да се намери само на двадесет минути път с кола източно от Тауранга. Благодарение на топлия си климат и плодородните вулканични почви, той отдавна е известен със своите пресни плодове и продукти.

Предлагайки перфектна снимка на селския живот в Нова Зеландия, градинарският център е разположен само на кратко разстояние от вътрешността на залива на Plenty. Докато мнозина посещават Te Puke, за да опитат вкусен мед, киви и авокадо или в кафенетата и ресторантите, или в околните ферми, някои прекрасни разходки и дейности на открито също могат да се насладят в близките храсти, плажове и провинция.

6. Плаж Папамоа

Поради близостта си до центъра, прекрасните си бели пясъци и изобилието от дейности на открито, плажът Папамоа отдавна е любимо място за местни жители и туристи. Едно от най -бързо развиващите се предградия в града, той предлага превъзходни слънчеви бани, плуване и сърф, на които да се насладите с брилянтни възможности за пазаруване и хранене.

Като цяло той разполага с шестнадесет километра девствени плажове, които посетителите могат да разгледат с близкия регионален парк Papamoa Hills, който може да се похвали с невероятна гледка към залива на изобилието от неговата възвишена върха. Докато останките от стари укрепени села на маори могат да бъдат наблюдавани сред хълмовете, цял набор от уютни кафенета, места за закуска и уникални магазини могат да бъдат намерени по -близо до плажа.

5. Водопадите Кайате

Сгушени на живописно, но уединено място, само на двайсет минути път с кола югоизточно от града, са величествените, многостепенни водопади Kaiate. Спускайки се надолу по три скалисти скали, малките серии от водопади със сигурност създават зашеметяваща гледка с буйна растителност, лежаща наоколо.

Известна още като Te Rerekawau в Маори, фантастичната водопадна кула на обща височина около двадесет и пет метра с живописни пътеки, които ви отвеждат горе и покрай тях. Освен да правите снимки на техните бели водни струи и да се наслаждавате на невероятната природа, можете също да се потопите в дълбокия басейн в подножието на водопада.

Тъй като те лежат по един и същи маршрут, можете лесно да комбинирате посещението на водопада Kaiate с спирка в Te Puke.

4. Плаж Маунгануи

Тъй като често е включен в списъците на най-добрите плажове в Нова Зеландия, перфектният плаж Mt Maunganui Beach определено не трябва да се пропуска, когато сте в града. Докато ослепително белите му пясъци са идеални за лежане или за забавна игра на волейбол, плажът също има репутацията на най -горещата дестинация за сърф в Нова Зеландия, където всяка година се провеждат национални състезания.

Сега свързано с CBD на града чрез мост, популярното предградие се намира на върха на дълга пясъчна ивица и е кръстено на големия купол от лава, който се издига драстично над него. От извисяващата се върха на планината можете да се насладите на възвишени панорами както над залива на изобилието, така и по плажа и всички оживени бизнеси, които се простират по бреговете му.

3. Обиколка с каяк Waimarino

Когато посещавате Тауранга, един от най -добрите начини да разгледате града и околностите му е да отидете на епична каяк обиколка Waimarino около идиличните водни пътища на района. Докато гребате наоколо, ще можете да се насладите на очарователни пейзажи с професионални водачи под ръка, за да ви научат на всичко за различните пейзажи и диви животни, на които попадате.

От 70 -те години на миналия век няколко компании взеха запалени каякери из целия залив на Plenty с други възможности за турне, включително езерото McLaren, езерото Rotoiti и река Wairoa. Въпреки че със сигурност ще бъде забавно преживяване за всички възрасти и способности, може би най -запомнящите се обиколки се провеждат през вечерта.

Това е, когато се плъзгате по спокойните и тихи повърхности на езерата под звездите и влизате в омагьосващия каньон на светещ червей, осветен от хиляди малки светлини.

2. Парк McLaren Falls

Абсолютно удоволствие за разглеждане, прекрасните пейзажи, пейзажи и природа на парк McLaren Falls Park се намират само на двайсет минути път с кола южно от центъра. Освен че може да се похвали с една от най -добрите ботанически колекции в страната, той има дълъг и спокоен езерен бряг, на който можете да се насладите с безброй дейности на открито.

Кръстен на блестящия водопад, който се намира на входа, паркът има огромни участъци както от местни, така и от екзотични дървета, които могат да се разхождат с красиви растения и цветя, които се показват, където и да погледнете. Освен че могат да поемат цялата приказна флора, посетителите могат да ловят риба или да каяк на езерото, да правят пикник по бреговете му или да лагеруват за една нощ и да видят светещите червеи, които искрят с настъпването на здрач.

1. Писта за връх Маунгануи

За най -добрите и спиращи дъха гледки, които можете да си представите над Тауранга и залива на Изобилието, не забравяйте да се отправите към върха на великолепната планина Маунгануи. С изглед към красивия едноименен плаж, той се намира северно от градския CBD с живописна пътека, която ще ви отведе до върха му.

Дълго изчезналият купол от лава доминира в околностите му с различни пътеки и пътеки, които се извиват нагоре отстрани на стръмната планина. За по -малко от час можете да се озовете на върха на високата му върха, наслаждавайки се на нейните 360 -градусови панорами.

Тъй като името на вулкана означава „уловен от зората“ в Маори, добре е да определите времето на изкачването си така, че да съвпадне или с изгрева, или със залеза, когато цялото крайбрежие е покрито с най -величествените нюанси и нюанси.

Карта на нещата за правене в Тауранга

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: