Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

По -рано една от императорските столици на Мароко, Маракеш (наричан още Маракеш) е екзотичен град, примамващ посетителите с мароканския си чар. Независимо дали пътуващите пристигат с експреса или обикалят града с мисли за Чарлз Бойер и неговата Касба на преден план, всички ще бъдат очаровани от това, което открият. Независимо дали се пазарите за пазаруване в сук или гледате чаровник на змии по време на работа, този средновековен северноафрикански град винаги ще намери нещо ново, с което да изкуши посетителите. Преглед на най -добрите туристически атракции в Маракеш:

10. Градини Менара

https://maps.google.com/?ll=31.613333,-8.021667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Градините Менара са популярни както сред местните жители, така и сред посетителите, тъй като осигуряват прохладно място, за да избягат от жегата на парещите летни дни на Маракеш. Първоначалната цел на градините от 12 -ти век е била да осигури място за хората да се охладят и да отглеждат култури. По -малки градини са изградени около голямо артериално езеро, което се захранва по канали. В овощните градини растат палмови, маслинови и овощни дървета, така че посетителите обикновено могат да видят резилки и берачи по време на работа. Добро място за разглеждане на градините е от павилиона или минзе, използвани някога от султан и семейството му, с изглед към басейна.

9. Саадски гробници

https://maps.google.com/?ll=31.617300,-7.988702&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Саадската гробница е била използвана като място за погребение на роялти и благородници в продължение на няколко стотин години, започвайки от средата на 16 век. Последното погребение е извършено през 1792 г., а след това гробниците са занемарени, докато не бъдат преоткрити през 1917 г. Гробниците се състоят от два основни мавзолея, където са погребани 66 души, докато други 100 са погребани в градините, с надгробните им плочи, покрити с плочки . Сградите са внушителни, ясни на някои места и силно декоративни на други.

8. Дворец Ел Бади

https://maps.google.com/?ll=31.618299,-7.985800&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дворецът Ел Бади може да е в руини днес, но някога е бил богато украсен дворец, финансиран от откуп, платен от португалците след битката при Трите краля в средата на 16 век. През 25 -те години, необходими за изграждането на двореца, са използвани само най -пищните и скъпи материали. Златото и ониксът са били използвани навсякъде, като султанът е търгувал със захар за италианския мрамор в колоните. Дворецът имаше 360 стаи и няколко павилиона. Един по -късен султан нахлу в сградата от буйните си материали и обзавеждане за собствения си дворец; в резултат на това днес са останали само руини.

7. Джамия Кутубия

https://maps.google.com/?ll=31.624125,-7.993541&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Джамията Кутубия е забележителност в Маракеш, извисяваща се над югозападната медина на града. Датираща от 12 век, джамията се откроява лесно, тъй като минарето й е високо 77 метра (253 фута), като най -голямата джамия в Маракеш. Докато други пътища може да водят до Рим, в Маракеш те водят до джамията. По време на френската окупация джамията е била използвана като централна точка за мрежата от пътища. Червената каменна джамия има шест стаи, една върху друга, проектирана така, че да предпазва хората от минарето да гледат в кралския харем. Немусюлманите не се допускат вътре.

6. Дворец Баия

https://maps.google.com/?ll=31.621592,-7.982231&z=18

(ВИЖ КАРТА)

На най -добрите работници в Мароко са били необходими 60 години, за да построят двореца Bahia, намерен в медината или стария квартал на Маракеш. Събирането на една голяма къща и няколко малки в дворец със сигурност си заслужаваше чакането. Построен през 19 век за велик везир, той включва най -доброто от ислямското и мароканското влияние. Дворецът днес приема държавни посетители в Мароко. Тъй като това е работеща правителствена сграда, не всички стаи са отворени за обществеността, но някои от тях включват харемските квартали и градините.

5. Жардин Мажорел

https://maps.google.com/?ll=31.642778,-8.003056&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Когато дойде време да се отпуснете в оживения Маракеш, разбиращите се пътешественици ще се отправят към Jardin Majorelle, оазис с красиви цветя, буйна зеленина и вътрешни дворове, където посетителите могат да седнат и да освежат сетивата си. Градината е кръстена на френския художник Жак Мажорел, който прекарва 40 години в създаването й, след като се премества в Мароко. От 1980 г. градината е собственост на Yves Saint-Laurent и Pierre Bergé. Градината е малка според някои стандарти, но е изящно проектирана с екзотични растения, фонтани и криволичещи пътеки, всички с цел да напомнят на посетителите за някои аспекти на Мароко.

4. Медресето Бен Юсеф

https://maps.google.com/?ll=31.632000,-7.986000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Медресето Бен Юсеф някога е било теологичен колеж, посветен на преподаването на Корана. Някога най -големият учебен център в Северна Африка, той е настанявал до 900 студенти едновременно. Мадрите са съсредоточени около голям вътрешен двор, с изискано декорирана молитвена зала отзад. Сега историческо място, медресето е белязано с отличителна архитектура, която напомня за Алхамбра в Испания. Надписи на арабски могат да бъдат намерени в целия комплекс. Посетителите казват, че си струва да посетите, за да видите мозайки и архитектура от 14 -ти век.

3. Маракеш Медина

https://maps.google.com/?ll=31.630220,-7.986772&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Старата медина на Маракеш е пълна с преплитащи се тесни проходи и местни магазини, пълни с характер. Медина е и мястото за отсядане в Риад, мароканска къща с вътрешен двор. Повечето прозорци са обърнати навътре към централния атриум. Този дизайн отговаря на ислямската традиция, тъй като няма очевидно изявление за богатство, направено отвън, нито прозорци, през които да надникнете. Те са чудесни места за престой и предлагат интимно и релаксиращо убежище.

2. Marrakech Souks

https://maps.google.com/?ll=31.631815,-7.989122&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пазаруващите в суровете на Маракеш са за невероятно изживяване. Градът има пет основни сука, всяка от които е посветена на един продукт. Има една за килими и друга за традиционни марокански кожени чехли, известни като бабуши; имайте предвид, че ярко жълтите чехли са предназначени за мъже. Трети се фокусира върху металообработването, а друг продава ароматен набор от подправки. Кварталът Мела или еврейският квартал всъщност не е сук, но е добро място за закупуване на платове, тапицерии и понятия. Очаква се пазарлък; купувачите трябва да започнат първоначалната си цена на не повече от половината от това, което търгува търговецът.

1. Джемаа ел Фна

https://maps.google.com/?ll=31.625834,-7.989444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Джемаа ел Фна, разположен в медината, е главният площад в града, както и най -популярната туристическа атракция в Маракеш. Това е и пазар, където пътниците могат да си купят портокалов сок или да гледат чаровник на змии по време на работа. С напредването на деня, чаровниците на змии са настанени с традиционни танцьори и магьосници, които се заменят с щандове за храна. Сук, продаващ ежедневни стоки, е от едната страна, хотели от другата. Цветният пазарен площад може да е познат на киноманите, тъй като беше представен във филма на Хичкок „Човекът, който знаеше твърде много“.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: