Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

На централния бряг на Виетнам се намира древният град Хой Ан. Градът не прилича на никой друг в Югоизточна Азия и е построен точно на зашеметяващи канали, които водят до Източно Виетнамско море. Архитектурата е смесица от стилове, отразяваща китайското, португалското, френското и японското влияние върху региона. Посещението на Хой Ан означава да имате възможност да разгледате традиционни къщи, пагоди и мостове. Ярки цветове, дружелюбни местни жители и невероятна култура само подобряват преживяването при обиколка на най -добрите атракции в Хой Ан.

10. Старата къща на Phun Hung

https://maps.google.com/?ll=15.877177,108.325790&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Домът на Phun Hung е двуетажен и е построен през 18 век. Повече от осем поколения от едно и също семейство са живели в Старата къща на Phun Hung оттогава. Това, което прави тази къща наистина уникална, обаче е фактът, че тя е нещо повече от музей: тя все още е дом, а екскурзоводът днес е част от това осмо поколение. Следвайте г -жа Anh наоколо, докато тя ви показва семейния си дом, и бъдете нащрек за детайлите, които правят дома уникален. Ще видите издълбани подпори от китайски лъчи, врати за капани и ясно японско влияние както в архитектурата, така и в декора.

9. Централен пазар

https://maps.google.com/?ll=15.876621,108.331314&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте кулинар, тогава може би няма по -добра дестинация в града от Централния пазар. Разположен на брега на реката, големият пазар е пълен с сергии, всяка от които се управлява от различен доставчик. Щанджиите сервират огромно разнообразие от храни на изключително ниски цени, включително виетнамски фаворит: Cao Lau. Това ястие с юфка, приготвено със зеленчуци и свинско месо, е свежо, вкусно и незабравимо. Има и страхотен рибен пазар, който си струва да посетите.

8. Плаж на Bang Bang

https://maps.google.com/?ll=15.913620,108.340721&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -натоварените плажове в цял Виетнам е плажът An Bang Bang на Хой Ан. Плажът Bang Bang предлага участък от пясъчна брегова линия и достъп до синия океан и е идеалното място да се отпуснете на слънце или да се насладите на освежаващо плуване. За разлика от други крайбрежни дестинации в Хой Ан, ерозията не е проблем на An Bang Beach. Това означава, че има повече пясък, отколкото в много други околни крайбрежни петна. Безброй продавачи са подредени под сянката на палмите, за да хранят гладните плажуващи през целия ден.

7. Старата къща на Тан Ки

https://maps.google.com/?ll=15.876412,108.327682&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Друга от необичайните атракции в Хой Ан, която пресича границата между жилище и музей, е Старата къща на Тан Ки. Домът е на повече от 200 години и е преминал през ръцете на седем поколения в едно и също виетнамско семейство. Домът е архитектурно интересен и при посещение можете да се любувате на детайли като ролки, които повдигат мебели, за да избегнат наводнения, или зашеметяващия издълбан дървен балкон. Членовете на семейството все още живеят в Старата къща на Тан Ки, която оживява историята на имота по очарователен начин.

6. Кантонски асамблея

https://maps.google.com/?ll=15.877133,108.326546&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -популярните забележителности в Hot An е Кантонската асамблея. Известна още като Куанг Трие, асамблеята се намира точно до пагодата Кау. Както подсказва името, конферентната зала е построена от кантонски заселници през 19 век. Посветен на Света Майка Тиен Хау, Кантонският конгресен салон беше място за събиране на поклонение и общуване между китайски посетители и жители. При обиколка на Кантонската асамблея, можете да се възхитите на структурата, както и на декора, който включва забележителен дракон, изработен от керамика.

5. Шивачи Хой Ан

https://maps.google.com/?ll=15.877341,108.330200&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Хой Ан е изпълнен с шивачи, традиция, произтичаща от миналото му като търговско пристанище по копринения маршрут. Впоследствие получаването на нещо по поръчка е едно от най -популярните неща в Хой Ан. В истински шивашки магазин в Хой Ан можете да прегледате безброй разновидности тъкани, да изберете цветове и след това да получите измервания. Веднага на следващия ден ще можете да вземете пълния си костюм или рокля, или можете да се върнете за втори монтаж и да получите перфектното прилягане. Не се страхувайте да се пазарите с депозита, като платите само цялата сума, след като шиенето или облеклото приключи.

4. Зала за събрания на Фудзиен

https://maps.google.com/?ll=15.877577,108.330559&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Phuc Kien е общоприетото име за асамблеята на Фудзиен. Подобно на други конферентни зали в града, Phuc Kien служи като място за събиране на жители, търговци и посетители от определена област в Китай, наречена Fujian. По -късно актовата зала се трансформира в религиозен обект в чест на божеството Тиен Хау. Посещението на асамблеята на Фудзиен означава да можете да забележите цветните фонтани в двора, богато украсените порти около имота и красиво издълбаните дракони в главната стая. Асамблеята на Фудзиен все още е популярно място сред посетители и жители с фуджийски произход и произход.

3. Нощен пазар Хой Ан

https://maps.google.com/?ll=15.874691,108.325821&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Възможностите за пазаруване в града не липсват, но една от най -интересните се намира на нощния пазар Hoi An. Пазарът се намира на улица Nguyen Hoang, точно срещу японския покрит мост. Пазарът се отваря около пет всяка вечер, когато повече от 500 продавачи отварят щандовете си, за да продават всичко - от сувенири до дрехи до прясна храна. Може би най-забелязаният артикул за продажба е хартиеният фенер, който свети прекрасно след настъпването на нощта. Можете да си купите пъстър фенер, който да сияе, докато пазарувате, или да го вземете у дома като начин да запомните цветовете, жизнеността и вълнението на нощния пазар в Хой Ан.

2. Японски покрит мост

https://maps.google.com/?ll=15.877101,108.326012&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Японският покрит мост, известен още като пагода Кау Чуа, е една от най -посещаваните забележителности в града. Мостът е построен през 17 -ти век, за да свърже ул. „Тран Фу“ с ул. „Нгуен Ти Мин Кай“. Това позволява японският квартал Хой Ан да бъде достъпен от китайските квартали. Мостът е покрит и прилича на японска пагода, а оригиналният му стил е внимателно запазен през последните 400 години. Покритият мост има практическа цел да защити преминаващите от стихиите, но също така е декоративен и е покрит с богато украсени резби, изобразяващи животни.

1. Старият град

https://maps.google.com/?ll=15.876744,108.327446&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Старият град на Хой Ан е забележително добре запазено търговско пристанище в Югоизточна Азия, датиращо от 15-ти до 19-ти век. Много от историческите сгради са построени в традиционен китайски стил, а пътищата са тесни и криволичещи. Класическата музика се подава в Стария град, а един билет ви позволява да влезете в основните атракции. Акценти на Стария град включват японския покрит мост, трите така наречени стари къщи и храма Куан Конг. В Стария град има няколко музея, но може да искате да ги пропуснете, за да гледате невероятните изпълнения на народната музика, които се провеждат няколко пъти всеки ден в работилницата за занаяти в Хой.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: