Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Малкото не е непременно лошо. Що се отнася до малките села на Италия, малките са grrrrreat! Макар че малките градове може да нямат удобства и огромния брой исторически забележителности, които големите градове имат, те повече от компенсират това с невероятната гледка към водата, която ще откриете в Кастелмола, полетата пламнали в цветни цветя на Нейве и селата, които се придържат към ерозирани върхове като Civita di Bagnoregio. Ако средновековните села с картини са ви харесали, време е да се отправите към един от многото малки градове в Италия.

14. Доца

https://maps.google.com/?ll=44.358891,11.628611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Недалеч от Болоня ще откриете Доза, малко селце, което е известно с това, че се превръща в платно на художник. Това средновековно село е като музей на изкуството на открито, с цветни картини, украсяващи къщите, стените, улиците и площадите. По всяко време е подходящ момент да посетите този чаровник, но третата седмица на септември е особено добра, тъй като тогава се провежда Биеналето на изложбата на боядисаната стена, рисуващо художници от всички краища. Селото е известно и със своя летен фестивал на виното и старата си крепост, която е служила като частен дом до 1960 г.

13. Кастелмола

https://maps.google.com/?ll=37.866669,15.283333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кастелмола е малко селце в Сицилия. Въпреки че е с изглед към Таормина, популярна туристическа дестинация, той получава малко посетители извън сицилианците. Това може или не може да бъде нещо добро. Хубавото е, че това означава, че Кастелмола е сравнително непокътнат. Лошото е, че хората, които не пътуват до Кастелмола, пропускат гледки, които са по -грандиозни от тези на Таормина. Изкачването е стръмно, затова се възнаградете с местно бадемово вино на върха.

12. Кортина д'Ампецо

https://maps.google.com/?ll=46.540279,12.136111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте любители на зимните спортове, тогава Кортина д’Ампецо е мястото, което да посетите. Разположена в Доломитовите Алпи, Кортина е зимен курорт, известен със своите ски - той беше домакин на Зимните олимпийски игри през 1966 г., както и с дейности по ски ски. Поради това е популярен сред джет комплекта. Алпийското село е туристическа дестинация от края на 19 век. Основна атракция е базиликата Minore dei Santi Filippo e Giacomo от 18 -ти век, построена на мястото на две по -ранни църкви.

11. Сан Лео

https://maps.google.com/?ll=43.896389,12.343333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте чели Божествената комедия на Данте, Сан Лео в Марке може да ви е познат. Това е така, защото известният поет базира чистилището на това малко планинско село, особено крепостта, части от която са построени от римляните … Селото е известно с този замък, който седи на стръмна скала над него. Изброени като едно от най -красивите села в Италия, няма да искате да пропуснете енорийската църква от 7 -ми век на Пиаца Данте, нито романската катедрала Сан Лео от 12 -ти век.

10. Нейве

https://maps.google.com/?ll=44.716667,8.116667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Neive, разположен в Пиемонт, се смята за едно от най -красивите села в Италия. Има всичко: тесни калдъръмени улички, средновековна архитектура и пъстри цветя, изкачващи се по каменните стени на странни вили. Повечето хора обаче не посещават Neive, за да изпитат този чар; те идват да пият известните му вина. Удобните обувки за ходене са задължителни, ако планирате да изследвате отвъд винените барове. Има стара наблюдателна кула; бароковият Чизел ди Сан Петро се счита за една от най -важните църкви в града.

9. Боса

https://maps.google.com/?ll=40.299999,8.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Боса, на остров Сардиния, е един от по -цветните градове, на които ще попаднете в Италия. Това е така, защото къщите са боядисани в дъга в пастелни цветове. Селището е създадено от финикийците и по -късно нападнато от арабски пирати. Очарованието на Боса се подсилва от рибарски лодки, макар че някога кожени изделия бяха основната му икономическа база. Разходката из града е приятен начин да прекарате часовете, а след това да се разходите до впечатляващия разрушен замък на града за панорамна гледка към мястото, където току -що сте били.

8. Алберобело

https://maps.google.com/?ll=40.783298,17.233299&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Алберобело в Южна Италия е по -голям и по -млад от повечето малки градове в Италия, много от които датират от римско време. Този град, основан от 40 семейства през 16 век, има повече от 10 000 души. Това е живописен град с трули, със сгради с конични покриви, често покрити с бяло. Измитите с бяло къщи също са уникални, защото са построени с камък без използване на хоросан - хитрост, за да се измъкнете от плащането на данъци върху тях.

7. Кастелмецано

https://maps.google.com/?ll=40.530594,16.046518&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кастелмецано, в Южна Италия, е друго очарователно място, определено за един от най -красивите малки градове в Италия. Тъй като е заобиколен от планини с добри скривалища, той става убежище за бандити през 19 век. Той има целогодишно население от около 1000 души, което се увеличава до много хиляди през лятото, когато посетителите идват тук, за да прекарат през планините през нощта. През нощта, когато всичко е осветено, селото е описано като жив рождественска сцена.

6. Малцезин

https://maps.google.com/?ll=45.766666,10.816667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Трудно е да се повярва, че Малчезине, на източния бряг на езерото Гарда, никога не е било нищо друго освен красива картична картичка. Миналото обаче не е било толкова спокойно … Бие се за всички от римляните до остготите и франките до Наполеон. Може би затова най -важната забележителност е Castello Scaligero, крепост от 13 -ти век, която замени построената през V век. Той е белязан от средновековна кула от бял камък; вътре в стените му е открита етруска гробница.

5. Кастелучо

https://maps.google.com/?ll=42.828888,13.205833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кастелучо е малко селце (по -малко от 200 души), което е най -високото село в Апенините на Умбрия. Разположено в непосредствена близост до националния парк Monti Sibillini, селото е известно с отглеждането на приказна леща в култивираните полета около него. Майката природа е най -добрата си тук от май до юли, когато полетата цъфтят с ярко оцветени цветя, включително макове и теменужки; това време е известно като „Florita“ или „цъфтежа“. Празниците на Флорита са третата и последна неделя през юни.

4. Позитано

https://maps.google.com/?ll=40.633331,14.483333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Бъдете подготвени за зашеметяваща живописна красота, когато посетите Позитано, малко селце в хълмовете над крайбрежието на Амалфи. Позитано се превърна от бедно рибарско селище в туристическа гореща точка, след като Джон Стайнбек пише за това в Harper's Bazaar през 1953 г. Ключова забележителност е църквата Санта Мария Асунта, дом на черна Мадона и ефектен купол от майоликови плочки. Позитано е участвал в няколко филма и е домакин на международен анимационен фестивал.

3. Питиляно

https://maps.google.com/?ll=42.633331,11.666667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Питиляно е малък град в Тоскана, който е известен като „малкия Йерусалим“ поради силната си еврейска общност през вековете, макар че сега малко евреи живеят там. Синагога от 16 -ти век в града е отлична забележителност. За регион с по -малко от 4000 души съществуват редица католически църкви, включително Църквата на светите Петър и Павел, католическа църква от 16 век, известна още като катедралата Питиляно. Друго, което трябва да видите, е акведуктът Медичи с фонтана от седем крана.

2. Civita di Bagnoregio

https://maps.google.com/?ll=42.627777,12.113889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Основана от етруски преди 2500 години, Чивита ди Баньореджио седи на върха, бутан от ветрове и ерозия. Независимо от това, той предлага някои доста невероятни гледки отгоре. Ерозията е причинила части от града да се срутят над скалата и са износени достъпа до сушата, но можете да получите достъп до този скъпоценен камък по пешеходен мост. Този очарователен град излъчва атмосфера на средновековието, от калдъръмените улици до вековните арки, покрити с бръшлян. Селото е домакин на надбягвания с магарета на главния площад през юли и септември.

1. Манарола

https://maps.google.com/?ll=44.106407,9.727519&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Северна Италия, Манарола е малък град Чинкуе Тере. Това обаче не го прави по -малко достоен за посещение. Това е живописен крайбрежен град с име, което се превежда като „голямо колело“ по отношение на мелничното си колело. Селото е известно с вината си още от римско време; не забравяйте да опитате неговия подпис Sciacchetrà. Къщите са пъстри пешеходни пътеки изобилстват, или до Риомаджоре, или около лозята и хълмовете.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: