Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

От изпечените от слънцето пустини на юг до заснежените и пресечени планини Сиера Невада на север, Калифорния вероятно обхваща по -отчетливи пейзажи и климат от всяка друга държава.

Също така е пълно с езера и въпреки че някои като езерото Шаста и езерото Тахо са имена на домакинства, много посетители са изненадани да научат, че в Калифорния има стотици езера. Някои от най -живописните и популярни са в сухите южни и централни райони, които получават малко годишни валежи.

Имайте предвид, когато правите планове за пътуване, че голяма част от Калифорния преживява една от най -тежките суши от десетилетия и че нивото на водата може да е доста под нормалното. По -долу са нашите снимки за най -красивите езера в Калифорния.

12. Езеро Шаста

https://maps.google.com/?ll=40.760201,-122.371902&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено северно от Рединг по калифорнийската междущатска 5, езерото Шаста е една от най -красивите и популярни дестинации в щата. Той е заобиколен от драматични планини, които остават сурови и безплодни през по -голямата част от годината, създавайки ярък контраст с бистрата вода на езерото и синьото небе над главата.

Летните дейности включват риболов, гребане, къмпинг и водни ски, а за любителите на зимните спортове наблизо има ски курорти - както и изобилие от държавни и национални паркове, предлагащи зони за алпинизъм, ски бягане, лов и снегоходки.

Ако просто минавате, гледките от I-5 могат да бъдат великолепни. Ако искате да направите кратка спирка или две, за да направите няколко снимки, има много изтегляния с почти безпрепятствен изглед към езерото.

11. Езеро Уискитаун

https://maps.google.com/?ll=40.599445,-122.541115&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно западно от Рединг, вътре в Националната зона за отдих Уискитаун, езерото Уискитаун не е толкова известно сред посетителите като езерото Шаста. Въпреки това, той е популярен сред местните жители заради естествената си красота, удобното местоположение и забавната парти атмосфера, която сякаш живее там през летните месеци.

Ако будни тълпи не са вашата сцена, не се отчайвайте; Паркът около езерото обикновено е сравнително тих за сравнение. Той включва четири невероятни водопада, близо 80 мили пътеки и стари минни обекти, останали от златната треска през 1800 -те години.

Покритите с борове планини, спускащи се в езерото, и впечатляващият язовир в южния край също предоставят много фантастични възможности за снимки.

10. Езеро Донър

https://maps.google.com/?ll=39.322777,-120.264442&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на злополучната група пионери, прекарали мъчителна зима в капан в планините Сиера Невада, езерото Донър е точно от другата страна на границата от Рино, Невада, по междущатска магистрала 80. Въпреки че зимите по коридора I-80 са сурови, като повечето северни калифорнийски езера, Донър и перфектното му лятно време са като магнити за онези, които искат да избягат от нагряващите низинни пустини на щата.

Езерото Донър е малко според стандартите на Калифорнийското езеро, но това, което му липсва по размер, компенсира в пейзажа. Прекрасно е целогодишно, но особено през зимата, когато околните борови тревисти и голи скали са покрити със сняг, придавайки на цялата област отчетливо усещане за Аляска.

9. Голямо мечешко езеро

https://maps.google.com/?ll=34.241943,-116.976944&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено в националната гора Сан Бернардино, езерото Big Bear Lake е изкуствен резервоар между Лос Анджелис, Барстоу и Twentynine Palms, който е любима целогодишна дестинация за жителите на града.
Поради главното си издигане в планините Сан Бернардино, той има приятен климат и получава доста голямо количество сняг всяка година.

Наближавайки езерото Big Bear по магистрала 18, една от първите забележителности, които ще видите, е популярният парк Boulder Bay. Както подсказва името, той се състои от големи камъни и скални образувания на брега и стърчащи от водата.

Без значение кога посещавате и коя част от езерото сте избрали да разгледате, ще останете зашеметени от естествената красота на района.

8. Езеро Сонома

https://maps.google.com/?ll=38.718056,-123.009445&z=13

(ВИЖ КАРТА)

От почти всички невероятни езера в Калифорния, езерото Сонома е едно от най -близките до тихоокеанското крайбрежие, което дава възможност на посетителите да се насладят на различни забележителности и пейзажи за кратък период от време.

Той е само северозападно от град Healdsburg по US Route 101 и предлага на гостите пълна гама от дейности за отдих, включително къмпинг, гребане, плуване и риболов.

През пролетните и ранните летни месеци много от околните планини стават буйно зелени, което създава драматични възможности за снимки. За тези, които се интересуват от улавянето на преплитането на естествения и изкуствен свят, язовирът и мостът на Warm Springs трябва да се видят. Езерото Сонома също се счита за едно от най -добрите езера за риболов на бас в региона.

7. Езеро Хавасу

https://maps.google.com/?ll=34.483334,-114.383331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположено на границата между Аризона и Калифорния, езерото Хавасу е ясно пустинно езеро, което се е образувало, когато язовир Паркър е бил построен отвъд река Колорадо през 1938 г. За тези извън държавните посетители, които намират пейзажа и гледките в югозападната част на Америка очарователни и съблазнително, езерото Хавасу би било чудесно място за посещение.

Красивата смесица от палмови дървета, безплодни планини и блестяща вода под уникално синьото калифорнийско небе не е нищо друго освен хипнотизиращо.

Езерото Хавасу е мека за пенсионирани любители на RV, известни като снежни птици, които се събират в района всяка зима, за да избягат от суровите зими на Средния запад и източното крайбрежие. Неговата близост до Лас Вегас, Флагстаф и Националния парк Гранд Каньон предлагат и чудесни възможности за еднодневни екскурзии.

6. Езеро Оровил

https://maps.google.com/?ll=39.537224,-121.483330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Оровил е изкуствен резервоар, който първоначално се е образувал, когато проектът за строителство на язовир Оровил е завършен през 1969 г., което е ограничило потока на река Перо достатъчно, за да се създаде езерото.

Намира се в западното подножие на планината Сиера Невада в окръг Бют в северната част на Калифорния, в държавната зона за отдих на езерото Оровил.

С леко наклонените планини и хълмове, заобикалящи езерото, е лесно да се открият безпрепятствени гледки от единия бряг на другия. Язовирът и висящият мост на Bidwell Bar са забележителни забележителности, които също си струва да се видят. Малко известен факт е, че язовирът е най-високият в страната. Езерото е регионална гореща точка и за бас рибари.

5. Езеро Алманор

https://maps.google.com/?ll=40.252777,-121.160278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Заобиколено от стотици хиляди акра национална гора, езерото Almanor е сгушено в планината Сиера Невада, което го прави една от най -красивите и отдалечени дестинации на щата. Разположен между Interstate 5 и US Route 395, западно от град Susanville, това не е най -лесното от езерата в списъка, но е пълно с награди за тези, които нямат нищо против да се отклонят от утъпканата пътека.

Без съмнение най -живописната икона на езерото е планината Ласен, която се извисява високо на хоризонта на север. Покрити със сняг през по -голямата част от годината, гледките са направо от пощенска картичка. Езерото има повече от 50 мили брегова линия; неговите удобства включват яхтено пристанище, ресторанти и къмпинги.

4. Езеро Юни

https://maps.google.com/?ll=37.779720,-119.075554&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Особено с рибари на пъстърва и пътешественици, мечтаещи за странни планински градове, южното езеро в Северна Калифорния е особено популярна дестинация. Поради голямата си надморска височина, лятото е меко и дори хладно според стандартите на Южна Калифорния, но през зимата условията могат да бъдат направо коварни.

Градът и езерото са лесно шофиране на изток от Национален парк Йосемити, което дава възможност на почиващите да видят много и най -забележителните райони в региона лесно и ефективно. Въпреки че са великолепни през цялата година, гледката към езерото и града е особено красива през есента, когато листата на широколистните дървета придобиват ярки есенни цветове.

3. Мамутови езера

https://maps.google.com/?ll=37.648609,-118.971947&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дори в щат, пълен със зашеметяващи пейзажи като Калифорния, Mammoth Lakes има репутация на отличаващ се. Предишните посетители отбелязват, че съблазнителната комбинация от извисяващи се планини, борови гори, чисти води и традиционни алпийски хижи се комбинират, за да създадат мястото, за което никога не са мислили, че наистина съществува.

Подобно на Джунското езеро, той е близо до Национален парк Йосемити, въпреки че след като сте видели града и езерото, може да не искате да напуснете. Имайте предвид, че идиличните места като Мамутските езера привличат посетители отблизо и далеч през цялата година, така че ако е на вашия маршрут, планирайте предварително и резервирайте квартирите си предварително.

2. Езеро Тахо

https://maps.google.com/?ll=39.091667,-120.041664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вероятно най-известното от всички езера в Калифорния, езерото Тахо също е едно от най-ритмичните и привлича заможни пътешественици от цял свят. Намира се непосредствено до Interstate 80 на границата между Калифорния и Невада в обширните и впечатляващи планини Сиера Невада.

Пълно с невероятно чиста вода и оградено от залесени борови планини и кобалтовото небе, езерото Тахо представя несравними възможности за снимки. За тези, които обичат да останат активни, той е пълен с дейности за отдих на открито през цялата година.

Важно е да се отбележи, че времето и пътните условия около езерото Тахо могат да бъдат екстремни през зимата, така че за тези, които не предпочитат да шофират по лед и сняг, помислете за полет директно в Тахо.

1. Езеро Моно

https://maps.google.com/?ll=38.016590,-119.009315&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За тези, които планират да посетят редица езера в Калифорния по време на пътуването си, езерото Моно може да се откроява най -много със своята уникалност и отвъден свят чар.

Разположено между националния парк Йосемити и границата с Невада, езерото Моно е известно с високото си съдържание на сол и постоянно изпаряващата се повърхностна вода, която създава назъбени кристални образувания, които стърчат от дълбините като зловещи бели пръсти, сочещи към небето.

Езерото Моно има център за посетители, който си заслужава да бъде разгледан. Въпреки че това не е най -доброто място в света за водни спортове, пейзажът му е несравним и зависи от това кога отивате; може да изглежда, че имате цялото място за себе си.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: