Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Всеки, който някога се е чудил откъде идва одеколонът, не трябва да се притеснява повече. Този вид аромат е кръстен на Кьолн, германския град, където е изобретен. Четвъртият по големина град в Германия с 1 милион жители беше силно бомбардиран по време на Втората световна война. В резултат на това Кьолн е доста модерен град, въпреки че все още могат да бъдат намерени останки от богатата му история, датираща от римско време. Разположен на живописната река Рейн, този град е една от най-посещаваните дестинации в Германия и има много чудесни туристически атракции в Кьолн, както древни, така и нови:

10. Кметството на Кьолн

https://maps.google.com/?ll=50.937984,6.959306&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в сърцето на стария град, Кьолнският Rathaus е най -старото кметство в Германия. Неговата готическа кула е украсена с повече от сто скулптури. Строителството на кулата започва през 1407 г. и когато тя е завършена, тя е най -високата сграда в града, дори затъмнявайки Брутния Сейнт Мартин. След като историческата сграда е сериозно повредена през Втората световна война, кметството е само частично реконструирано; останалата част от комплекса е възстановен в модерен стил.

9. 4711 Къща

https://maps.google.com/?ll=50.938332,6.952222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Къщата 4711 в Кьолн несъмнено е най -красиво ухаещата къща в Кьолн. Намира се на Glockengasse no. 4, това е родното място и водещият магазин за най -известната марка одеколон (вода от Кьолн). Числото 4711 се отнася до номер на къща, присвоен по време на френската окупация в края на осемнадесети век. Създаден от 1792 г., оригиналният аромат е известен като Echt Kölnisch Wasser. Същата формула се използва и днес. Приземният етаж на къщата е дом на магазин за продажба на известния парфюм. На първия етаж е малък музей за историята на Кьолн 4711.

8. Schildergasse

https://maps.google.com/?ll=50.936390,6.952500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които обичат да пазаруват, трябва да посетят Schildergasse, най -оживената търговска улица в Европа. Тази улица, предназначена само за пешеходци, привлича около 15 000 купувачи на час. Протичаща между Hohe Strasse и Neumarkt, улицата датира от римско време. Художници са рисували гербове тук през Средновековието. Разположена в центъра на Кьолн, улицата разполага с множество универсални и верижни магазини и модерни бутици, включително магазин за дрехи в стъклена сграда, оформена като кит. Обувните магазини са особено много на Schildergasse. Улиците около Schildergasse също предлагат добро пазаруване.

7. Ботанически градини и флора

https://maps.google.com/?ll=50.961109,6.970830&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите със зелени палци естествено ще се ориентират до Ботаническата градина и Флора, но всеки посетител ще се наслади на разходка из най -стария и най -традиционен парк в Кьолн. Ботаническите градини и флората са били отделни комплекси, но са били обединени в ботаническата градина през 1920 г. Днес градината съдържа повече от 10 000 вида растения в най -различни условия, вариращи от оранжерии до екзотични градини до тропически гори. Историческата сграда Flora е наскоро реновирана и сега е елегантен център за събития. Ботаническата градина се намира в северната част на Кьолн близо до терминала на кабинковия лифт.

6. Музей Лудвиг

https://maps.google.com/?ll=50.940834,6.960278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят Лудвиг е създаден през 1976 г., за да приюти 350 -те произведения на съвременното изкуство, които шоколадовият магнат Питър Лудвиг дарява на град Кьолн; близо две десетилетия по -късно Петър и съпругата му Ирен даряват още 90 творби, предимно от Пикасо. Днес музеят съдържа и важни произведения на значими съвременни, експресионистични и класически модерни художници, както и колекция от американско поп арт. Посетителите казват, че експонатите са добре подредени и така музеят може да бъде разгледан за няколко часа, вместо да отнеме цял ден. Обясненията са на няколко езика.

5. Брутен Сейнт Мартин

https://maps.google.com/?ll=50.938599,6.961800&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Gross St. Martin е една от дванадесетте романски църкви в Кьолн. Благодарение на масивната си кула, църквата е и една от най -внушителните. Ако не бяха кръстовете отгоре, посетителите лесно биха могли да объркат Gross St. Martin като средновековен замък. Църквата се счита за една от най -добре изглеждащите сгради в Кьолн и е много популярна сред туристите. Романската църква е построена между 1150 и 1250 г., след като пожар унищожи по -ранната църква. Възстановен, след като е сериозно повреден по време на Световната война, Грос Сейнт Мартин със своя трилистен хор все още доминира над хоризонта в Стария град.

4. Кьолнска въжена линия

https://maps.google.com/?ll=50.954445,6.975278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кабинковият лифт в Кьолн, който свързва зоологическата градина и ботаническата градина, се счита за най -сигурния транспорт в града. В експлоатация от 1957 г. краткото пътуване над река Рейн предлага невероятна гледка към Кьолн, включително реката и Кьолнската катедрала. Той също така преминава през нудистки спа център, но ездачите казват, че кабинковият лифт е достатъчно висок, че не може да се види твърде много. Популярна туристическа атракция в Кьолн, ретро-стиловите четириместни въжени линии правят пътуването за 10 минути.

3. Ромиш-германски музей

https://maps.google.com/?ll=50.940556,6.958333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Музеят Romisch-Germanisches може да се намира в модерна сграда, но интериорът му съдържа части от оригинални римски съоръжения, което го прави археологически обект, както и хранилище за древни артефакти. Музеят е построен така, че да защитава мястото на стара римска вила. Дионисиевата мозайка може да бъде намерена в мазето, а част от стар римски път е отвън. Мисията на музея е да защитава римското наследство на Кьолн, което включва не само съоръжения, но и предмети като прибори и инструменти, използвани от римляните в ежедневието.

2. Мост Хоенцолерн

https://maps.google.com/?ll=50.941387,6.965556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

От седемте моста, които пресичат река Рейн в Кьолн, мостът Хохенцолерн е най -известният благодарение на местоположението си близо до катедралата. Строителството на оригиналния мост е било от 1907 до 1911 г. През 1945 г. германските военни инженери взривяват моста, когато съюзническите войски започват нападението си над Кьолн. Само три години по -късно мостът е частично ремонтиран и през 1959 г. Hohenzollernbrücke е напълно реконструиран. Поради местоположението си близо до главната гара на Кьолн, всеки ден тук минават около 1200 влака. Пешеходна пътека позволява на посетителите да преминат Рейн за красива гледка към силуета на Кьолн.

1. Кьолнската катедрала

https://maps.google.com/?ll=50.941299,6.958000&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Лесно най -известната църква в Германия, Кьолнската катедрала (Kölner Dom) е била най -известната забележителност на Кьолн от векове. Катедралата се намира на мястото на римски храм от 4 -ти век, последван от църква, поръчана от Матернус, първият християнски епископ на Кьолн. Изграждането на сегашната готическа църква започва през 1248 г. и отнема с прекъсвания повече от 600 години, за да завърши. Две огромни кули, завършени през 1880 г., доминират над хоризонта на Кьолн; това е втората най -висока сграда в града.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: