Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Мианмар, официалното име на югоизточната азиатска държава, по-известна като Бирма, е задължително място за пътуващите, които обичат Буда и плажовете, макар и не непременно в този ред. Страната съдържа хиляди будистки храмове. Той също така има девствени бели плажове по протежение на Бенгалския залив и Андаманско море. Страната бавно се отваря за чуждестранен туризъм, така че пътуващите, които искат да изпитат по -традиционна Бирма, може да искат да посетят сега. Преглед на върха туристически атракции в Мианмар:

10. Швемада Пая

https://maps.google.com/?ll=17.336874,96.496956&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Shwemawdaw Paya получи името си, Великият Златен Бог, защото блестящото злато, което го покрива, може да се види от километри наоколо. Горната част, обшита с диаманти, също е отговорна за част от блясъка. С височина почти 114 метра (375 фута), това е най -високата пагода в Мианмар. Той е особено важен за будизма, защото съдържа няколко реликви, принадлежащи на Буда. Разположен в Баго, 1000-годишният комплекс е силно украсен с по-малки пагоди, които също са покрити със злато, статуи и беседки.

9. Круиз по река Айеравади

https://maps.google.com/?ll=15.855278,95.240829&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -дългата река на Мианмар, Ayeyarwady, известна още като Irawaddy, започва високо в Хималаите, изрязвайки Мианмар наполовина по пътя си към Андаманско море. Той е плавателен с големи кораби и лодки в по -ниските височини и бързо се превръща в популярна дестинация за речни круизи. Круизи се движат между Мандалай и Баган; и двата града предлагат много храмове, пагоди и статуи на Буда. Между двата терминала крайцерите ще видят речни села и делфини без клюн и ще пътуват през джунгли и дълбоки клисури.

8. Манастир Швенандау

https://maps.google.com/?ll=22.000675,96.113724&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Манастирът Швенандау е исторически будистки манастир в град Мандалай. Известна като Златния дворец, тази важна сграда се намира в центъра на Мианмар. Първоначално той е бил част от комплекса Mandalay Palace като кралски апартамент на крал, но синът му го премества извън двореца след смъртта си, вярвайки, че е преследван от духа на краля. По -късно става манастир. По едно време сградата беше покрита със злато, но сега златото е предимно вътре. Външността е покрита с богато украсени резби от тиково дърво, представляващи будистки митове. Богато украсени резби, направени от други материали, като камък, могат да бъдат намерени в цялата структура.

7. Нгапали

https://maps.google.com/?ll=18.389647,94.337677&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ngapali съчетава два свята в тази страна от Югоизточна Азия. Това е най -добрият курортен град на Мианмар, с плажове с бял пясък, облицоващи сините води на Бенгалския залив и луксозни хотели. Това е чудесно място да се отпуснете и просто да се отпуснете. Сравнете това с атмосферата на рибарското селище с местни ресторанти, обслужващи дневния улов, и волски каруци, удвояващи се като таксита. Местните хора смятат, че градът е кръстен на Наполи (Неапол) в Италия. Повечето хора посещават Нгапали от ноември до март; през останалата част от годината това е сънлив малък плажен град.

6. Мраук У

https://maps.google.com/?ll=20.596083,93.194054&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Mrauk U е важен археологически град. Първоначално се смяташе за крепост заради дебелите стени, но стените бяха направени, за да предпазват храмовете от свирепите ветрове, а не от нашественици. Каменни храмове могат да бъдат намерени в цялата област. Средновековният град някога е бил важна столица на Аракан и е бил важен търговски град. Достигането до това отдалечено място включва четири до седем часа разходка с лодка нагоре по приток на река Каладан. Пътуващите може да искат да донесат дъждовно оборудване в региона, който получава почти 1,2 метра (4 фута) дъжд годишно.

5. Езеро Инле

https://maps.google.com/?ll=20.549999,96.916664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Обширно и спокойно езеро Инле е една от най -добрите туристически атракции в Мианмар. Освен със значителната си естествена красота, езерото привлича туристи и за къщите на Intha, потомците на монци от далечния югоизток. Типично еднодневно пътуване по езерото, направено в дълга, тясна лодка с шумен извънбордов двигател, ще се придържа към северните части на езерото Инле. Тези пътувания включват също посещения на малки работилници в села на кокили, няколко пагоди и вероятно пазар. Пътуващите вероятно също ще видят рибари, задвижващи лодките си, използвайки отличителна техника за гребане с крака, и други жители на езерото Intha, които се грижат за плодове и зеленчуци в плаващи градини.

4. Таунг Калат

https://maps.google.com/?ll=20.912951,95.208595&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Построен на изгаснал вулкан щепсел, будисткият манастир Таунг Калат е един от най -спиращите дъха обекти в Бирма. За да стигнат до манастира, посетителите трябва да изкачат 777 стъпала към върха. По пътя има множество маймуни от макак, които очакват лакомства. От върха на Taung Kalat можете да се насладите на панорамна гледка. Човек може да види древния град Баган и огромния самотен конусовиден връх на планината Попа, вулкана, който всъщност е причинил създаването на вулканичната тапа.

3. Пагода Шведагон

https://maps.google.com/?ll=16.798435,96.149467&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пагода Шведагон или Великият дракон се счита за най -свещеното място в будизма в Мианмар, защото съдържа кичур коса на Буда и други религиозни реликви. Пагодата на 2500 години се намира на хълма Сингутара в Янгон, най-големия град в Мианмар. През вековете пагодата е нараснала от 8 метра на 99 метра (26 фута до 366 фута). Произходът на Шведагон се губи в древността, но се смята, че пагодата е построена за първи път от мон по време на периода Баган, някъде между 6 -ти и 10 -ти век след Христа. Той е покрит със златни листа; ступата е покрита с 4531 диаманта. На това незабравимо място могат да бъдат намерени множество храмове, статуи и ступи. Очаква се посетителите на пагода да спазват дрескод (предпочитани панталони, тениски с ръкави до лактите) и да влязат в храма боси.

2. Златна скала

https://maps.google.com/?ll=17.483583,97.098427&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Златната скала или Kyaiktiyo Zedi, както е известна на местно ниво, е напълно страхотна гледка: пагода (zedi), седнала върху огромен камък, който изглежда сякаш ще падне от ръба на скала. И двете са покрити с голф листа. Местните хора вярват, че камъкът, който се намира на 1100 метра (3600 фута) над морското равнище, се държи на място чрез чудото на Буда; се казва, че пагодата съдържа кичур от косата му. Посещението тук е поклонение за мианмарските будисти. Golden Rock е на около пет часа път с кола от Янгон и включва и дълга разходка. Стълбище води до пагодния комплекс, в който се помещават няколко огледални платформи и светилища на Буда.

1. Баган

https://maps.google.com/?ll=21.166668,94.883331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите със страст към будистки храмове, пагоди и ступи трябва да имат ден на полето в Баган, тъй като той съдържа повече от тях, отколкото всяко друго място по света. Най -популярната дестинация в Мианмар, Баган е столицата на Първата бирманска империя от 9 -ти до 13 -ти век. Мястото, което Марко Поло някога е описвал като „позлатен град“, е било дом на около 13 000 будистки храма в разцвета си от 11-ти век. Остават хиляди храмове, ступи и пагоди, включително известният храм Ананда със своите блестящи златни кули.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: