Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

В по -голямата си част испанските замъци не са построени да бъдат красиви, въпреки че има няколко изключения. Те са солидни, сериозни и страшни. Те са проектирани да издържат на обсади от всички, от мавритански нашественици до краля в следващата провинция. Понякога роялти живееха в тях за кратки периоди, но по -често техните жители бяха политически затворници на управляващия владетел. За да посетите замъци в Испания е да се разбере средновековната военна мощ.

10. Замъкът Лорка

https://maps.google.com/?ll=37.677502,-1.705833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в провинция Мурсия, замъкът Лорка е проектиран да бъде отбранителна крепост. Тази концепция работи добре, тъй като никога не е била насилствено превзета от нашествениците от нейното изграждане през Средновековието. По ирония на съдбата, един от експонатите на замъка днес се занимава с щурмуване на замък. Замъкът се намира на мястото на бивша мюсюлманска цитадела и е център на наследството, известен като Крепостта на слънцето, който предлага различни културни събития. Замъкът и неговите експонати са разположени на голяма площ, което може да създаде някои пречки за посетителите с проблеми с мобилността.

9. Замъкът Кока

https://maps.google.com/?ll=41.215000,-4.525556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Кока е уникален сред испанските замъци: Той има само три страни, тъй като е вграден в хълм, който осигурява защита от нашественици, които атакуват отзад. Замъкът Кока също е уникален, защото архитектурата му е повлияна от маврите, въпреки че е построена от християните в средата на 15 век. Голяма част от интериора на замъка е разрушен през миналия век, но външността все още запазва мавритански докосвания, като кулите . Замъкът Кока е изпълним като еднодневна екскурзия от Сеговия; замъкът е отворен за обществеността, макар и само с екскурзии.

8. Замъкът Ла Мота

https://maps.google.com/?ll=41.308899,-4.908330&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Ла Мота е реконструирана крепост с корени, датираща от 11 век. През вековете кралете на Кастилия и Арагон се бият за него, но той е кастилски владение от 15 -ти век. Замъкът доминира в околностите, тъй като се намира на хълм в Медина дел Кампо в провинция Валядолид. В древни времена хората са влизали в замъка през подвижен мост. Тази средновековна крепост е реконструирана. По едно време това беше добре известен затвор, в който бяха настанени хора като Ернандо Писаро, завоевател на Перу, и Чезаре Борджия.

7. Замъкът Белвър

https://maps.google.com/?ll=39.563751,2.619338&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които искат да посетят замъка Белвър, първо трябва да стигнат до Майорка, остров край бреговете на Испания. Замъкът е уникален не само в Испания, но и в останалата част на Европа, защото е с кръгла форма. Не само в стената около замъка кръгла, но и кулите и самият замък. Крал Джеймс II от Майорка построи замъка през 14 век. По -късно е бил използван като военен затвор за политически затворници и днес се помещава исторически музей. Заобиколен от гори, днес замъкът е домакин на различни културни събития като концерти и е символ на град Палма.

6. Нов замък на Manzanares el Real

https://maps.google.com/?ll=40.727222,-3.862222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Новият замък на Manzanares el Real представя внушителна картина, тъй като тази крепост от 15 -ти век е един от най -добре запазените замъци в района на Мадрид. Другата му претенция за слава е, че тя участва в сцена в епичния филм „Ел Сид“. Замъкът е известен още като Castle de los Mendoza, защото е бил президентски дворец за това семейство. Изграден изцяло от гранит, замъкът с шест етажа е добър пример за испанската военна архитектура. Днес в него се помещава музей на испанските замъци.

5. Алказаба от Алмерия

https://maps.google.com/?ll=36.841175,-2.471933&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположена в южна Испания, Alcazaba на Almeria е крепост, която седи на хълм с изглед към град Almeria. Думата „alcazaba“ произлиза от арабска дума, която означава „укрепена стена и това е Alcazaba от Алмерия. Вътре в структурата могат да се намерят къщи и магазини. Първоначално построен от мюсюлмани през 10 -ти век, той е добавен към католиците през по -късните години. Любителите на киното може да открият, че части от алказабата изглеждат познати, особено ако са видели Конан варварина или Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход.

4. Замъкът Пенафиел

https://maps.google.com/?ll=41.596699,-4.114310&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Докато замъците вървят, замъкът Peñafiel е дълъг, около 150 метра (490 фута), тъй като седи на хълм в град Peñafiel в провинция Валядолид. Някои казват, че дългите му редици приличат на кораб, с крепост, която е висока почти 30 метра (100 фута). Тази крепост, построена между IX и XV век, предизвиква внушително присъствие, когато се осветява през нощта. Днес в едното крило на замъка Пеняфиел се помещава музей на виното; другото крило може да се види само при обиколки с екскурзовод.

3. Замък Олите

https://maps.google.com/?ll=42.483891,-1.650000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Едно пътуване до замъка Олите е да изпитате различна култура на роялти в Испания, тази на кралство Навара в северната част на страната. Известен още като Palacio Real de Olite, замъкът е построен върху римски руини от първи век, въпреки че строителството на замъка е започнало едва няколко века по -късно. Различни монарси се добавят към него през годините, използвайки различни архитектурни стилове, с кули, дворове и градини. Замъкът се разпадна, въпреки че испанското правителство го възстановява от 1937 г.

2. Алказар от Сеговия

https://maps.google.com/?ll=40.952499,-4.132778&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Алказар от Сеговия не отговаря на формата на повечето замъци в Испания, които са построени като крепости. Този замък се вписва в приказната форма на европейските замъци и се съобщава, че е вдъхновение за замъка Пепеляшка в Walt Disney World. Замъкът е разположен на хълм и оставя на посетителите впечатлението, че е като кораб, който плава към тях. Тук живееха роялти, включително Изабела I, която беше коронована тук през 1474 г. Замъкът днес е музей с картини и оръжейна оръжие.

1. Алхамбра

https://maps.google.com/?ll=37.176891,-3.589986&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които имат време да посетят само един замък в Испания, трябва да го направят Алхамбра в Гранада. Това е най-известната структура в Испания. Няма нищо подобно, което да се сравнява с тази древна крепост, с име, което се превежда като „Червен замък“ на арабски. Архитектурните детайли са зашеметяващи и сложни и представляват влиянието на маврите, които са го населявали в продължение на няколко века. Тъй като това е толкова популярна атракция, броят на посетителите е ограничен; Служителите на Алхамбра препоръчват да резервирате билети предварително.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: