Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Всяка година повече от милион посетители се спускат към най -известната туристическа атракция в Перу - цитаделата на инките от 15 -ти век, Мачу Пикчу. Мнозина ще посетят и Свещената долина и Куско по пътя към или от тези известни руини на инките. За съжаление, повечето посетители ще се отправят към дома си, без да знаят, че Перу може да предложи много повече от Мачу Пикчу. Всъщност в Перу има много други интересни руини, енергични градове и невероятни природни дестинации - включително Амазонка, един от най -дълбоките каньони в света, и езерото Титикака, най -високото плавателно езеро в света.

10. Хуараз

https://maps.google.com/?ll=-9.533333,-77.533333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като все още е на много достъпни цени, Перу е страхотна страна за туристи и авантюристи. И един от най -популярните му градове с раници е Хуараз. Този град в Андите е чудесна база, от която да се качите на планина, рафтинг или колоездене през лятото или ски през зимата.

Туризмът е друга популярна дейност, а преходите варират от умерени до напрегнати. Едно от най -известните походи е Laguna 69, което ще ви отведе до зашеметяващо езеро. Ако все пак решите да участвате в някой адреналинов спорт или да отидете на туризъм в Хуараз, важно е да отделите известно време, за да се адаптирате към надморската височина. Хуараз се намира на 3000 метра (10 000 фута) над морското равнище, с което някои хора може да се затруднят.

9. Пуерто Малдонадо

https://maps.google.com/?ll=-12.600000,-69.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Перу има два основни града към Амазонка - Пуерто Малдонадо и Икитос. Въпреки че до двата града може да се стигне със самолет или лодка, само Пуерто Малдонадо е достъпен с превозно средство. Има още една съществена разлика между двата града, когато става въпрос за изследване на Амазонка. Iquitos предлага както круизи по Амазонка, така и обиколки с ложи, докато Puerto Maldonado - който се намира в близост до Национален парк Manu, Национален резерват Tambopata и Национален парк Bahuaja -Sonene - има ложи, но няма круизи.

Докато много хора спират само за кратко в Пуерто Малдонадо, преди да заминат в джунглата, този град има няколко интересни обекта, включително осем етажна наблюдателна кула, известна като Обелиск, където можете да се насладите на изключителни гледки към околностите и остров Маймуни, който е дом на стотици маймуни.

8. Хуанчако

https://maps.google.com/?ll=-7.700000,-79.433334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този град е спечелил репутация сред сърфистите като чудесна дестинация в Перу, за да улови вълна или две. Но има и други претенции за слава. Например, някои смятат, че Хуанчако може да е бил родното място на най -емблематичното ястие в Перу - севиче. Така че определено ще трябва да опитате местната версия на това емблематично перуанско ястие. Хуанчако също се намира близо до впечатляващите руини на Чан Чан, който е бил най-големият град в Южна Америка през предколумбовата епоха. И докато сте в Хуанчако, определено ще искате да направите няколко снимки на уникалните тръстикови лодки, използвани от местните рибари.

7. Лима

https://maps.google.com/?ll=-12.043333,-77.028336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Засенчена от Куско и Мачу Пикчу, столицата на Перу често се пренебрегва от туристите, особено в популярните месеци юли и август, когато градът често е покрит със студена, гъста мъгла. Отидете тук през лятото в южното полукълбо и ще намерите различна Лима. Той може да се похвали с няколко благоприятни за туристите квартали, включително изящни Баранко и Мирафлорес, които се намират на високи върхове на скали с изглед към Тихия океан. Лима също е рай за ястия. Всъщност той има повече ресторанти в списъка на Световните 50 Сан Пелегрино от всеки друг град, с изключение на Токио.

Настаняване: Къде да отседнете в Лима

Вижте също: Най -популярните туристически атракции в Лима

6. Каньон Котахуаси

https://maps.google.com/?ll=-15.266667,-73.033333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Каньонът Котахуаси, образуван от река Котахуаси, е най -дълбокият известен каньон в света и всъщност е два пъти по -дълбок от Големия каньон. Въпреки това, той рядко приема чуждестранни посетители поради отдалеченото си местоположение и повечето посетители се отправят към близкия каньон Колка поради по -добрата си достъпност.

Ако решите да посетите, помислете за наемане на водач, който да ви отведе в туризъм в тази дива и девствена област. Или ако сте много авантюристични, може дори да опитате да рафтирате бързеите от бяла вода от клас V на река Котахуаси. В каньона ще намерите и много интересни исторически обекти, включително руините на инките и преди инките и петроглифите.

5. Пунта Сал

https://maps.google.com/?ll=-3.983333,-80.983330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато жителите на Лима искат да се измъкнат от вечно сивото небе на този град през зимните месеци, много от тях се отправят към Пунта Сол. Този морски курорт, който се намира в Северна Перу, предлага на посетителите красиви, руси пясъци, слънце и топли температури. Ако обичате водните спортове, ще намерите много да се насладите в Пунта Сол, включително гмуркане с шнорхел, дълбоководен риболов, наблюдение на китове, кайт сърф или гмуркане. Разбира се, ако предпочитате да се отпуснете на плажа, накисвайки се в малко топли лъчи, Punta Sal също е идеален за това.

4. Куелап

https://maps.google.com/?ll=-6.418056,-77.923332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Построена между 6 и 16 век, тази крепост е била дом на мистериозните облачни воини или Чачапояс, които са живели в Перу около 800 години преди инките. Днес Куелап са най -големите каменни руини в Новия свят, а мястото съдържа повече от 400 структури. Човешки останки също са разпръснати из Куелап.

Колкото и невероятен да е Куелап, много малко посетители си проправят път нагоре, за да видят тази древна цитадела поради нейното много отдалечено местоположение. Перуанското правителство обаче работи за промяна на това. В момента тя е в процес на изграждане на система от кабинков лифт, която ще изведе посетителите до сайта само за 20 минути.

3. Тарма

https://maps.google.com/?ll=-11.418611,-75.690834&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Искате ли да посетите очарователен град, все още встрани от утъпканата туристическа пътека? След това се отправете към Тарма, която е известна още като La Perla de los Andes - или Перлата на Андите. Въпреки че този очарователен град се намира в планинските райони на Перу, той също се намира близо до джунглата и затова понякога се използва от пътуващите като база за изследване на централната Амазонка.

Тарма е известна и с красивите си цветя. Толкова много пътешественици ще се опитат да определят времето на пътуванията си до Тарма за пролетта, когато цветята цъфтят (не забравяйте обаче, че сезоните са обърнати в южното полукълбо). Друго популярно време за посещение на Тарма е Великден. Това е, когато местните жители използват цветни венчелистчета, за да създадат великолепни флорални „килими“ по улиците.

2. Аякучо

https://maps.google.com/?ll=-13.163056,-74.224442&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този колониален град е бил мястото на кървавата битка при Аякучо, която се води между испански войски и революционна армия, включваща войници от Перу, Венецуела, Колумбия, Аржентина и Чили. Революционерите триумфираха и тази битка се смяташе за решаващата в спечелването на независимостта на Перу от Испания.

Днес градът е известен със своите 33 богато украсени църкви - по една за всяка година от живота на Исус и с големите си религиозни празници. Великден например се празнува в Аякучо с фойерверки и огромно парти в събота преди Великден. Този подценяван град също има своя собствена версия на бягането на биковете. Друга причина да посетите Аякучо? В района около този колониален град могат да се видят много значими археологически обекти.

1. Чокекирао

https://maps.google.com/?ll=-13.389167,-72.882500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Подобно на Мачу Пикчу, Чокекирао е била важна цитадела на инките. Някои хора смятат, че това може да е било дори последното убежище за инките, тъй като се опитват да изпреварят испанските конкистадори. Но докато хиляди посетители слизат на Мачу Пикчу всеки ден, само около 30 на ден стигат до Чокекирао. И това през високия сезон. Проблемът? Тези руини, за които се смята, че са три пъти по -големи от Мачу Пикчу, се намират в много отдалечен район на Перу и преходът до тях е много дълъг и напрегнат. Перуанското правителство обаче в момента работи по въжена линия, която ще намали пътуването от няколко дни на 15 минути. Така че е възможно тези руини да станат също толкова популярни, колкото Мачу Пикчу в най -близко бъдеще.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: