Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Популярен прякор за Мериленд е Америка в миниатюра. Това е подходящо описание на средноатлантическата държава, която предлага по малко от всичко. В неговите граници ще намерите крайбрежни дестинации, крайбрежни градове, зашеметяващи планини, исторически национални паркове и морски села.

Близостта до Вашингтон го поддържа модерен, но невероятната история на региона означава, че държавата се корени здраво в миналото. От големите градове като Балтимор и Анаполис до великолепните водни басейни, осеяни в щата, ето най -добрите места за посещение в Мериленд:

10. Езерото Deep Creek

https://maps.google.com/?ll=39.509537,-79.391151&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В зелените гори на Мериленд има езеро, създадено от човека, известно като езерото Deep Creek. Районът около езерото носи същото име и е център за отдих на открито както за местните жители, така и за посетителите. През зимата планините около езерото Deep Creek са изключително популярни за ски. През лятото можете да играете голф на повече от половин дузина регионални игрища.

Налични са всякакви дейности на водна основа, но един от най-приятните начини да прекарате деня е на сушата. Във фермата на амишите Милър можете да потеглите за следобеда с разходка с конски карета, изследвайки ежедневието в традиционна амишка ферма.

9. Залив Чесапийк

https://maps.google.com/?ll=36.995834,-75.959442&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -големите устия на планетата е огромният залив Чесапийк, който някога е бил известен като залива на Големите миди. Безброй дестинации в целия Мериленд са разположени точно във водите на залива, което означава, че има голям брой начини да изпитате местоположението.

Може да се възхитите на водите, докато шофирате над моста на залива Чесапийк от Санди Пойнт, или можете да се потопите в методистката общност, открита на остров Смит. Където и да отидете, не пропускайте регионалната кулинарна специалност на залива Чесапийк: Мерилендските сини раци.

8. Фредерик

https://maps.google.com/?ll=39.413891,-77.411110&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте фен на антики, няма по -добро място за посещение от малкия град Фредерик. Основан в средата на 18 -ти век, Фредерик запазва своята историческа атмосфера и в района има няколко големи антични молове, местни дилъри и художници.

Има и много исторически домове, които можете да посетите, като Къщата на Барбара Фричи. Тази къща е обзаведена в старинен декор, а Барбара Фричи е известен герой, който смело плава под знамето на Съюза, дори когато генерал Стоунуол Джаксън минаваше покрай него. Market Street е най -доброто място за започване на пазаруване на антични сувенири, въпреки че търговският център Francis Scott Key е голяма алтернатива.

7. Национално бойно поле Antietam

https://maps.google.com/?ll=39.470001,-77.739998&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Битката при Антиетам е известна като най -кървавия ден във военната история на Америка. Това означава, че Националното бойно поле Antietam е важна забележителност, която си струва да бъде проучена. Най -добрият начин да посетите голямото бойно поле е да започнете от Центъра за посетители.

Оттам има маршрут от почти девет мили, пълен с аудио тур. За сериозните ентусиасти на Гражданската война това не може да бъде победено. Можете също така да посетите Музея на полевата болница Pry House, който може да се похвали с фантастични експонати, показващи обхвата на това, с което лекарите и медицинските сестри са се справили по време на битката. И накрая, можете да оцените пейзажа и естествената красота на района, като се разхождате по запомнящите се антиетамни или авансови пътеки на Съюза.

6. Държавен парк Swallow Falls

https://maps.google.com/?ll=39.496666,-79.425278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Извън Оукланд е държавният парк Swallow Hills. Река Youghiogheny тече точно през границите на парка, създавайки много зашеметяващи бързеи и красиви клисури. Акцент при всяко посещение в държавния парк Swallow Falls е водопадът Muddy Creek, 50-футов водопад, който предизвиква сериозен шум.

Лесно изкачване на една миля ще ви отведе до водопада и ще преминете през красиви дървета от бучиниш по пътя. Ако сте в настроение за по -дълъг, по -напрегнат поход, можете да се разходите от Суолоу Фолс до Държавния парк Херингтън Манор, ясно обозначен поход, който е само по -дълъг от пет мили.

5. Остров Assateague

https://maps.google.com/?ll=37.976406,-75.304756&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Край бреговете на Мериленд се намира бариерен остров Assateague. Този необитаем остров е разделен, като половината е държавен парк, а другата половина е национален морски бряг на САЩ. Красивият остров е най -известен със своите диви понита, които правят страхотна гледка, докато тичат по пясъчните дюни на брега.

Разходката по пътеката „Животът на дюните“ е прекрасно преживяване, което ви позволява да се любувате на пейзажа, да слушате вълните на океана и да забележите многото птици, които наричат района свой дом. Плуването е възможно на повечето от плажовете на острова, а на най -натоварените места има спасители.

4. Анаполис

https://maps.google.com/?ll=38.972942,-76.501160&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като столица на Мериленд, Анаполис е голям град с много полезни атракции. В центъра на града голяма част от архитектурата е историческа и значителна част датира от 17, 18 или 19 век. Градският док в Анаполис е популярно място за прекарване на известно време.

В допълнение към наблюдението на мичмани от Военноморската академия, които изпълняват упражнения в униформа, докът е дом на много музика на живо и, разбира се, огромни кораби, които влизат и излизат всеки ден. Предлагат се и обиколки на самата Военноморска академия на САЩ и те могат да бъдат организирани чрез Центъра за посетители Armet-Leftwich.

3. Каналът Чесапийк и Охайо

https://maps.google.com/?ll=38.993801,-77.245796&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Каналът C&O или каналът Чесапийк и Охайо е построен в средата на 1800 -те години от Вашингтон, окръг Колумбия, чак в Къмбърланд, на разстояние повече от 100 мили. Пътеки минават по по -голямата част от канала, предлагайки много възможности за туризъм, колоездене или просто възхищение от гледката.

Тъй като районът е пълен с история, има и много атракции около няколко ключови места в канала. През лятото има обиколки с лодка както от посетителския център на механата Great Falls, така и от посетителския център Williamsport. Въпреки че малко хора покриват цялата пътека, посещението на малка част от историята може да бъде незабравимо преживяване.

2. Оушън Сити

https://maps.google.com/?ll=38.391388,-75.069725&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Както подсказва името, Ocean City е град, разположен на ръба на водата. Намирането на Атлантическия океан означава, че 10-километровият пясъчен плаж и всички съпътстващи развлекателни дейности са голяма причина да посетите. Историческата алея е задължителна атракция и се намира в южния край на плажа на Оушън Сити.

По крайбрежната алея можете да спрете, за да играете игри, да гледате изпълнители на живо, да пазарувате, да вечеряте на вкусни любими плажове и дори да се отбиете в музея на Рипли „Вярвай или не“.

1. Балтимор

https://maps.google.com/?ll=39.283333,-76.616669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Балтимор е вълнуващо място за посещение в Мериленд, а вътрешното му пристанище е центърът на действието. Националният аквариум във Вътрешното пристанище е най -голямата атракция на града и е пълен с повече от 17 000 вида, вариращи от морски кончета до акули.

Можете да видите цели морски екосистеми в един огромен стъклен резервоар и можете да гледате 4D филми, които показват дълбочините на океана. Също така във Вътрешното пристанище е Top of the World, наблюдателна площадка, която ви позволява да се любувате на града от гледна точка на 27 -ия етаж.

Ако не желаете да се насладите на приключението с пиратска тематика в града, се отправете към открито море с разтърсващо пътуване с пиратски кораб, пълно с костюмиран персонал на лодка и дори стрелящо оръдие.

Карта на Мериленд

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: