Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Най -голямата държава на изток от река Мисисипи, Джорджия е перфектно въведение във всичко, което Юг може да предложи. Едно пътуване до Грузия дава възможност на туристите да изпитат зашеметяващи природни гледки, девствена пустиня и места с невероятно културно значение.

Всеки, от туристи до любители на историята, може да намери нещо вълнуващо или релаксиращо за правене в щата Праскова. Сред най -добрите места за посещение в Джорджия също са красиви държавни паркове, както и разтегнатия метрополис на Атланта.

10. Callaway Gardens

https://maps.google.com/?ll=32.844765,-84.851456&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Callaway Gardens е обширен курорт, разположен в южното подножие на Апалачите в Борова планина, което е идеалното място за почивка и общуване с природата. Повече от 750 000 души посещават градините всяка година.

Курортът разполага със СПА център, езера, местообитание на пеперуди, голф игрища и градинарски център Джон Сибли. Предлагат се пътеки за пешеходен туризъм и колоездене. 16-километрова пътека, известна като Discovery Bike Trail, води гостите през градините. В рамките на територията е Робин Лейк Бийч, най-големият изкуствен плаж с бял пясък в света.

9. Водопадите Амикалола

https://maps.google.com/?ll=34.566002,-84.241997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Водопадът Амикалола е най -високият водопад в Грузия с височина 222 метра. Това всъщност е най -големият водопад на югоизток. Водопадите Amicalola се намират в рамките на държавния парк Amicalola Falls в Dowsonville, между Ellijay и Dahlonega.

Туристите имат няколко възможности да разгледат водопадите, вариращи от лесен път до преминаване по по -трудна пътека, която включва стълби. Посетителите могат да отседнат в къмпинга, вили или хижа на планина. Няколко пътеки в района предлагат пешеходни преходи, подходящи за еднодневни или по -кратки продължителности, за да отговорят на нуждите на начинаещи и опитни туристи.

8. Парк Каменна планина

https://maps.google.com/?ll=33.805943,-84.145424&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Stone Mountain Park може да се похвали с кварцовия монсонитов купол monadnock, наречен Stone Mountain. Барелефът на северната страна на планината е най-големият в света. Той включва скулптура, наречена Мемориална резба на Конфедерацията на президента на Конфедерацията Джеферсън Дейвис, генерал Робърт Е. Лий и генерал Томас Дж. „Стонуол“ Джаксън.

Върхът се издига на 251 метра над околността и осигурява красива гледка към Атланта. В близката музейна зала на Конфедерацията има информация за геологията на планината. Има и плантацията Antebellum и Farmyard, който е музей на открито, пълен със селскостопански животни, които посетителите могат да погалят, и 19 исторически сгради, предназначени да изобразят плантация преди Гражданската война.

7. Национален морски бряг на остров Къмбърланд

https://maps.google.com/?ll=30.833332,-81.449997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният морски бряг на остров Къмбърланд е запазена пустинна зона близо до Сейнт Мерис, Джорджия. Той разполага с незастроени плажове и места от исторически интерес, както и защитени зони на местообитания за разнообразни животни и растителен живот.

Посетителите могат да лагеруват на брега на морето, но трябва да бъдат информирани, че баните и достъпът до питейна вода са достъпни предимно в южния край. Хората могат да наемат велосипеди в Dock Sea Camp. Посетителите могат да получат достъп до брега с ферибота Cumberland Queen, но се препоръчват резервации. Музей и център за посетители са разположени в близост до фериботния док и предоставят информация, която да помогне на пътуващите да планират пътуването си и да обяснят богатата история на района.

6. Национална гора Chattahoochee

https://maps.google.com/?ll=34.763611,-84.115555&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националната гора Chattahoochee се намира в северната част на щата и е свързана с националната гора Oconee. В рамките на парка има стотици мили пътеки, както и няколко къмпинга, потоци и реки. Това е рай за любителите на открито.

Любителите на Гражданската война могат да посещават места, където са водени много битки. Chattahoochee се гордее с много зашеметяващи гледки и извисяващи се дървета за разлика от Oconee, който е главно плосък с някои малки хълмове.

5. Макон

https://maps.google.com/?ll=32.834721,-83.651665&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Макон е град в централна Джорджия с прякор Сърцето на Грузия. Намира се на около 85 мили (137 км) южно от Атланта и е един от трите градове на Джорджия, където хълмовете на Северна Джорджия се срещат с равнините на юг. Това прави атрактивно спиране, особено когато черешовите му дървета избухват с цветове в края на март.

Разположен в близост до центъра на Мейсън, е националният паметник Ocmulgee, където се намират някои от най -големите земни могили, създадени от коренните американци, включително надгробни могили, храмови могили и спираловидна могила. Всеки септември индийският празник Ocmulgee се провежда до монумента, като привлича представители от много индиански нации, за да покажат своите произведения на изкуството и да представят изпълнения.

4. Национално убежище за диви животни в Окефеноки

https://maps.google.com/?ll=30.736343,-82.122063&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на 18 мили югозападно от Фолкстън се намира Националното убежище за диви животни Окефеноки. Красиво място за посещение в Джорджия, убежището е дом на огромното блато Окефеноки, пълно с острови, кипариси и влажни прерии.

В убежището живее разнообразен животински живот, включително алигатори, хищници, мечки и бобати. Блатото е добре известно с населението си от земноводни, въпреки че се отличава с богата човешка история за индианските жители и ранните заселници.

3. Златните острови на Джорджия

https://maps.google.com/?ll=31.158890,-81.489166&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Никое пътуване до атлантическото крайбрежие на Джорджия не би било пълно, без да видите Златните острови на Джорджия, разположени на брега приблизително по средата между Савана и Джаксънвил във Флорида. Районът включва град Брунсуик на основната земя и четири по -големи острова: остров Сейнт Симонс, остров Малък Сейнт Симонс, морски остров и остров Джекил.

Има и много по -малки острови, наречени хамаци, които посетителите могат да сбъркат като непрекъсната земя, свързваща континента с четирите бариерни острова. Посетителите могат да се насладят на каяк, къмпинг и красиви плажове. Фарът Сейнт Симонс, разположен близо до кея, е един от само петте останали в щата.

2. Атланта

https://maps.google.com/?ll=33.755001,-84.389999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата и най -големият град на Джорджия, Атланта, е разтегнат модерен град с три градски очертания, издигащи се от живописната природа на хълмове, борова гора, великолепни стари дъбове и очарователни магнолия и праскови. Създадена като железопътен терминал през 1837 г., Атланта се очертава като лидер на Новия Юг.

Най-големите забележителности на града са CNN Center, World of Coca-Cola и Georgia Aquarium, който разполага с най-големия закрит аквариум в света. Други важни забележителности са домът на момчетата, църквата и последното място за почивка на Мартин Лутър Кинг -младши и домът на автора на „Отнесени от вятъра“ Маргарет Мичъл.

Вижте също: Най -добрите атракции в Атланта

1. Савана

https://maps.google.com/?ll=32.083332,-81.083336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най-важният южен град, Савана, привлича милиони туристи всяка година към своите очарователни сцени на викторианска архитектура, калдъръмени улички, дъбове, покрити с мъх, и спокойно темпо. Разположен на брега на Атлантическия океан в Източна Джорджия, Савана е най -старият град на щата, богат на история, гостоприемство и естествена красота.

Разходка из калдъръмените улици на историческия квартал позволява гледка и обиколка на красиви стари имения и исторически забележителности. Той също така включва прекрасни паркове, огромни дъбови дървета, викториански домове и важни паметници. Друг туристически магнит е Factor’s Walk, ред реставрирани, стари складове, водещи надолу към брега на реката, където сега се помещават атрактивни магазини, галерии и ресторанти.

Карта на Грузия

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: