Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Посещавайки Портланд, най -големият град в щата Орегон, имате най -доброто от двата свята: оживен градски живот, изпълнен с изкуство, музика и храна и изобилие от възможности за отдих на открито. Докато самият Портланд е изпълнен с много неща за вършене, някои от най -невероятните природни чудеса в света се намират точно извън границите на града.

Разберете какво прави Орегон най -великия щат, като предприемете няколко еднодневни екскурзии от Портланд до някои от най -зрелищните плажове и паркове на източния бряг.

6. Държавен парк Silver Falls

https://maps.google.com/?ll=44.851234,-122.646194&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Орегон е известен с многобройните си държавни паркове, а Държавният парк Силвър Фолс е най -голямата единица защитена горска земя в щата. Подходящо нареченият парк разполага с множество водопади, десет от които могат да бъдат разгледани, докато се разхождате по величествената пътека на Десет водопада.

Най-популярният водопад, който можете да видите по 7,2 мили умерен пешеходен кръг, е South Falls, 177-футов (54-метров) водопад, по който можете да се разхождате, докато се спуска в плитък басейн. Районът South Falls разполага с детска площадка, маси за пикник, стойки за барбекю и дори зона за каишки за кучета.

Как да стигнем до щатския парк Silver Falls

  • Разположен само на 50 километра южно от Портланд, държавният парк Silver Falls е много лесен за шофиране; обикновено отнема час и половина. Насочете се на юг от града до малко покрай Клакамас, където след това искате да се качите на 213. Точно преди Силвъртън, преминете към 214. Това ще ви отведе директно до държавния парк. Има няколко ложи за паркиране и оттук можете да разгледате много горски пътеки на Silver Falls и блестящи водопади в свободното си време.

5. Дефилето Oneonta

https://maps.google.com/?ll=45.589561,-122.075363&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Друга възможност за разходка зад водопад може да се намери в дефилето Oneonta. Тук можете да изминете 2,7-мили верига, която ще ви преведе през мъхеста пещера зад водопада Ponytail. Целият поход не може да се извърши със сухи крака и в зависимост от времето на годината, вашето приключение може да включва изкачване над лодка и разходка през вода до гърдите.

Късното лято е най -доброто време за еднодневното пътуване, тъй като водата ще бъде по -топла и плитка. След популярния пешеходен маршрут, можете да предприемете странично пътуване до Тройните водопади, където три рамо до рамо каскада на 37 фута.

Как да стигнем до дефилето Oneonta

  • Малко под час път с кола от центъра на Портланд, Oneonta Gorge е лесен за шофиране; всичко, което трябва да направите, е да излезете от Портланд и да вземете Old Route 30 в посока изток. Вземете изход 35. Оттук ще видите табели, които ви насочват към дефилето Oneonta. Докато сте в района, можете лесно да продължите малко по -далеч и да разгледате спиращото дъха дефиле на река Колумбия, или да спрете и да видите красивия водопад Multnomah.

4. Астория

https://maps.google.com/?ll=46.188000,-123.821098&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен по живописна магистрала 101 в устието на река Колумбия, град Астория прави отлично еднодневно пътуване от Портланд. След като се насладите на красиво шофиране по крайбрежието на Орегон, ще пристигнете в очарователен пристанищен град с процъфтяваща художествена сцена и богата история.

Можете да карате тролейбуса на река Астория ежедневно на кръгово пътуване из града, което отнема около час. Слезте от тролея в спирката на морския музей на река Колумбия, за да научите за местната история и обиколете плаващ фар. За най-добър изглед на Астория, изкачете се по спиралното стълбище нагоре по колоната Астория, ръчно рисувана колона от 125 фута (38 метра), вдъхновена от колоната Траян в Рим.

Как да стигнем до Астория

  • Шофирането до Астория от Портланд не може да бъде по -лесно. Въпреки че отнема два часа, вие преминавате през някои прекрасни пейзажи по пътя. Просто тръгнете на запад по път 26 и го следвайте чак до брега, където поемете по 101, насочен на север към Астория. За смяна на пейзажа на връщане към Портланд можете да изберете маршрут 30, който минава между двете.

3. Монтирайте качулката

https://maps.google.com/?ll=45.373512,-121.695915&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Виждащ се от много места в Портланд, връх Худ изглежда привлича жителите на града със своите покрити със сняг върхове. Можете да украсите планината с вашите ски по всяко време на годината, тъй като ски зоната Тимбърлайн на връх Худ е единственият целогодишен ски курорт, обслужван от лифта в страната. Пет други ски зони и множество туристически маршрути помагат да се запази най -високата планина в Орегон изпълнена с пътешественици.

Ако искате да се измъкнете от натоварените ски зони, можете да се насладите на спокойни пътеки по пътеката в живописната зона на Маунт Худ. Националната гора Mount Hood има туристически пътеки, потоци, ливади и дори голф игрище с 27 дупки. Историческата къща Timberline Lodge, използвана за външни кадри във филма „The Shining“, предлага страхотна гледка към южните каскади.

Как да стигнем до Mount Hood

  • Въпреки че е възможно да посетите връх Худ с обществен транспорт, това е малко сложно и отнема много време; може да отнеме до три часа, за да стигнете до там в зависимост от транспортните връзки. Първо, ще трябва да вземете автобус или влак от центъра на Портланд до транзитния център Gresham. Тук трябва да вземете Gresham Express до Sandy Transit Center, след което Mount Hood Express ще ви отведе до Timberline Lodge, където най -накрая можете да се насладите на зашеметяващата природа и ски пистите на планината.
  • Шофирането до връх Худ е много по -лесно, отколкото с обществения транспорт. Това също означава, че можете да спрете, за да посетите някои от спиращите дъха забележителности на река Колумбия, по пътя до там или обратно. Най -живописният начин да стигнете до там е да следвате Interstate 84 на изток по южния бряг на река Колумбия, докато стигнете до река Худ. Тук изключете и следвайте маршрут 35, тръгвайки на юг, докато стигнете до връх Худ. Като цяло, това трябва да отнеме час и половина до два часа, в зависимост от това колко често спирате по пътя, за да правите снимки.
  • Един от най -добрите начини да видите възможно най -много от тази красива част на Орегон за един ден е да направите обиколка с екскурзовод, която ще ви отведе както до планината Худ, така и по дефилето на река Колумбия. С спирки на водопадите Multnomah, река Худ и известната Timberline Lodge, това е отличен ден, който ще ви отведе до много от най -впечатляващите забележителности в района. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Cannon Beach

https://maps.google.com/?ll=45.889168,-123.960831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Cannon Beach е перлата на крайбрежието на Орегон, с километри пясъчни плажове и живописни туристически пътеки. В щатския парк Ecola можете да се разходите през стари гори и да излезете от дърветата, за да откриете панорамна гледка към океана.

Най -известният изглед към океана на Cannon Beach е Haystack Rock, масивна скална формация, която осигурява убежище за бреговата линия на Tufted Puffins през пролетта и лятото. Вземете пътеката Tillamook Head, за да следвате същия маршрут, по който Люис и Кларк са минали по време на историческата си експедиция. Около 18 000 сиви кита плуват всяка година покрай Cannon Beach при миграции, които могат да бъдат наблюдавани през пролетта и зимата.

Как да стигнем до Cannon Beach

  • Разположен на западното крайбрежие, Cannon Beach е много лесен за шофиране от Портланд и отнема само час и половина. Просто се отправете на запад от града и поемете по маршрут 26 чак до брега, където ще видите табели, които ви насочват към Cannon Beach. Докато сте в района, можете лесно да шофирате до Manzanita на юг или Astoria на север - и двете си заслужават да бъдат проверени.
  • Ако не обичате да шофирате сами или нямате кола, вместо това можете да направите обиколка с екскурзовод до Cannon Beach. Освен че ще посетите прекрасния малък град и живописното му крайбрежие, вашият водач ще ви отведе до странни магазини и художествени галерии в съседна Мансанита. Един от акцентите на турнето несъмнено е известната скала Haystack. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Дефилето на река Колумбия

https://maps.google.com/?ll=45.704723,-121.791664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако търсите истинска детска площадка на открито, за да прекарате деня, се отправете на изток от Портланд до Националната живописна зона на дефилето на река Колумбия. Районът е обширен каньон на река Колумбия, който предлага изобилие от възможности за туризъм и водни спортове.

Можете да отидете на рафтинг с бяла вода, каяк и кайт качване покрай водопади или да изпитате красотата на дефилето от птичи поглед, като направите обиколка на цип линия през гората. Проломът също е рай за любителите на водопадите, тъй като може да се похвали с над 70 с разумен достъп до обществеността. Най-известният е 620-футовия (190-метров) висок водопад Multnomah.

С близо два милиона посетители годишно, това е обществената дестинация номер едно в Орегон. Дефилето на река Колумбия има много магазини и ресторанти, както и 30 различни винарни с дегустационни зали и зашеметяваща гледка към дефилето.

Как да стигнем до дефилето на река Колумбия

  • За да стигнете до дефилето на река Колумбия от центъра на Портланд, тръгнете на североизток от града и поемете по Стария път 30, тръгвайки на изток по южния бряг на река Колумбия. Този възхитителен маршрут ще ви преведе през приказната природа на дефилето, преминавайки през буйни гори и покрай водопади по пътя. Докато началото му точно покрай Троутдейл е само на 30 минути път с кола, можете да прекарате дни в шофиране между всичките му невероятни забележителности. Не забравяйте да се върнете към Портланд по живописната магистрала Люис и Кларк, минаваща по северния бряг на реката, за да направите възможно най -много пътуването.
  • Друг начин да посетите славното дефиле на река Колумбия е да направите обиколка с екскурзовод. Това не само ще ви отведе по живописната пътека, но и до грандиозните водопади Multnomah и Gorge. С включени спирки в Crown Point Vista House и Bridal Veil Falls, еднодневната обиколка е възхитителен начин да разгледате тази красива част на Щатите. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: