Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Дубровник е прекрасен исторически град на Адриатическото крайбрежие. Ако търсите по -спокойна атмосфера обаче, посещението на близък остров запълва сметката. Тук ще откриете великолепни плажове, буйна растителност и стари руини, да не говорим за по -малко хора. Възможностите за настаняване и хранене са по -ограничени от Дубровник. Но какво по дяволите! Вземете обяд за пикник и се насладете на разходката с ферибот до някой от тези острови в близост до Дубровник, но не тръгвайте, без да опитате местни билети.

6. Колочеп

https://maps.google.com/?ll=42.676388,18.006666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако искате да се измъкнете от тълпите, трябва да добавите Kolocep към списъка си с кофи. Малкият остров има население от едва 300 души. Най -малкият от островите Елафити е и най -близо до Дубровник. Островът някога е бил важен за корабостроителната индустрия на Дубровник. Целият остров е без автомобили, което го прави приятно да се разхождате по многобройните пътеки на острова. След разходката си се отпуснете на пясъчен плаж или плувайте до Синята пещера. Островът има няколко църкви, включително църквите Свети Никола и Свети Сергий, някои от които датират от девети век.

5. Шипан

https://maps.google.com/?ll=42.728600,17.875799&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Шипан е популярна дестинация за еднодневни екскурзии от Дубровник. Можете да вземете колата си, за да се скитате по най -големия остров в Елафити, но островът е достатъчно малък, за да се придвижва лесно с велосипед под наем. Сипан е известен със своите селскостопански продукти, включително вина, маслини и цитрусови плодове, така че опитайте да разгледате вкуса си след обиколка на острова. Островът е туристическа дестинация от 15 -ти век, когато най -добрите семейства на Дубровник построяват тук ваканционни къщи и дворци. Руини на дворци и други стари сгради могат да бъдат посетени, но не планирайте да плувате, освен ако нямате водни обувки. Плажовете тук са чакълести.

4. Корчула

https://maps.google.com/?ll=42.950001,17.116667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

47-километровият остров Корчула има еклектична история, основан от троянци през 12 век пр.н.е. През вековете той е бил управляван от много сили, включително гръцки, австрийски, френски, унгарски и венециански. Изследователят Марко Поло е роден на острова. По едно време тя осигуряваше дървесината за стените на Венеция. Някои посетители наричат Стария град на Корчула „Малък Дубровник“ и казват, че скитането по тесните калдъръмени улички е задължително занимание. Следва посещение на катедралата Свети Марко и изкачване по тясното стълбище, за да видите панорамна гледка от камбанарията.

3. Лопуд

https://maps.google.com/?ll=42.683334,17.950001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато страхотните плажове са важни за вас, Лопуд не може да бъде победен. Той има едни от най -добрите плажове в района на Дубровник. Слънцето със своите фини плажове с бял пясък се счита за най -добрият плаж на Елафитските острови. Този плаж може да бъде супер зает през лятото, но е също толкова красив в извънсезонните месеци. В разцвета си Лопуд брои 30 църкви, няколко дворци и два манастира, както и оживена корабна индустрия; една четвърт от флота на Дубровник бяха кораби на Лопуд. Островът е опустошен от земетресение от 17 -ти век и никога не се възстановява. Разходката сред руините е спокойно време за размисъл.

2. Млет

https://maps.google.com/?ll=42.733334,17.516666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Млет твърди, че е най -красивият остров в Адриатическо море. Снимките на острова малко опровергават това твърдение. Това е най -зеленият от хърватските острови. Национален парк съставлява голяма част от Млет, но извън парка ще намерите странни, малки селца на този слабо населен остров. Островът има две соленоводни езера, които имат острови. На едната ще намерите стар бенедиктински манастир, посветен на Света Мария. Одисей, гръцки крал, който е герой в „Илиада” на Омир, според съобщенията е живял тук седем години; днес можете да се насладите на посещение в неговата пещера/пещера. Завършете деня си с вино Mljet, козе сирене и маслини.

1. Локрум

https://maps.google.com/?ll=42.633331,18.116667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като е само на 20 минути с лодка от Дубровник, Локрум е популярен сред местните жители, които искат да се охладят през горещото лято. Освен че разресвате плажа, това е чудесно място да се насладите на природата, от средиземноморските гори до ботаническата градина. Ако растителността не я изсече с вас, посетете бенедиктинския манастир от 11 век, като монасите предупреждават жителите на Дубровник, когато опасността, включително бурите и пиратите, е очевидна. Според местната легенда Ричард Лъвскосърдечен построил тук църква. Любителите на телевизионните любопитни факти вземат под внимание: Играта на тронове е заснета тук.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: