Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

И така, имате три дни да разгледате Лондон? Това е страхотно, освен само едно малко нещо - градът е огромен! Лондон, град, съвременен като 21 -ви век, но с история, датираща от римско време, е място, което очарова пътешественици от цял свят в продължение на десетилетия. Има много атракции, които буквално могат да ви погълнат, така че трябва да имате план.

Един от най -големите начини да спестите време и пари е да закупите London Explorer Pass - можете да изберете да добавите 3, 5 или 7 места за безплатен вход и да се уверите, че една от опциите, които избирате, е еднодневен Big Bus Лондонско турне Hop-On-Hop-Off.

Като алтернатива можете да си вземете Oyster Card. Можете да използвате Oyster Card като дневна или уикенд карта за пътуване за всички транспортни опции в града или да допълвате кредит и да използвате като карта за плащане при пътуване за всички същите видове транспорт. Oyster Card също ви дава големи спестявания при всички ваши пътувания.

Ден 1: Кралската обиколка на Лондон

Това е първият ден от пътуването, така че по същество трябва да очаквате с нетърпение да се запознаете с най -добрите атракции в града. Лондон е един от най -големите градове в света, така че очевидно е лесно да загубите представа за времето, но трябва да прецените посещенията и дните си по начин, така че да можете да се наслаждавате максимално на ограниченото време, което сте тук .

Сутрин в Бъкингамския дворец и смяна на караула

Започнете деня си с обилна английска закуска и след това преминете към единствената - Бъкингамския дворец. Официалната резиденция на кралицата, Бъкингамският дворец е една от най -лондонските забележителности, които трябва да отбележите в списъка си.

Друго невероятно нещо, което трябва да направите, докато посещавате Бъкингамския дворец, ще бъде да гледате „Смяна на караула“ церемония. Трябва да проверите предварително графиците, но почти винаги се провеждат всеки ден в 11:30 сутринта от април до юли и в алтернативни дни за останалата част от годината.

Обърнете внимание, обиколката на двореца (по избор) може да отнеме от няколко часа до половин ден. Най-добре е да пристигнете още когато се отвори, т.е. 09:30 ч. (Купете билети за пропускане на линия), за да можете да оцените Royal Residence и също така да стигнете навреме до церемонията „Смяна на стражата“.

Следобед в сградите на парламента и Биг Бен

След като прекарате прекрасна сутрин в Бъкингамския дворец, направете лека разходка към забележителната река Темза. Но, направете леко отклонение и отидете до една от най -големите структури в Лондон (освен Биг Бен) - Уестминстърският дворец, известен също като Камарата на парламента. В зависимост от това колко време искате да прекарате тук, можете или да направите обиколка с екскурзовод/самоуправление на двореца (приблизително час или два), или просто да се разходите навън и да оцените грандиозната архитектура на мястото.

Няколко минути пеша от Уестминстърския дворец е следващата ГОЛЯМА атракция - Биг Бен. Неоготически стил на архитектура, Часовникът и Часовниковата кула съществуват от 1859 г. Възхищавайте се на архитектурата на сградата и след това се разходете приятно над известния Уестминстърски мост, който пресича река Темза.

Вземете кратка 5-минутна разходка обратно през Westminster Bridge до Westminster Underground Station и вземете юбилейната линия до London Bridge. След като се върнете над земята, вървете няколко минути до Borough Market (можете също да се разходите от пазара London Eye to Borough, следвайки реката, което ще отнеме около 45 минути).

Сега сте на най -известния хранителен пазар в Лондон и няма по -добър начин да завършите деня си в Лондон, отколкото тук. Районът буквално е препълнен с барове, кръчми, ресторанти и щандове за храна, продаващи вино, сирене, бургери, тайна и много сладки лакомства. Или вземете храна, за да отидете, или седнете в един от многото ресторанти и попийте атмосферата.

Вечер в Лондонското око

Купете билет за пропускане на линия до Лондонско око и се насладете на 30-минутна разходка от птичи поглед с гигантското виенско колело, което се извисява над Лондон и неговите най-забележителни структури. Ако посещавате през зимата, когато вечерите са тъмни, все още е красиво време за каране, за да можете да видите блещукащите светлини в градския пейзаж.

Ден 2: Смес от история и театър

Първият ви ден в Лондон беше прекаран в посещение на някои от най -известните места в града, но има още толкова много за разглеждане. Не забравяйте, че сте в Лондон, град с едни от най -многобройните годишни посетители в света. Така всеки ден включва разглеждане на световноизвестни забележителности, което ни води до втория ден в града.

Сутрин в Лондонската кула

Лондончани обичат закуските си и ако сте в града, особено през уикенда, обядването е необходимост. Започнете деня си в едно от многото кафенета за обяд в Лондон.

След като се заредите с гориво, се качете на най-близката станция на метрото в Лондон и се отправете към Bank Station, след което вървете 10-15 минути, за да стигнете до Лондонската кула. Застанал точно в сърцето на Лондон, Кулата на Лондон е историческа крепост, която съществува от 1066 г. Можете да закупите предварително билетите си, ако искате обиколка в кулата, която държи короновите бижута!

От Кулата отидете към и покрай Церемонията на ключовете (ритуалът се провежда вечер, но все още можете да правите снимки отвън), Портата на предателите (друга възможност за снимки) и към впечатляващия Тауър Бридж. Ако искате, можете също да закупите билети предварително, за да влезете в Тауър Бридж и да преминете през стъклената му пътека.

Следобед на площад Трафалгар

Седнете за обяд в един от ресторантите близо до Лондонската кула и се попълнете. След това ходете 10 минути пеша до метростанция Tower Hill и поемете по линията District до станция Embankment. Оттам пеша 5 минути и ще се озовете на Трафалгарския площад.

Публично пространство, което е отворено денонощно, площад Трафалгар е един от най -известните площади в града. Има много паметници, които да видите около площада, включително колоната на Нелсън и най -често през деня очаквайте да видите различни улични артисти, които забавляват тълпите. Целият площад е заобиколен от исторически сгради, така че отделете малко време, за да вземете всичко и след това направете приятна 10 -минутна разходка до Ковънт Гардън.

Вечерта в Уест Енд

Прегърнете се, както сте сега в сърцето на зашеметяващия Уест Енд в Лондон Ковънт Гардън, и няма начин да напуснете Лондон, без да изпитате шоу в Уест Енд. Дом на множество театри като Кралската опера и Кралския театър, Ковънт Гардън е идеалното място за пазаруване и хранене, преди да гледате пиеса или мюзикъл в близкия театър.

Ден 3: Катедрали и музеи на изкуството

Сега сте в последния си ден от тридневното ви голямо турне в Лондон. Така че днес можете да посетите няколко еднакво популярни лондонски сайтове и да се полюбувате на града, преди да се сбогувате.

Сутрин в катедралата Свети Павел и моста на хилядолетието

Може би вече сте забелязали Катедралата Свети Пол по време на обиколката на града (куполът може да бъде забелязан от различни кътчета в града). Катедралата е добре позната структура в града и се смята за историческо бижу. Можете да седнете или да се разхождате навън в околните градини, за да оцените архитектурата, или да закупите предварително билет за вход и да се разходите по същите места, където някога принц Чарлз и принцеса Даяна казваха: „Аз го правя!“

Само на 5 минути пеша от катедралата Свети Павел се намира Мостът на хилядолетието - известен най-вече с ролята си в „Хари Потър и Принцът на полукръвта“, но и защото предлага великолепна гледка към река Темза и сградите, облицоващи както южния, така и северния бряг.

Следобед в „Глобус“ на Шекспир и Tate Modern

Прекосете Моста на хилядолетието и се разходете няколко минути, за да се озовете Шекспиров глобус. Театър, пълен с история, Globe е създаден през 1599 г. и все още продължава да отбелязва известната творба на Уилям Шекспир. Вероятно няма да имате време да хванете представление, но определено можете да се отбиете за няколко снимки.

Спрете за обяд в The Swan, крайречния ресторант в „Глобусът на Шекспир“ и се запълнете до края на последния си ден от разглеждане на забележителности.

Не на последно място, няколко минути пеша от Шекспировия глобус и ще стигнете до Tate Modern - един от четирите музея в групата Tate, който е дом на приблизително 70 000 шедьовъра от националната колекция на британското модерно изкуство. Входът е свободен, освен ако не искате да посетите специална изложба.

Вечер в свободното си време

Град, голям като Лондон, може да бъде поразителен, така че за последната нощ в града е най -добре да го поддържате прост и лек. Tate Modern, където завършихте следобеда си, е на южния бряг на река Темза, която е облицована с барове, кръчми, ресторанти, магазини, галерии и кафенета, така че отделете малко време, за да се разходите край реката и да изберете място за последния си хранене и напитки в града. Тук наистина ще бъдете разглезени от избора.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: