Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Въпреки че често се пренебрегва в полза на Сидни и Мелбърн, столицата на Австралия Канбера е все по -популярна дестинация за посещение. Въпреки че има много впечатляващи граждански паметници и забележителности, свързани със седалището на правителството, той също има огромни части от красиви храсталаци и безброй градини и зелени гори, които да изследвате.

Разположен на брега на езерото Бърли Грифин, Канбера започва живота си през 1913 г. като изцяло планиран град, като дори езерата му са създадени от човека. Първоначално обитаван само от политици, държавни служители и техните семейства, той бавно се е превърнал в процъфтяващ метрополис и сега има много неща за вършене в Канбера. Освен многобройните си музеи, художествени галерии и природни забележителности, той предлага и страхотни сцени за пазаруване, хранене и нощен живот.

С многобройните паркове и дейности на открито и подвижни планински вериги, разположени наблизо, космополитният град със сигурност има нещо, което ще се хареса на всеки.

17. Кокингтън Грийн

Дългата една от най -популярните атракции в Канбера, причудливият и тих Cockington Green съдържа невероятни миниатюрни сгради от цял свят. Разположен в северните покрайнини на столицата, неговите територии са удоволствие да се изследват с малки модели къщи, градини и фигури, където и да погледнете.

За първи път отворен за обществеността през 1979 г., изложбите първоначално изобразяват само уютни вили и селски сцени от цяла Великобритания, преди по -късно да се разширят и да включват сгради от Австралия, Чили и Аржентина.

Освен че се впускат в сложните детайли на ръчно изработените къщи, гостите могат да се насладят на буйните градини, да се качат на борда на миниатюрния си парен влак или да видят безброй кукли за кукли в розовата стая.

16. Музей на австралийската демокрация

По -рано седалище на правителството на страната от 1927 до 1988 г., Старият парламент сега е домакин на отличния Музей на австралийската демокрация. Очарователно за разглеждане, неговите безброй артефакти и експонати документират не само историята на нацията и нейното основаване, но и особено важни протести и премиери.

При обиколки из перфектно запазените зали, зали и офиси гостите могат да се справят с политическия процес, да видят исторически снимки и дори да седнат в кабинета на стария премиер.

Заобиколена от изящно подредени градини, сградата в класически стил „оголена“ със сигурност е интересна за изследване и всъщност е изправена пред настоящия парламент на Capital Hill.

15. Национална портретна галерия

В съседство се намира превъзходната Национална портретна галерия, пълна с невероятни портрети на влиятелни фигури от миналото на Австралия. Наред с изображенията на местни аборигени и бащите основатели, можете да шпионирате тези на писатели, музиканти и политици, представени в голямо разнообразие от артистични форми.

Основан през 1998 г., музеят заема забележителна модерна сграда, която се отличава с остри ъгли, интересни форми и много просторни галерии. Като цяло той показва около 3000 портрета с мултимедийни презентации, подчертаващи въздействието и влиянието на всяка известна личност върху страната.

Докато стотици снимки и картини са окачени на стените му, се появяват и великолепни скулптури, дигитални произведения и дори текстил.

14. Пазар на старо автобусно депо

Популярен сред местните жители и туристите, този оживен пазар се намира в някогашното старо автобусно депо, източно от Capital Hill. Провеждан всяка неделя, той има безброй щандове и сергии, на които посетителите могат да се разхождат из това, което привидно продава всичко под слънцето.

Докато едната зала е посветена на пресни плодове и зеленчуци, както и на тестени изделия и местни занаятчийски продукти, другата е пълна с продавачи, продаващи ръчно изработени бижута и орнаменти. В допълнение, той разполага с фантастичен фуд корт, който да изпробвате, докато музиканти и улични изпълнители добавят към оживеното, но спокойно усещане за пазара.

13. Австралийска национална ботаническа градина

Разположен на долните склонове на Черна планина можете да намерите красивите Австралийски национални ботанически градини. Спокойно и живописно място, тя се простира върху огромно място и забележително се гордее с най -голямата жива колекция от местна австралийска флора на планетата.

Сред нейните леко наклонени хълмове и потапящи се дерета има повече от 4300 вида растения с алпинеуми и водни елементи, разположени заедно с девствените храсти и участъците с дъждовни гори.

Диви на места, като други части са безупречно озеленени, красивите му пътеки ви отвеждат покрай цветни цветя, растения, дървета и храсти. Докато обиколките и разговорите могат да ви научат всичко за буйната зеленина на градините и гъстата растителност.

12. Комуникационен комплекс за дълбоко космос в Канбера

Тъй като е една от само три такива станции в света, епичният комуникационен комплекс за дълбоко космос в Канбера определено си заслужава да бъде посетен, когато сте в града. Разположен на около четиридесет минути път с кола югозападно от града, най-модерното съоръжение на НАСА осигурява денонощен контакт с множество космически кораби и сонди в космоса.

Изстрелян през 1965 г., неговите огромни антени - най -големите в южното полукълбо - лежат сгушени в уединената долина на река Paddys. Освен, че могат да разгледат зашеметяващия им размер, посетителите могат да разгледат комплекса, да видят модели на космически кораби и да научат повече за изследването на космоса, астронавтите и НАСА чрез неговите интерактивни експонати.

11. Кула Телстра

Разположен на върха на Черната планина с изглед към ботаническите градини и града отдолу, е един от забележителните символи и забележителности на Канбера: огромната кула Телстра. Издигайки се драматично над околната природа, той предлага най -добрите и спиращи дъха гледки в града от кафенето, закритата палуба за наблюдение и откритите платформи за гледане.

Спортно с отличителен дизайн, днес емблематичната телекомуникационна кула и нейният шпиндел достигат височина 195 метра с безброй сателитни антени, обсипани от външната страна. В нейната база гостите могат да научат за историята на кулата от откриването й през 1980 г., преди да се качат с асансьор, за да видят просто невероятните 360-градусови панорами на града и околностите му от високо.

10. Природен резерват Tidbinbilla

Дом на поразителни пейзажи, пейзажи и природа, както и на всякакви класически австралийски същества, страхотният природен резерват Tidbinbilla се намира само на един хвърлей от комплекса Deep Space.

В неговия посетителски център можете да научите всичко за местната фауна и флора с разходки с водач, които също ще ви отведат да видите някои от невероятните му диви животни.

Защитена от 1939 г., нейните живописни граници се намират около широка, открита долина с извисяващата се планина Тибинбила и Гибралтарския хребет, разположени от двете страни. Разпръснати са някои важни аборигенски обекти, които трябва да се проверят, докато коали и кенгурута, ему и валаби често могат да бъдат забелязани да се разхождат из резервата.

9. Национален дендрариум

Друго приятно място за спиране е Националният дендрариум, който се намира точно на запад от центъра с изглед към река Молонгло. Все по-разширяващ се, много от зелените му гори и различни дървесни видове бяха засадени след опустошителните храстови пожари, които опустошиха голяма част от територията на Австралийската столица през 2003 г.

Официално открит през 2013 г., сега обхваща почти сто различни гори с тематични и озеленени градини, прибрани сред дърветата.

Докато се скитате по сенчестите му пътеки и пътеки, ще попаднете на детски площадки, места за пикник и обществени произведения на изкуството. Наблюдатели и голям открит амфитеатър също се предлагат заедно с международно признатите колекции от бонсай и пенджинг.

8. Questacon

Точно до Стария парламент и Националната портретна галерия е още една от най -добрите туристически атракции в Канбера: отличният Questacon.

В този провокиращ размисъл музей посетителите могат да се задълбочат в областта на науката и технологиите с интригуващи интерактивни експонати и практически дейности. Фирмен фаворит сред семействата, той е създаден през 1986 г. със своите галерии, фокусирани върху всичко - от изкуството и изобретенията до древната митология, роботиката и космическите пътувания.

В допълнение към изпробването на неговите симулатори на земетресения и измислянето на експерименти в лабораторията му, гостите могат да гледат страхотни научни предавания на живо или да присъстват на интересни беседи за всички най -нови технологични иновации.

7. Кралски австралийски монетен двор

Единственият производител на всяка една от циркулиращите монети в страната, Кралският австралийски монетен двор се намира в предградието Deakin на града, на около десет минути път с кола от центъра. В неговото съоръжение можете да научите всичко за историята на австралийската валута и дори да наблюдавате безброй монети, сечени пред очите ви.

От 1965 г. милиони от монетите в страната са произведени на място с печат на банкноти, вместо това се извършва в Мелбърн. На екскурзии опитен водач ще ви научи за процеса на изработване на монети и ще посочи гигантския робот „Титан“, който им помага да ги изхвърлят с толкова неумолими темпове.

След това можете да сечите свой австралийски долар и да пазарувате за възпоменателни монети в неговия магазин.

6. Национален музей на Австралия

Не е за изпускане, когато в града е изключителният Национален музей на Австралия, който е кацнал в края на полуостров, изпъкнал в езерото Бърли Грифин. Неговият обширен набор от артефакти, произведения на изкуството и археологически находки рисува изчерпателна картина, не само на миналото и настоящето на нацията, но и предизвиква дебати и дискусии за нейното бъдеще.

Основан през 1980 г., сега той заема феноменално построен музей, който сам по себе си е произведение на изкуството. Неговото оформено оформление и темата с възел символно свързват историите на австралийците от всички сфери на живота.

Вътре е също толкова привлекателно, колкото огромната му колекция от над 200 000 предмета осветява историята и културата на аборигените и островитяните от пролива Торес, както и на европейците, които за пръв път пристигнаха в Австралия през 1788 г.

5. Езерото Бърли Грифин

Тъй като Канбера е съсредоточена около езерото Бърли Грифин, нито едно посещение никога не може да бъде пълно, без да отделите поне известно време или за проучване на бреговете му, или за круиз около водите му.

Кръстен на американския архитект, който е проектирал града, той предлага много забавни дейности на открито и водни спортове с живописни круизи, които ви отвеждат, за да видите всичките му забележителности.

Създадено през 1963 г. след язовира на река Молонгло, изкуственото езеро е заобиколено от живописни паркове и великолепни зелени площи с много от най -важните институции в столицата, разположени по бреговете му.

Освен ходене, колоездене и тичане по павираните три пътеки „бримки“, които също се посещават от политици, винаги можете да наемете каяк, лодка или гребло и да разгледате уединените му заливи и острови.

4. Национална галерия на Австралия

Вероятно най -впечатляващият от многото музеи в града, Националната галерия на Австралия съхранява невероятна колекция от произведения на изкуството. Представяйки шедьоври на известни художници, като Джаксън Полок, Салвадор Дали и Клод Моне, между другото, неговите големи галерии наистина са удоволствие да се разхождате наоколо с фантастични картини, снимки и скулптури.

Разположена заедно с езерото Бърли Грифин, специално създадената галерия е основана през 1967 г. със зашеметяващия си бруталистки стил, ъглови форми и бетонни повърхности, които създават чудесна гледка сред славните терени, които я заобикалят.

Освен вдъхновяващо изкуство на аборигените и островите на острова Торес, големите му фондове от около 160 000 артикула включват и значителни секции от западни и източни произведения, а отвън може да се намери прекрасна скулптурна градина.

3. Камарата на австралийския парламент

Забележителна част от съвременната архитектура, елегантната и сега емблематична сграда на австралийския парламент със сигурност е един от основните туристически обекти в Канбера. Седалището на правителството на страната, огромната сграда изглежда излиза от Capital Hill и има обиколки, които подчертават как австралийската демокрация работи на практика.

Построен между 1981 и 1988 г., отличителният му дизайн се основава на формата на два бумеранга с гигантски флагшон, издигащ се драматично над ослепителната ярко бяла фасада. Освен да снимате снимките на красивата сграда и да разгледате нейните зали, стаи и произведения на изкуството, посетителите могат да се качат на покрива на тревата, който се гордее със спиращи дъха панорами на града и езерото пред него.

2. Наблюдение на планината Ейнсли

Ако търсите още по -добър изглед към Канбера отгоре, ще трябва да се отправите към върха на близката планина Ейнсли, която се извисява над центъра. Оттук можете ясно да видите как градът е разположен с всичките му най -важни сгради, институции и атракции, които се подравняват почти перфектно.

Достигайки 843 метра височина, високата му върха е една от най -популярните гледни точки в града, заедно с кулата Телстра на запад. Освен че можете да се насладите на изисканите гледки от неговия наблюдател, можете също да се разходите и да карате с колело из девствения храст на планината или да спрете до движещия се Австралийски военен паметник.

1. Австралийски военен мемориал

Дори и с всички архитектурни чудеса на града, австралийският военен паметник в стил арт деко все още успява да се открои като акцент. Открит през 1941 г. по време на Втората световна война, масивният паметник във византийски стил възпоменава всички военни случаи на Австралия от всеки голям конфликт.

Разположен на долните склонове на планината Ейнсли, красивият и спокоен обект обхваща както басейн за спомен, така и възпоменателен двор, докато Залата на паметта е дом на Гробницата на неизвестния войник.

Много повече от мемориал, той също има музей, който да провери, който е пълен с артефакти и експонати за военното минало на Австралия. Въпреки че не е част от комплекса, прилежащият парад на Анзак, който води до Австралийския военен мемориал, също е облицован с други впечатляващи паметници и военни паметници.

Карта на нещата за правене в Канбера

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: