Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

В старите времена на американците им отнема няколко години, за да направят Голямата обиколка на Европа. Те имаха правилната идея. Нуждаете се от много време, за да изживеете напълно всичко, което Европа може да предложи. Тъй като повечето от нас днес имат само няколко седмици почивка всяка година, трябва да изберем какво ще видим.

С толкова много топ места за посещение в Европа, можем да стесним списъка по географски регион или специален интерес. Тъй като тези дни отнемат само часове, за да стигнем до Европа, в сравнение със седмиците, необходими на нашите предци, за да стигнем до Европа, винаги можем да се върнем, за да посетим нови забележителности.

25. Виена

https://maps.google.com/?ll=48.200001,16.366667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Виена е най -вълшебният град в Австрия. Това е град, който създава образи на красиво облечени жени, танцуващи под валсове на Щраус. Това е град, в който красиви бели липизанери танцуват с точност около пръстен. Това е място, където ще оставите диетата си настрана за парче шоколадова захар.

Не забравяйте да се разхождате из живописния Стар град, да посетите разкошния бароков дворец Шонбрун, средновековната катедрала „Свети Стефан“, императорския дворец Холбург или може би дори представление на прочутия Виенски момчешки хор.

Настаняване: Къде да отседнете във Виена

Вижте също: Най -добрите забележителности на Виена

24. Стоунхендж

https://maps.google.com/?ll=51.178844,-1.826189&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Трябва да се чудите на решителността на праисторическия човек, когато погледнете Стоунхендж. Строителството започва около 3000 г. пр. Н. Е. На първоначално гробищата. Огромни монолити, тежащи 25 тона, бяха довлечени 240 км (150 мили) до мястото няколкостотин години по -късно.

Не е известно точно колко огромни скали са преместени на поле близо до Еймсбъри, но днес има 13. Също така не е известно защо Стоунхендж е построен, но мнозина вярват, че тази голяма забележителност във Великобритания е свързана с ранната астрология.

23. Матерхорн

https://maps.google.com/?ll=45.976391,7.658333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Египет може да има своите пирамиди, но Италия и Швейцария имат своя собствена пирамида: Матерхорн. С височина 4 478 метра (14 692 фута), тази известна планина е една от най -високите в Европа. Планината има четири лица, всяка еднакво здрава.

Тази легендарна планина е популярна сред катерачите от първото изкачване през 1865 г .; през лятото 150 души на ден се опитват да го изкачат. Картофените дивани може би са също толкова щастливи да останат отдолу и да гледат страхопочитано на върха, играейки на криеница с облаците.

22. Плитвишки езера

https://maps.google.com/?ll=44.883888,15.605278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Плитвишките езера са толкова красиви, че служителите ги превърнаха в национален парк. Разположен в централна Хърватия, Плитвишките езера се състоят от 16 езера, които привличат повече от милион посетители годишно. Езерата са заобиколени от буйни гори и са свързани с водопади, които каскадно се спускат от едно езеро в друго.

Езерата са разделени на две части, долна и горна, поради разликата в надморската височина. Най -добрият начин да видите езерата е ходене пеша; по маршрута може дори да видите някои диви животни.

21. Будапеща

https://maps.google.com/?ll=47.471943,19.050278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Будапеща вече е утвърден град, когато унгарците превземат властта през девети век. Днес Будапеща е столицата на страната и най -големият град. Между тези две събития Будапеща беше управлявана от монголите и османците, между другото.

Считан за един от най -красивите градове в Европа, Будапеща е дом на Музея за изящни изкуства със своята колекция от над 100 000 произведения. Не забравяйте да посетите централната част на Стария град с многобройните музеи, църкви, дворци и сградата на парламента.

20. Лисабон

https://maps.google.com/?ll=38.713810,-9.139386&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Португалската столица Лисабон се намира на река Тежу по крайбрежието на Атлантическия океан. Това е мястото, което насърчава изследователите да плават далеч и навсякъде по света през 15, 16 и 17 век.

Едно от нещата, които искате да видите, е кулата Белем, крепост от 16 -ти век на северния бряг на Тежу. Ако търсите добра гледка към стария Лисабон, се отправете към замъка Сао Хорхе, построен на върха на хълм от маврите.

Настаняване: Къде да отседнете в Лисабон

Вижте също: Водещи атракции в Лисабон

19. Gullfoss

https://maps.google.com/?ll=64.326111,-20.121111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вероятно не познавате твърде много хора, които са били в Исландия. Но може би си струва да посетите там, за да посетите грандиозните водопади Гулфос. Разположен в Южна Исландия, Gullfoss е една от най -добрите туристически атракции на Исландия.

Понякога изглежда почти като ледник, може би подходящ, тъй като се захранва от ледник. Водопадите започват точно след като река Ölfusá прави перпендикулярен завой и след това се спуска по тристепенна стълба в каньон с дълбочина 35 метра (115 фута).

18. Атина

https://maps.google.com/?ll=37.966667,23.716667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Атина, град, обитаван от V век пр. Н. Е., Даде на света концепцията за демокрация. Тъй като този метрополис е както столицата на Гърция, така и на историческа Европа.

Много от основните забележителности на града могат да бъдат намерени в стария град, особено около Акропола. Списъкът включва храма на Зевс; Театърът на Дионис, където са изпълнявани произведения на Софокъл; Арката на Адриан, символичният вход на града, и Партенонът, който седи на върха на Акропола.

Настаняване: Къде да отседнете в Атина

Вижте също: Най -добрите атракции в Атина

17. Которски залив

https://maps.google.com/?ll=42.433334,18.633333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато сте гладни за спиращи дъха пейзажи, се насладете на Которския залив в югозападна Черна гора. Този залив край Адриатическо море е направо живописен: обграден от планини, със странни села, притиснати между скалите и великолепната синя вода.

Няколко добре запазени средновековни градове ограждат залива. Хората правят поклонения тук, не само за да разгледат природата, но и да посетят 200 православни и 100 християнски църкви и параклиси, разпръснати по селата.

16. Москва

https://maps.google.com/?ll=55.750000,37.616669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Москва, близо 900 години столица на Русия, е сърцето на Русия и Източна Европа. Като такъв, този стар град има какво да предложи на посетителите. Нека започнем с Червения площад от 15 -ти век, тъй като много от основните забележителности на града го заобикалят.

Основна забележителност е Кремъл, бивша крепост, в която се помещават музеи и президентът на Руската федерация. Гробницата на Ленин е разположена в средата на площада, а емблематичната катедрала „Свети Василий“ с купол, сега музей, е от едната страна.

Настаняване: Къде да отседнете в Москва

Вижте също: Най -добрите атракции в Москва

15. Венеция

https://maps.google.com/?ll=45.437500,12.335833&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Венеция е за романтици, които обичат да се плъзгат през Големия канал с гондолиер, който пее италиански любовни песни. В крайна сметка това е градът, който изпрати Марко Поло на път за Китай.

Започнете изследването на Венеция на площад Сан Марко, най -известният площад в града. Тук ще намерите Двореца на дожите, седалището на венецианското правителство, и базиликата Свети Марко, главната църква във Венеция с невероятна гледка от кулата. Венеция също е известна със своите мостове (Риалто и въздишки) през каналите.

Настаняване: Къде да отседнете във Венеция

Вижте също: Най -добрите туристически атракции във Венеция

14. Монте Карло

https://maps.google.com/?ll=43.732777,7.419722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако се интересувате от блясък и блясък, не търсете повече от Монте Карло, големия град в малкото княжество Монако. Монако винаги е било известно с тези качества, които достигнаха нови висоти, когато неговият принц направи Грейс Кели своя принцеса.

Разположен на брега на Средиземно море, Монте Карло е известен с бързите състезания с коли и елитното си казино. Разходете се по пристанището, за да видите яхти (някои големи колкото кораби), които принадлежат на богатите и известните.

13. Алхамбра

https://maps.google.com/?ll=37.176891,-3.589986&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Алхамбра е едно от големите чудеса на Испания. Това е великолепен дворцово-крепостен комплекс, който може да се намери в Гранада в провинция Андалусия в Южна Испания. Този внушителен комплекс започва като малка крепост в края на девети век, въпреки че е построен върху руините на бивша римска крепост.

Превзето от християнските владетели, това е мястото, където Колумб е дал разрешение да открие Новия свят. Смесването на архитектурни стилове през вековете е зашеметяващо. Навсякъде ще намерите страхотно изкуство и величествени градини.

12. Флоренция

https://maps.google.com/?ll=43.783333,11.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако не беше Флоренция, Ренесансът можеше да не се случи. Като цяло Флоренция се приписва на извеждането на Европа от тъмната ера с велики художници като Микеланджело. Можете да видите техните произведения в Уфици, най -голямата галерия на Флоренция, или в Академията, която показва оригиналния Дейвид.

Яжте сладолед, докато се разхождате по Ponte Vecchio, който преодолява река Арно. Разгледайте най-големите богатства на семейство Медичи в двореца Пити. Почудете се на ранното инженерство, създало великото Дуомо. Това е Флоренция в най -добрия случай.

Вижте също: Най -добрите туристически атракции във Флоренция

11. Лондон

https://maps.google.com/?ll=51.507221,-0.127500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Любителите на английската история ще имат полеви ден в Лондон. Този град на Темза е пълен с дворци, от Бъкингамския дворец до двореца Хамптън Корт. Повече затвор, отколкото дворец, Лондонската кула е дом на кралските скъпоценности.

И от Найтсбридж - не забравяйте да посетите великолепните заведения за хранене в Хародс - до улица Карнаби, пазаруването е страхотно. Можете да заобиколите Лондон бързо и ефективно, като се возите на известната Метро - не забравяйте да имате предвид празнината.

Вижте също: Забележителности в Лондон

10. Замъкът Нойшванщайн

https://maps.google.com/?ll=47.557499,10.750000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

„Приказният замък“ е фраза, която подходящо описва замъка Нойшванщайн в Баварските Алпи. Този романски възрожденски замък от 19 -ти век изглежда като току -що излязъл от приказка; някои казват, че Нойшванщайн е вдъхновил замъка в „Спящата красавица“ на Дисни.

Замъкът е построен като убежище за крал Лудвиг II от Бавария, който го разглежда като романтизация на Средновековието. Замъкът е построен от тухли, след това покрити със скали, включително белия варовик, който се вижда отдалеч.

9. Амстердам

https://maps.google.com/?ll=52.373055,4.892222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Амстердам е приятен град, белязан с криволичещи канали, облицовани с високи, тесни редови къщи. Това е градът, в който Анна Франк води известния си дневник, така че посещението на къщата, където е писала, е задължително.

Тази „Северна Венеция“ също е град на великото изкуство, започващ с Рейксмузеума, дом на велики европейски шедьоври; Къщата на Рембранд и по -модерният музей на Ван Гог. Направете почивка от разглеждане на забележителности, за да обиколите и опитате бирата на Холандия в пивоварната Heineken.

Настаняване: Къде да отседнете в Амстердам

Вижте също: Най -добрите туристически атракции в Амстердам

8. Прага

https://maps.google.com/?ll=50.083332,14.416667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Прага, с дълга история на войни и разрушения, се счита за едно от най -добрите места за посещение в Европа. Въпреки опустошенията, причинени от Втората световна война, Прага има много хубав Стар град, който струва повече от няколко часа от времето ви.

Прага има много пешеходни зони, които правят разходката удоволствие, докато се разхождате покрай Пражкия замък, през еврейския квартал, до катедралата Свети Вит и над Карловия мост. Вацлавският площад, разположен в Новия град, бръмчи с оживен нощен живот и развлекателен въздух.

Настаняване: Къде да отседнете в Прага

Вижте също: Най -добрите атракции в Прага

7. Истанбул

https://maps.google.com/?ll=41.013611,28.955000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Истанбул може да е на ръба на Европа, но си заслужава да бъде посетен, когато пътувате в чужбина. Най -големият град в Турция е очарователно място, изпълнено с богата история, цветни пазари и джамии.

Най -добрите атракции включват Босфора, който разделя Европа и Азия; икуменическата Света София, която е била гръцка православна християнска базилика, след това императорска джамия и сега музей, и дворец Топкап от 15 век, също музей днес. Вземете малко пазаруване в Капалъ чарши, който работи от 1461 г.

Настаняване: Къде да отседнете в Истанбул

Вижте също: Най -добрите атракции в Истанбул

6. Гейрангерфьорд

https://maps.google.com/?ll=62.116669,6.983333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато летните горещини на Европа ви свалят, се отправете към Норвегия с нейните доста готини пейзажи. Гейрангерфьорд е 15 км (9,3 мили) фиорд с кристално сини води, захранвани от живописни каскадни водопади. Направете разглеждане на забележителности с ферибот за кола през фиорда, минавайки покрай селата по бреговете.

Внимавайте за седемте сестри и ухажора, така наречени, защото легендата казва, че се опитва да ухажва сестрите. Потърсете и булчински воал - когато светлината е подходяща, тя прилича на тънък воал, покриващ скалите.

5. Барселона

https://maps.google.com/?ll=41.383331,2.183333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Основана от римляните, днес Барселона е оживен град на Средиземно море. Като столица на Каталуния, тя е централа в региона. Може би е най -известен с необичайните сгради, проектирани от архитекта Антони Гауди. Тези забележителни структури включват La Sagrada Familia, църква, която се строи от 1892 г.

Бихте могли да изградите цялото си посещение около неговите сгради, но тогава бихте пропуснали други изкушения на Барселона, като La Rambla, популярна пешеходна улица в централната част на града.

Настаняване: Къде да отседнете в Барселона

Вижте също: Най -добрите атракции в Барселона

4. Дубровник

https://maps.google.com/?ll=42.640278,18.108334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

С напредването на европейските градове Дубровник не е много голям, но не позволявайте неговият размер да ви възпира. Това малко бижу, с по -малко от 43 000 души, е един от най -посещаваните градове в Средиземноморието.

Дубровник транспортира посетителите до времето, когато укрепеният град е бил голяма морска сила, командваща третия по големина флот в Средиземноморието. Докато се разхождате по улиците, вероятно ще се натъкнете на скулптури на Свети Виахо, покровител на града, чийто живот се празнува всеки февруари.

Настаняване: Къде да отседнете в Дубровник

Вижте също: Най -добрите атракции в Дубровник

3. Санторини

https://maps.google.com/?ll=36.419998,25.431667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато дойде време да се отпуснете и да се отпуснете, отидете на Санторини, остров в Егейско море. Най -добрите списания за пътувания смятат това за основна дестинация; веднъж там, няма как да не се съгласите.

Островът има села с картички с картини, активен вулкан и зашеметяващи залези. Не забравяйте да посетите Фира, село, разположено на върха на скала. Вие също ще искате да опитате вина, като десертното вино Vincanto, както и продуктите, които са направени по -сладки и по -вкусни поради вулканичната пепел, в която расте.

Настаняване: Къде да отседнете в Санторини

Вижте също: Забележителности на Санторини

2. Париж

https://maps.google.com/?ll=48.856701,2.350800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Песните хвалят Париж през пролетта, но по всяко време на годината е подходящо време за посещение на този нитов град на река Сена. Това е град, натоварен до краен предел с история, култура, страхотна храна и висока мода.

Емблематичната Айфелова кула е една забележителност, която няма да искате да пропуснете. В Лувъра се помещава една от най -големите колекции в света. Големите му църкви включват Свещеното сърце и Нотр Дам. Що се отнася до разкоша, има Версай с прочутата си Огледална зала.

Вижте също: Най -добрите атракции в Париж

1. Рим

https://maps.google.com/?ll=41.900002,12.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Древните римляни са създавали застави чак до Великобритания. Те обаче не пренебрегнаха родния си град, когато стана въпрос за изграждането на велики паметници. Една забележителност, която трябва да се види, е Колизеумът, арена, която може да побере до 80 000 души за гладиаторски състезания.

Едно от най-големите привличания е малка държава в града: Ватикана, с впечатляващата си базилика Свети Петър с изкуство, предоставено от Микеланджело, е задължително място за гледане, дори ако не сте католик. Може би ще погледнете папата в аудиенциите му в сряда.

Настаняване: Къде да отседнете в Рим

Вижте също: Топ туристически атракции в Рим

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: