Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Много пътешественици в Югоизточна Азия се отправят към нацията на Виетнам. С цветна култура, невероятни пейзажи и едни от най -добрите храни в света е лесно да се види привлекателността на Виетнам. За съжаление много посетители се стичат само до няколко дестинации във Виетнам, като Ханой, Хошимин, Ха Лонг Бей и Хой Ан. Въпреки че всички тези места са невероятни, те не представляват всичко, което Виетнам може да предложи. За да получите истинска картина на страната, се отправете към недооценени дестинации като националния парк Ba Be или островите Кон Дао.

10. Национален парк Ba Be

https://maps.google.com/?ll=22.405277,105.615280&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Четири часа от Ханой е Националният парк Ba Be. Предлагайки сладководни езера, планини и джунгли на едно място, този национален парк е невероятна дестинация, където можете да се насладите на много приключения на открито. Езерото Ba Be е основната атракция и определено ще искате да се потопите в красотата на разходка с лодка по водата. Близките водопади като водопада Дау Данг също са задължителна забележителност в парка. Националният парк Ba Be е популярен за туристически обиколки с екскурзовод, а има и няколко пещери, които си струва да бъдат проучени. Пещерата Хуа Ма е известна със своите скулптурни сталактити, които приличат на произведения на изкуството.

9. Can Tho

https://maps.google.com/?ll=10.033333,105.783333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В центъра на делтата на Меконг е Кан Тхо. Въпреки че Can Tho е четвъртият по големина град в нацията, той няма същото признание като другите големи градове във Виетнам. Независимо от това, това е невероятно място за опознаване. Будистки пагоди са осеяни с пейзажа и има няколко невероятни плаващи пазара, където можете да пазарувате. За автентично плаващо пазарно изживяване, присъединете се към обиколка с лодка с екскурзовод и се отправете към пазара Cái Răng при изгрев слънце, където ще видите местните продавачи да правят редовното си пазаруване преди началото на деня.

8. Кон Тум

https://maps.google.com/?ll=14.383333,107.983330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Има редица различни етнически групи и групи хора, които живеят във Виетнам. Ако искате да опознаете тези уникални култури, планирайте пътуване до Кон Тум. Разположен в Централната планина, Кон Тум е заобиколен от малки селца от малцинства, както и от местни племена. Всъщност можете да се присъедините към обиколка с екскурзовод, която ще ви отведе до местно племе на хълм и дори можете да вечеряте или да пиете местното оризово вино с тях за една вечер. Докато сте в Кон Тум, отделете време да посетите църквата Монтаняр, която е построена през 1913 г. и съчетава християнската символика с местната архитектура и дизайн.

7. Залив Бай Ту Лонг

https://maps.google.com/?ll=21.100000,107.633331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Огромен брой от хората, които посещават Виетнам, отиват на разходки с лодка в залива Халонг. Въпреки че заливът Халонг е красив, той не е единственото място, където можете да видите невероятната красота на този регион. Всъщност заливът Бай Ту Лонг е също толкова зашеметяващ, но е много по -малко претъпкан. Заливът Bai Tu Long е само североизточно от залива Халонг и предлага невероятно сходни спиращи дъха гледки, острови, изскачащи от морето и уединени плажове. Обиколките с лодки, през деня или през нощта, все още са най -добрият начин да видите възможно най -много в залива Бай Ту Лонг.

6. Док Let

https://maps.google.com/?ll=12.549930,109.229485&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нячанг е най -популярният крайбрежен курорт във Виетнам. Насочете се по -малко от час по крайбрежието и ще стигнете до Doc Let. Много посетители предпочитат Doc Let, защото плажът тук е дълъг 10 мили и е по -тих и по -чист от Нячанг. Doc Let е на пешеходно разстояние от няколко хотела, а има и местни рибари, които ще ви продадат улова си и дори ще ви го приготвят направо на пясъка. Ако случайно сте отседнали в Нячанг, струва си еднодневна екскурзия, за да стигнете до Док Лет и да изпитате по -бавния, живописен начин на живот в района.

5. Тей Нин

https://maps.google.com/?ll=11.367778,106.118889&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Tay Ninh се намира в южната част на страната и е дестинация, която предоставя завладяващо представа за виетнамската култура. Започнете с пътуване до храма Cao Dai, който представлява относително малко известната религия на каодаизма. Каодаизмът започва в Тай Нин, а храмът е нещо като мека за последователите на религията. Вътрешната зала на храма е цветен калейдоскоп, в който дори свещениците са облечени в жълти, червени и сини дрехи. Ако ставате рано сутрин, отидете на пазара Long Hoa Market. Отваряйки всеки ден на разсъмване, този пазар оживява до залез слънце, но е пълен с местни хора рано сутрин. Tay Ninh е заобиколен от планините Nui Ba, Heo и Ba Den, което означава, че има отлични туристически пътеки за тези, които търсят почивка на открито и зашеметяваща гледка.

4. Острови Кон Дао

https://maps.google.com/?ll=8.693056,106.609444&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно до делтата на Меконг в Южен Виетнам можете да намерите островите Кон Дао. Тази група се състои от 16 различни острова. В далечното минало Кон Дао е бил използван като отдалечен затвор за политически затворници под френско колониално управление. Днес обаче островите Кон Дао са известни със своята живописна красота. Най -големият остров е Con Son и оттам започват посещението си много хора. Може да искате да разгледате красивия плаж An Hei или да опитате гмуркане или гмуркане с шнорхел на произволен брой местни плажове.

3. Да Нанг

https://maps.google.com/?ll=16.066668,108.233330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Големият град Дананг се намира на брега на Централен Виетнам и е недооценена дестинация, която много пътешественици прескачат. Да Нанг е дом на редица исторически и религиозни забележителности, включително емблематичната статуя на Лейди Буда. Точно извън град Дананг, можете да се разходите през великолепните Мраморни планини и да се любувате на статуи, издълбани в пещерата Ам Фу. За епични гледки, направете своя път до гара Ba Na Hill чрез кабинковия лифт и се насладете на природата заедно с чудесните местни ресторанти. Разбира се, нито едно пътуване до Да Нанг не би било пълно без посещение на плажа. Плажът Non Nuoc може да се похвали с дълъг бял пясъчен бряг, който посетителите и жителите ще оценят.

2. Нин Бин

https://maps.google.com/?ll=20.253889,105.974998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ninh Binh е цяла провинция в Северен Виетнам, но това е и името на столицата на тази провинция. Град Ninh Binh прави чудесна домашна база, така че можете да изследвате околността в цялата провинция. Тук ще намерите Tam Coc, известен още като залив Халонг на сушата с великолепната си варовикова природа. Можете да се насладите на разходка с лодка в Там Кок и да се любувате на невероятна гледка, докато реката се вие през отвесни скали. Наблизо Trang An Grottoes е друго невероятно преживяване и този път вашата лодка ще ви преведе през забележителни пещери.

1. Национален парк Phong Nha-Ke Bang

https://maps.google.com/?ll=17.537222,106.151253&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планините, пещерите и реките се комбинират, за да направят Националния парк Phong Nha-Ke Bang едно от най-живописните места в цял Виетнам. Пещерните системи в парка са наистина огромни и можете да разгледате много от тях на голяма лодка. Пещерите Phong Nha и Tien Son са близки една до друга и обикновено са на разположение за обиколка в един следобед. Най -голямата пещера в света, Hang Son Doong, е невероятно преживяване, но е отворено само за шепа хора всеки ден. Ако предпочитате да видите националния парк пеша, можете да се разходите по пролетната екопътека Nuoc Mooc Spring. По пътя ще преминете през бамбукови мостове и ще вървите покрай криволичещи реки.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: